Siirry suoraan sisältöön

Konesali infrastruktuuriLaajuus (4 op)

Tunnus: TTTW0410

Laajuus

4 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Sampo Kotikoski,

Osaamistavoitteet

Opiskelija hallitsee keskeisimmät konesaliin liittyvät osa-alueet: käsitteet, rakenteet, käytetyt tekniset toteutustavat ja yleisen infrastruktuurin. Lisäksi opiskelija hallitsee konesalin suunnittelun periaatteet ja osaa suunnitella konesali-infrastruktuurin vaatimusmäärittelyjen pohjalta huomioiden rajoitteet.

Sisältö

Opintojakso sisältää konesalin eri osa-alueet, yleisesti käytetyt tekniikat ja infrastruktuurit. Lisäksi opintojakson sisällössä käydään läpi konesalien erilaiset vaatimustasot ja suunnittelun parhaat käytännöt.

Esitietovaatimukset

Koskee tutkinto-opiskelijoita:

Opiskelijalla täytyy olla suuntautumisen ammatilliset opinnot suoritettu hyväksytysti, jotta opiskelijalla on edellytykset opintojakson suorittamiseen. Tietoperusta koostuu It-palvelun hallinnan teorian ja käytänteiden osaamisesta, eri verkkoteknologioiden osaamisesta sekä palvelinkäyttöjärjestelmien tuntemisesta ja käytännön osaamisesta.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Erinomainen 5: Opiskelija osoittaa hallitsevansa hyvin konesalin suunnitteluun liittyvän teorian ja osaa analysoida monipuolisesti olemassa olevia ratkaisuja sekä suunnitella annetun vaatimusmäärittelyn perusteella ekotehokkaan konesalin infrastruktuurin projektimuotoisesti ryhmässä. Opiskelija osaa toimia projektiryhmässä kaikissa rooleissa ja arvioida kriittisesti ryhmän ja itsensä toimintaa sekä tuotoksen eli konesalin suunnitelmia.

Kiitettävä 4: Opiskelija osoittaa hallitsevansa konesalin suunnitteluun liittyvän teorian, osaa analysoida olemassa olevia ratkaisuja ja suunnitella annetun vaatimusmäärittelyn perusteella konesalin infrastruktuurin. Opiskelija osaa toimia projektiryhmässä ja arvioida ryhmän ja itsensä toimintaa sekä konesalin suunnitelmia monipuolisesti.

Hyvä 3: Opiskelija osaa pääpiirteittäin konesalin suunnitteluun liittyvän teorian ja analysoinnin. Opiskelija osaa suunnitella yksinkertaisen konesalin infrastruktuurin hyvin dokumentoiden. Opiskelija osaa toimia projektiryhmässä ja arvioida pääpiirteittäin ryhmän ja itsensä toimintaa sekä tuotoksen eli konesalin suunnitelmia.

Tyydyttävä 2: Opiskelija osaa konesalin suunnitteluun liittyvän teorian ja analyysin perusteet ja osaa suunnitella pääpiirteittäin konesalin infrastruktuurin osa-alueet. Opiskelija osaa toimia projektiryhmässä tietyissä rooleissa ja arvioida ryhmän ja itsensä toimintaa pintapuolisesti.


Välttävä 1: Opiskelija tuntee konesalin liittyvän teorian perusteet ja osaa tulkita yksinkertaisia konesalin suunnitteludokumentteja. Opiskelija tietää projektitoiminnan perusteet ja osallistuu ryhmän toimintaan aktiivisesti kykenemättä kriittiseen itsearviointiin.

Hylätty 0: Ei hallitse aihealuetta