Skip to main content

Strateginen ajatteluLaajuus (5 cr)

Code: EK00BZ67

Credits

5 op

Responsible person

  • Heidi Neuvonen
  • Nina Viertorinne

Objective

Opintojakson tarkoitus
Tämä opintojakso kehittää strategista ajattelua ja ymmärrystä. Liiketoimintastrategiapeli auttaa sinua kehittämään taitoja, joita tarvitset johtaessasi digitaalisuuden hyödyntämistä yrityksessä.

Opintojakson osaamiset
Liiketoimintaosaaminen
Ennakoiva kehittäminen
Työelämässä toimiminen

Opintojakson tavoitteet
Tunnistat strategian ja strategisen johtamisen roolin ja merkityksen yritysten ja julkisten organisaatioiden menestystekijänä. Hallitset strategia-ajattelun peruskäsitteistön. Sisäistät strategian merkityksen toiminnan kehittämisen välineenä sekä tunnistat strategiaprosessin eri vaiheet. Ymmärrät muuttuvan työelämän kompleksisuuden ja omaat resilienssiä muuttuvissa työelämän tilanteissa. Osaat soveltaa käytäntöön strategisen johtamisen käsitteitä ja teorioita realistisessa ja dynaamisessa liiketoimintaympäristössä. Ratkaiset ongelmatilanteita luovasti ja uudistaa toimintatapoja yhdessä muiden kanssa. Osaat arvioida strategisten päätösten vaikutusta yrityksen suorituskykyyn erilaisten raporttien ja mittareiden avulla.

Content

Strategian ja kansainvälisen liiketoiminnan johtamisen simulaatiopeli.

Qualifications

Koulutus sopii soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneille sekä niille, joilla korkeakoulu toteaa muutoin olevan opintoja varten riittävät tiedot ja valmiudet. Soveltuvia korkeakoulututkintoja ovat esimerkiksi tradenomi, insinööri ja restonomi.

Assessment criteria, approved/failed

Hyväksyttävä osaaminen

Kykenet soveltamaan strategisen johtamisen perusilmiöitä käytännön tilanteisiin.
Suoriudut simulaatiopelistä melko itsenäisesti ja ryhmässä työskentely toimii ilman ristiriitoja. Simulaatiopelin tavoitteet saavutetaan ja tuloksia osataan arvioida.
Tulosten arvioinnin suullinen, kirjallinen ja digitaalinen viestintä on ymmärrettävää

Tavoiteltava osaaminen

Kykenet soveltamaan strategisen johtamisen vaativia ilmiöitä tuloksellisesti käytännön tilanteisiin. Suoriudut simulaatiopelistä itseohjautuvasti ja tiimi toimii ilman ristiriitoja. Opiskelijat luovat uutta tietoa ryhmässä. Simulaationpelin tavoitteet saavutetaan. Tulosten arviointi sisältää ilmiöiden käsitteellistämistä ja on reflektoivaa ja analyyttista
Tulosten arvioinnin suullinen, kirjallinen ja digitaalinen viestintä on selkeää ja sujuvaa

Further information

Opintojakso on osa Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä -erikoistumiskoulutusta.