Siirry suoraan sisältöön

Graafinen suunnitteluLaajuus (5 op)

Tunnus: TTMW0130

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Heli Sutinen,

Osaamistavoitteet

Tarkoitus:
Käytyäsi tämän opintojakson, osaat painotuotteen teknisen ja visuaalisen suunnittelun perusteet ja toteutuksen eri käyttötarkoituksiin (mm. monisivuinen esite, juliste, lehtiartikkeli, laajempi taitto) ammattitason työkaluilla (Adobe: Photoshop, Illustrator, InDesign). Osaat huomioida eettisen mainonnan periaatteet. Lisäksi ymmärrät visuaalisen ilmeen tärkeyden julkaisuissa.

EUR-ACE -osaamiset:
EUR-ACE Tekniikan soveltaminen käytäntöön
EUR-ACE Tieto ja ymmärrys

Osaamistavoitteet:
Tunnet painotuotteen teknisen ja visuaalisen suunnittelun perusteet ja osaat soveltaa niitä käytäntöön painotuotteeksi. Osaat käyttää ammattitason työkaluja painotuotteen suunnittelussa. Sinulla on ymmärrys visuaalisen ilmeen tärkeydestä julkaisuissa. Sisällön suunnittelussa otat huomioon eettisen mainonnan periaatteet.

Sisältö

- graafinen toimiala ja painoviestintä
- graafisen suunnittelun perusteet
- graafinen ohjeisto ja brändi
- taitossa käytettävät sovellukset
- julkaisun suunnittelu ja toteutus eri käyttötarkoituksiin
- värinhallinta
- mainonnan eettisyys

Esitietovaatimukset

Käyttöliittymien ja käytettävyyden suunnittelun ja toteutuksen perusteet: Pääasiassa kuvankäsittely (väriasetukset, valkotasapainon säätö, kuvakoon muuttaminen/rajaaminen, tasojen käyttö).

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1: Ymmärrät yksinkertaisen julkaisun suunnittelun ja toteutuksen (prosessin, menetelmät sekä tekniikat). Harjoitustyö on dokumentoitu vaatimusten mukaisesti, mutta on erittäin suppea.

Tyydyttävä 2: Osaat pienehkön julkaisun suunnittelun ja toteutuksen (prosessin, menetelmät sekä tekniikat). Harjoitustyö on dokumentoitu vaatimusten mukaisesti, mutta on suppea.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3: Osaat näyttävän julkaisun suunnittelun ja toteutuksen (prosessin, menetelmät sekä tekniikat). Harjoitustyö on dokumentoitu vaatimusten mukaisesti ja osaat arvioida omaa osaamistaan.

Kiitettävä 4: Hallitset näyttävän julkaisun suunnittelun ja toteutuksen (prosessin, menetelmät sekä tekniikat). Harjoitustyön dokumentointi on perusteellinen ja osaat arvioida kriittisesti omaa osaamistaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Hallitset kattavasti tyylikkään ja näyttävän (taitto, sommittelu, värit, kirjasimet, grafiikka ym.) julkaisun suunnittelun ja toteutuksen (prosessin, menetelmät sekä tekniikat) eri käyttötarkoituksiin. Harjoitustyön dokumentointi on laaja ja perusteellinen. Osaat arvioida kriittisesti omaa osaamistaan.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty S:
Sinulla on aiempaa osaamista painotöiden suunnittelusta (koulutus/ työkokemus) ja pystyt esittelemään tekemiäsi taittotöitä (kurssityöt/ asiakastyöt) opettajalle. Opintojakson opettaja antaa lisätietoa mahdollisista opintojakson erityiskäytänteistä.

Hylätty 0: Et hallitse aihealuetta.

Lisätiedot

Kurssilla käytetään Adobe Creative Cloud tuoteperheen ohjelmia.