Siirry suoraan sisältöön

Sovellettu matematiikka: Signaalinkäsittelyn perusteetLaajuus (3 op)

Tunnus: TTZM0310

Laajuus

3 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää sinaalinkäsittelyn matemaattiset peruskäsitteet ja –operaatiot sekä hänelle syntyy näkemys siitä miten näitä operaatioita voidaan soveltaa reaalisten signaalien mallintamisessa ja analysoinnissa. Opiskelijalle muodostuu käsitys erityisesti sähkömagneettisen spektrin matemaattisesta kuvaamisesta.

Sisältö

Signaalien risti- ja autokorrelaatio sekä ortogonaalisuus. Fourier-sarja ja viivaspektri, Fourier-muunnos ja tiheysspektri, diskreetti Fourier-muunnos, nopea Fourier-muunnos (FFT). Soveltavia esimerkkejä.

Esitietovaatimukset

Algebran ja analyysin perustiedot, integraali

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Erinomainen 5: Opiskelijalla on selkeä kokonaiskuva jakson koko aihepiiristä ja itsenäinen sovelluskyky aihepiirin sisään. Lisäksi hän kykenee soveltamaan jaksolla esitettyjä malleja myös oman erikoistumisalan ulkopuolisiin tietoteknisiin ratkaisuihin.

Kiitettävä 4: Opiskelijalla on selkeä kokonaiskuva useimmista jakson aiheista. Hän kykenee soveltamaan jaksolla esitettyjä malleja oman erikoistumisalansa tietoteknisiin ratkaisuihin.

Hyvä 3: Opiskelijalla on hyvä joidenkin yksittäisten aihepiirien hallinta. Hän tunnistaa jakson aihepiiriä soveltavan tietoteknisen ratkaisun.

Tyydyttävä 2: Opiskelijalla on heikohko yksittäisten aihepiirien hallinta ja hatara kokonaiskuva aiheesta. Hän tunnistaa jakson aihepiiriä soveltavan yksinkertaisen ja vakiintuneen tietoteknisen ratkaisun.

Välttävä 1: Opiskelija hallitsee vain heikosti yksittäisiä aiheita ja käsitys aihepiiristä on sirpaloitunut. Hänen kykynsä tunnistaa aihepiiriin liittyviä tietoteknisiä ratkaisuja on heikko.

Hylätty 0: Opiskelija ei hallitse riittävästi edes joitain yksittäisiä aiheita eikä näe mitään yhteyttä tietoteknisiin sovelluksiin.