Siirry suoraan sisältöön

TietokannatLaajuus (5 op)

Tunnus: TTZC0800

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi
  • englanti

Vastuuhenkilö

  • Antti Häkkinen,

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee tietokantojen peruskäsitteet, ymmärtää tietokantajärjestelmän yleisen rakenteen ja toimintaperiaatteen, osaa lukea ja laatia tietokantojen kuvauksia, osaa luoda tietokannan, osaa käyttää tietokantaa (hakea tietoa tietokannasta) ja osaa SQL-kielen perusteet.

Sisältö

- Johdanto tietokantoihin
- Tietokannan suunnittelu käsiteanalyysin avulla
- Kyselyt ja SQL
- Tietokannan toteutus: taulut ja yhteydet

Esitietovaatimukset

-

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1: Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa yksinkertaisen tietokannan luoden yhteyden vähintään kahden taulun välille käyttäen perus- ja viiteavaimia ja osaa tehdä yksinkertaisia perushakuja SQL:llä.

Tyydyttävä 2: Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa tietokannan ja hän osaa tehdä perushakuja SQL:llä. Harjoitustyön dokumentaatio sisältää ainakin tietokantakuvauksen.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3: Harjoitustyönä ja tentissä tehty tietokanta on suunniteltu ja toteutettu lähes virheettömästi ja opiskelija osaa SQL-kieltä monipuolisesti.

Kiitettävä 4: Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa tietokannan, jossa tehdyt valinnat on perusteltu. Opiskelija osaa SQL-kielen peruskäskyt kokonaisvaltaisesti. Harjoitustyön dokumentaatio on kattava ja siitä on pidetty sujuva esitys.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5: Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa tavallisuudesta poikkeavan tietokannan, jossa tehdyt valinnat on perusteltu ja metatiedot tallennettu. Opiskelija osaa käyttää SQL-kieltä (Structured Query Language) vaativissa tiedonhakutehtävissä. Harjoitustyön dokumentaatio on kattava ja ymmärrettävä sekä hyvin laadittu. Opiskelija osaa arvioida kriittisesti omaa osaamistaan ratkaisuissaan. Harjoitustyöstä on pidetty sujuva esitys.