Siirry suoraan sisältöön

JärjestelmätestausLaajuus (4 op)

Tunnus: TTOS0900

Laajuus

4 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Marko Rintamäki,

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee testaukseen liittyvät peruskäsitteet ja ymmärtää testauksen merkityksen tuotekehityksessä. Opiskelija tuntee testisuunnittelun, vian- ja testaushallintaan liittyvät yleiset toimintatavat. Opiskelija hallitsee testausautomaation perusteet. Osaamisen pohjalta opiskelija kykenee osallistumaan ohjelmistotuotteen testisuunnitteluun ja testaukseen.

Sisältö

Kurssin aikana opiskelija tutustuu ohjelmistotestauksen peruskäsitteisiin ja yleisesti testausprosessiin.

Opiskelija suunnittelee ryhmätyönä projektikurssilla TTOS0800 kehitettävälle ohjelmistolle testitapaukset ja testisuunnitelman.

Opiskelija tutustuu Robot Framwork-testiautomaatiotyökalun perusteisiin.

Opintojaksolla käytetään ohjelmointikehitykseen tarkoitettua Gitlab-ympäristöä.

http://ttos0800-ttos0900.pages.labranet.jamk.fi/amk-2020/

Esitietovaatimukset

Ohjelmoinnin perusteet, ohjelmistosuunnittelu ja testaus, olio-ohjelmointi

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Erinomainen 5: Opiskelija hallitsee kattavasti ohjelmistotestauksen keskeiset käsitteet, työmenetelmät ja käytännöt sekä osana ryhmää osaa suunnitella ja toteuttaa kohdejärjestelmälle kattavan testaushallintaprosessin ja työkaluketjun. Hän osaa soveltaa oppimaansa ja toimia aktiivisesti osana ryhmää.

Kiitettävä 4: Opiskelija hallitsee ohjelmistotestauksen keskeiset käsitteet, työmenetelmät ja käytännöt sekä osana ryhmää osaa suunnitella kohdejärjestelmälle kattavan testaushallintaprosessin ja työkaluketjun. Hän osaa soveltaa oppimaansa ja toimia aktiivisesti osana ryhmää.

Hyvä 3: Opiskelija hallitsee ohjelmistotestauksen keskeiset käsitteet, työmenetelmät ja käytännöt sekä osana ryhmää osaa suunnitella kohdejärjestelmälle tarvittavia testejä. Hän osaa soveltaa oppimaansa ja toimia aktiivisesti osana ryhmää.

Tyydyttävä 2: Opiskelija tuntee ohjelmistotestauksen keskeisiä käsitteitä, sekä osana ryhmää osallistuu testitapausten suunnitteluuun ja suorittamiseen.

Välttävä 1: Opiskelija tunnistaa ohjelmistotestauksen keskeisiä käsitteitä ja kykenee avustamaan testitapausten suunnittelussa.

hylätty (0) Ei hallitse aihealuetta