Siirry suoraan sisältöön

Sovellettu matematiikka: Vektorit ja matriisitLaajuus (3 op)

Tunnus: TTZM0340

Laajuus

3 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Sirpa Alestalo,

Osaamistavoitteet

Opiskelija tietää ja ymmärtää vektorin ja matriisin käsitteet ja niiden perusoperaatiot. Opiskelija ymmärtää vektoreiden ja matriisien merkityksen 3D-ohjelmoinnissa, tunnistaa niiden käyttömahdollisuuksia ja osaa käyttää vektori- ja matriisilaskentaa oman alansa sovelluksissa.

Sisältö

Vektorin käsite, perusoperaatiot, piste-, risti- ja skalaarikolmitulo, matriisin käsite, perusoperaatiot, determinantti, käänteismatriisi, muunnosmatriisit (kierto, skaalaus, siirto), ortogonaalinen matriisi, homogeeniset koordinaatit, projektiot, muunnokset koordinaatistojen välillä. Käsitteiden ja operaatioiden sovelluksia erityisesti 3D-ohjelmoinnissa, mutta myös muilla tietotekniikan aloilla.

Esitietovaatimukset

Perustiedot trigonometriasta.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Kaikkia oppimistuloksia arvioidaan sekä harjoitustehtävillä että tentillä.
Hyväksytty (S)
Opiskelija osoittaa tentillä ja palautettavilla tehtävillä, että hän ymmärtää vektori- ja matriisilaskennan käsitteet ja laskuoperaatiot. Suoritteilla arvioidaan myös opiskelijan kykyä käyttää vektori- ja matriisilaskentaa erilaisissa sovelluksissa.
Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 50 % suoritusten maksimipistemäärästä.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Kaikkia oppimistuloksia arvioidaan sekä harjoitustehtävillä että tentillä. Hyväksytty (S) Opiskelija osoittaa tentillä ja palautettavilla tehtävillä, että hän ymmärtää vektori- ja matriisilaskennan käsitteet ja laskuoperaatiot. Suoritteilla arvioidaan myös opiskelijan kykyä käyttää vektori- ja matriisilaskentaa erilaisissa sovelluksissa. Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 50 % suoritusten maksimipistemäärä