Siirry suoraan sisältöön

Web-julkaisujärjestelmätLaajuus (5 op)

Tunnus: TTMS1000

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Ari Rantala,

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää avoimen lähdekoodin sekä julkaisujärjestelmien periaatteet (lisensiointiperiaatteet, käyttötarkoitukset, hyödyt/haitat ym.) osaa asentaa, konfiguroida, muokata, hallita julkaisujärjestelmän vaadittuine ominaisuuksineen ja lisäosineen määriteltyyn tarkoitukseen (kts. Sisältö).

Sisältö

- Avoimen lähdekoodin ja julkaisujärjestelmien periaatteet (kts. Tavoite)
- Julkaisujärjestelmän asennus, konfigurointi, teemojen muokkaus, lisäosien muokkaus, käyttäjäryhmien määritys, varmuuskopiointi, hakukoneoptimointi, tietoturva

Esitietovaatimukset

Käyttöliittymien ja käytettävyyden suunnittelun ja toteutuksen edistyneempi osaaminen sekä Web-tekniikoiden asiakas- ja palvelinpään laaja osaaminen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1: Opiskelija tietää yksinkertaisen Web-sivuston suunnittelun ja toteutuksen periaatteet julkaisujärjestelmää käyttäen, mutta toteutuksessa on puutteita. Harjoitustyön dokumentointi ja itsearviointi sisältävät yksinkertaisen kuvauksen toteutuksesta ja ne ovat erittäin suppeita.

Tyydyttävä 2: Opiskelija osaa pienehkön dynaamisen Web-sivuston suunnittelun ja toteutuksen julkaisujärjestelmää käyttäen. Harjoitustyön dokumentointi ja itsearviointi sisältävät yksinkertaisen kuvauksen toteutuksesta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3: Opiskelija osaa dynaamisen ja nykyaikaisen Web-sivuston suunnittelun ja toteutuksen eri päätelaitteet huomioiden julkaisujärjestelmää käyttäen. Harjoitustyön dokumentointi ja itsearviointi on melko kattavia.

Kiitettävä 4: Opiskelija hallitsee dynaamisen, nykyaikaisen, tyylikkään ja mukautuvan Web-sivuston suunnittelun ja toteutuksen eri päätelaitteet huomioiden julkaisujärjestelmää käyttäen asiakasvaatimukset huomioiden. Harjoitustyön dokumentointi ja itsearviointi on kattava ja ymmärrettävä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5: Opiskelija hallitsee kattavasti dynaamisen, nykyaikaisen, tyylikkään ja mukautuvan Web-sivuston suunnittelun ja toteutuksen eri päätelaitteet huomioiden, julkaisujärjestelmää käyttäen sekä asiakasvaatimukset kattavasti huomioiden. Harjoitustyön dokumentointi ja itsearviointi on kattava, ymmärrettävä ja virheetön.