Siirry suoraan sisältöön

Ohjelmoinnin perusteetLaajuus (5 op)

Tunnus: TTZC0200

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Esa Salmikangas,
  • Hannu Luostarinen,

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa ohjelmointiin liittyvät yleiset periaatteet kuten muuttujien määrittelyt, erilaiset ohjaus- ja valintarakenteet ja aliohjelmien käytön. Hän pystyy analysoimaan yksinkertaisia ongelmia ja esittämään ratkaisun ohjelmointikieltä käyttäen. Samalla opiskelija oppii hyödyntämään kehitysympäristöä, versionhallintaa, sekä etsimään tietoa ongelmanratkaisuun.

Sisältö

Kehitysympäristöön ja ohjelmointikieleen tutustuminen.
Versionhallinnan käyttöönotto.
Ohjelman perusrakenteet kuten muuttujat, peräkkäis-, valinta- ja toistorakenne.
Metodit sekä kopio- ja viittausparametrien käyttö.
Tyyppimuunnokset.
Muistinhallinta ja taulukot.
Kokoelmat ja tiedostojen käsittely.

Esitietovaatimukset

-

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Hyväksytty/välttävä 1: Opiskelija tunnistaa ohjelmointiin liittyvät perusrakenteet. Hän pystyy analysoimaan yksinkertaisia ongelmia, mutta ei pysty suunnittelemaan itsenäisesti ratkaisua. Ohjelman kirjoittaminen tuottaa vaikeuksia. Opiskelija ei kykene kriittiseen itsearviointiin.

Tyydyttävä 2: Opiskelija tuntee ohjelmointiin liittyvät keskeiset perusrakenteet ja periaatteet. Hän pystyy analysoimaan yksinkertaisia ongelmia, suunnittelemaan toteutuksen valmiita malleja käyttäen ja esittämään alkeellisen ratkaisun ohjelmointikielellä. Opiskelija kykenee pintapuoliseen itsearviointiin.

Hylätty 0: Ei hallitse aihealuetta

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3: Opiskelija osaa ohjelmointiin liittyvät keskeiset periaatteet ja välineet. Hän pystyy analysoimaan ongelmia, suunnittelemaan toteutuksen esimerkkien pohjalta ja esittämään ratkaisun ohjelmointikieltä käyttäen. Opiskelija kykenee arvioimaan omaa osaamistaan pääpirteittäin.

Kiitettävä 4: Opiskelija osaa ohjelmointiin liittyvät keskeiset periaatteet ja pystyy hyödyntämään tehokkaasti ohjelmankehitysvälineitä. Hän pystyy analysoimaan itsenäisesti ongelmia, suunnittelemaan toteutuksen sekä esittämään ratkaisun ohjelmointikieltä käyttäen. Opiskelija pystyy arvioimaan omaa osaamista.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5: Opiskelija hallitsee ohjelmointiin liittyvät keskeiset periaatteet ja välineet. Hän pystyy analysoimaan itsenäisesti vaativia ongelmia, suunnittelemaan luovia ratkaisuja sekä toteuttamaan ratkaisun ohjelmointikieltä käyttäen. Opiskelija pystyy arvioimaan omaa osaamista kriittisesti.