Siirry suoraan sisältöön

Arvioi ja johda digitalisaatiotaLaajuus (5 op)

Tunnus: EK00BZ66

Laajuus

5 op

Vastuuhenkilö

  • Heidi Neuvonen
  • Nina Viertorinne

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Tällä opintojaksolla saat valmiuksia sekä opit menetelmiä digitalisaation nykytilan arvioimiseen ja vastuulliseen kehittämiseen.

Opintojakson osaamiset
Oppimaan oppiminen

Osaamitavoitteet
Osaat hankkia, kriittisesti arvioida sekä tarkoituksenmukaisesti soveltaa oman alansa kansallista ja kansainvälistä tietoa ja käytäntöjä. Tunnistat digitalisaation tilannekuvan Suomessa ja kansainvälisesti. Tilannekuva sisältää digitalisaation systeemistä tarkastelua, ymmärrystä, digitalisaation mittareiden tunnistamista sekä luotettavan tiedonhaun tarkastelua. Lisäksi, ymmärrät kestävyyshaasteita, niiden keskinäisiä riippuvuuksia sekä asioiden ja ongelmien monia näkökulmia. Liiketoiminnan kehittämisen käynnistäminen edellyttää, että nykytila on ymmärretty ja kuvattu. Opintojaksolla luennoivat eri osa-alueiden huippuasiantuntijat ja teemme yritysvierailuja.

Sisältö

Opintojakson tärkeimmät sisällöt liittyvät digitalisaatioon, disruptioon, data-ohjautuvaan päätöksentekoon sekä tekoälyn vaikutuksiin ja mahdollisuuksiin.

Disruption myötä asiakkaiden ostokäyttäytyminen ja yritysten arvontuotanto on muuttunut. On syntynyt täysin uusia teknologioita ja toimintamalleja.

Dataohjautuvuus liittyy sekä numeeriseen että strukturoimattomaan dataan. Dataohjautuvuus vaatii systemaattista näkemystä datan hyödyntämisestä ja sillä johtamisesta.

Tekoäly tuo digitalisaation johtamiseen uusia mahdollisuuksia.

Näiden sisältöjen kautta muodostat itsellesi näkemyksen digitalisaation johtamisesta omassa työympäristössäsi. Opettelet tekoälyn käyttöä ja hyödynnettävyyttä strategisessa päätöksenteossa. Luot itsellesi digijohtamisen työkalupakin, jonka avulla suhtaudut digitalisaatioon mahdollisuutena.

Esitietovaatimukset

Koulutus sopii soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneille sekä niille, joilla korkeakoulu toteaa muutoin olevan opintoja varten riittävät tiedot ja valmiudet. Soveltuvia korkeakoulututkintoja ovat esimerkiksi tradenomi, insinööri ja restonomi.

Lisätiedot

Opintojakso on osa Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä -erikoistumiskoulutusta.