Siirry suoraan sisältöön

Teollisuuden visualisointiLaajuus (5 op)

Tunnus: TTMW0120

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Kari Niemi,

Osaamistavoitteet

Opiskelija
- ymmärtää 3D -visualisoinnin mahdollisuudet ja tarpeet teollisuudessa
- ymmärtää eri toimintatapojen ja tekniikoiden käytön teollisuuden eri osa-alueilla
- osaa visualisoida 3D:tä hyödyntäen esim. laitteen toiminnallisuuden koulutus- tai markkinointitarpeisiin
- osaa julkaista visualisoinnin oikeassa formaatissa eri käyttötarkoituksiin.

Sisältö

- 3D-ohjelmistot, laitteistot
- 3D visualisointi -projekti kokonaisuutena (mm. määrittely, kuvakäsikirjoitus, 3D-mallinnus, valot, varjot, tekstuurit, kamera-ajot, jälkikäsittely) ja sen hallinta
- teollisuuden visualisointi, työprosessi ja -välineet, mallintaminen, formaatit, renderöinti ja viimeistely.

Esitietovaatimukset

3D-mallintamisen perusteet tai vastaavat tiedot

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Erinomainen 5: Opiskelija hallitsee kattavasti 3D-visualisoinnin tarpeet ja käyttömahdollisuudet teollisuudessa ja osaa toteuttaa luovasti näyttäviä (mallin tarkkuus, grafiikka, kamerakulmat, tekstuurit, ym) ja monipuolisia 3D-animaatioita. Harjoitustyön dokumentointi on laaja, perusteellinen sekä virheetön.

Kiitettävä 4: Opiskelija hallitsee 3D-visualisoinnin tarpeet ja käyttömahdollisuudet teollisuudessa ja osaa toteuttaa näyttäviä ja monipuolisia 3D-animaatioita. Harjoitustyön dokumentointi on perusteellinen sekä virheetön.

Hyvä 3: Opiskelija ymmärtää 3D-visualisoinnin tarpeet ja käyttömahdollisuudet teollisuudessa ja osaa toteuttaa monipuolisia 3D-animaatioita. Harjoitustyö on dokumentoitu vaatimusten mukaisesti.

Tyydyttävä 2: Opiskelija tietää 3D-visualisoinnin tarpeet ja käyttömahdollisuudet teollisuudessa ja osaa toteuttaa 3D-animaatioita. Harjoitustyö on dokumentoitu vaatimusten mukaisesti, mutta on suppea.

Välttävä 1: Opiskelija tietää 3D-visualisoinnin tarpeet ja käyttömahdollisuudet teollisuudessa ja osaa toteuttaa yksinkertaisen 3D-animaation. Työ on dokumentoitu vaatimusten mukaisesti, mutta erittäin suppea.

Hylätty 0: Ei hallitse aihealuetta