Siirry suoraan sisältöön

Olio-ohjelmointiLaajuus (5 op)

Tunnus: TTOS0200

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Esa Salmikangas,
  • Pasi Manninen,

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa olio-ohjelmoinnin käsitteet ja ymmärtää perusteorian. Opiskelija osaa suunnitella ja dokumentoida luokkia ja olioita sekä niiden välistä vuorovaikutusta. Opiskelija osaa ohjelmoida olio-ohjelmointikielellä käyttäen luokkia ja olioita. Opiskelija osaa soveltaa olio-ohjelmointia käytännön ongelmien ratkaisussa.

Sisältö

- olio-ohjelmoinnin perusteet
- luokkarakenteiden määrittely ja suunnittelu
- olioiden kuvauskieli (UML)
- olion tilan ja elinkaaren hallinta
- monimuotoisuus
- periyttäminen
- koostaminen
- rajapinnat
- poikkeuskäsittely
- kokoelmaluokkien hallinta
- tiedon tallentaminen
- yksikkötestaus

Esitietovaatimukset

Tietotekniikan peruskäyttötaidot, ohjelmoinnin perusosaaminen

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Osaaminen arvioidaan palautettujen harjoitustehtävien sekä teoria- että ohjelmointikokeen perusteella.

Hyväksytty/välttävä 1: Opiskelija osaa joltakin osin olio-ohjelmoinnin käsitteet ja perusteorian. Opiskelija osaa suunnitella, dokumentoida ja toteuttaa joitakin yksinkertaisia luokkarakenteita. Opiskelija osaa joltakin osin olio-ohjelmointikielen ja osaa toteuttaa sen avulla joitakin pieniä käytännön tarpeita toteuttavia ohjelmia.

Tyydyttävä 2: Opiskelija osaa pääosin olio-ohjelmoinnin käsitteet ja perusteorian. Opiskelija osaa suunnitella, dokumentoida ja toteuttaa tavanomaisia luokkarakenteita. Opiskelija osaa pääosin olio-ohjelmointikielen ja osaa toteuttaa sen avulla joitakin pieniä käytännön tarpeita toteuttavia ohjelmia.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3: Opiskelija osaa kattavasti olio-ohjelmoinnin käsitteet ja perusteorian. Opiskelija osaa suunnitella, dokumentoida ja toteuttaa tavanomaisia luokkarakenteita. Opiskelija osaa olio-ohjelmointikielen ja osaa toteuttaa sen avulla käytännön tarpeita toteuttavia ohjelmia.

Kiitettävä 4: Opiskelija osaa kattavasti olio-ohjelmoinnin käsitteet ja perusteorian. Opiskelija osaa suunnitella, dokumentoida ja toteuttaa vaativia luokkarakenteita. Opiskelija osaa olio-ohjelmointikielen ja osaa toteuttaa sen avulla käytännön tarpeita toteuttavia ohjelmia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5: Opiskelija osaa kattavasti olio-ohjelmoinnin käsitteet ja perusteorian. Opiskelija osaa suunnitella, dokumentoida ja toteuttaa vaativia luokkarakenteita. Opiskelija osaa kattavasti olio-ohjelmointikielen (sis. tärkeimmät tietotyypit, toisto- ja ehtolauseet, tietorakenteet, poikkeusten käsittelyn sekä luokkiin liittyen jäsenmuuttujat, ominaisuudet, konstruktorit, metodit, kapseloinnin, periyttämisen, koostamisen, monimuotoisuuden, rajapinnat). Opiskelija osaa toteuttaa olio-ohjelmoinnin avulla käytännön tarpeita toteuttavia ohjelmia.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hylätty 0: Ei hallitse aihealuetta