Ruokapalveluprosessit (5op)
Opintojakson tunnus: MMPD2010
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Opiskelija
 • tietää ruokapalveluiden prosessit ja ymmärtää niiden merkityksen ruokapalveluiden tuottamisessa.
 osaa havainnoida ja analysoida prosesseja todellisessa ammattikeittiöympäristössä sekä tuottaa kehittämisehdotuksia prosessien parantamiseksi.
 • osaa soveltaa ja kehittää keittiö- ja palvelutoiminnan prosesseja huomioiden vastuullisen toiminnan periaatteet  
   
 • huomioi eri asiakasryhmien tarpeet ruoka- ja palveluprosessien näkökulmasta
 • ymmärtää prosessien merkityksen toiminnan kokonaislaadun kannalta
                    
Sisältö
• osto- ja hankintaprosessit
 • varastointi
 • tuotantoprosessit
 • jakeluprosessit
 • omavalvontaprosessi
 • Asiakaslähtöinen ravitsemus
 • Laatustrategia
                    
Esitietovaatimukset
Opintojakson Food Service in Practice osaamistavoite
                    
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Restonomitutkinnon tuottaman osaamisen yleiset arviointikriteerit ovat web-sivuilla (http://www.jamk.fi/opiskelijoille/opinto-opa s). Opintojakson oppimistulokset arvioidaan suhteessa kunkin opintojakson osaamistavoitteisiin tietojen, taitojen ja yleisten pätevyyksien perusteella (Kansallinen ja eurooppalainen laatujärjestelmä NQF/EQF, taso 6). 
 
 1 (Välttävä) –2 (Tyydyttävä) 
 •	Opiskelija  tietää ruokapalveluiden prosessit
 •	Opiskelija havainnoida prosesseja todellisessa ammattikeittiöympäristössä.
 •	Opiskelija huomio eri asiakasryhmien tarpeet ruoka- ja palveluprosessien näkökulmasta.
 
 3 (Hyvä)- 4 (kiitettävä)
  Opiskelija hallitsee  arvosanaan 1-2 vaadittavan ydinosaamisen lisäksi  alla olevat asiat ja kykenee soveltamaan oppimaansa:
 •	Opiskelija ymmärtää ruokapalveluiden prosessien merkityksen ruokapalveluiden tuottamisessa.
 •	Opiskelija osaa soveltaa ja kehittää keittiö- ja palvelutoiminnan prosesseja huomioiden vastuullisen toiminnan periaatteet.
 •	Opiskelija osaa työskennellä vastuullisesti toimintaa koskevien lainsäädäntövaatimusten mukaisesti.
 •	Opiskelija ymmärtää prosessien merkityksen toiminnan kokonaislaadun kannalta.
 
 5 (Erinomainen)
 Opiskelija hallitsee arvosanaan 3 -4 vaadittavan keskeisen osaamisen lisäksi alla olevat asiat ja kykenee soveltamaan oppimaansa kriittisesti ja innovatiivisesti  
 •	Opiskelija osaa analysoida prosesseja todellisessa ammattikeittiöympäristössä sekä tuottaa kehittämisehdotuksia prosessien parantamiseksi. 
 
  Mikäli opetussuunnitelmassa ei toisin määrätä, hyväksytyt opintosuoritukset arvioidaan viisiportaisella asteikolla: 5 (erinomainen), 4 (kiitettävä), 3 (hyvä), 2 (tyydyttävä) ja 1 (välttävä). Opintojakson suoritus on 0 ( hylätty), mikäli opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita. Erikoistapauksissa opintojakson arviointi voidaan suorittaa asteikolla hyväksytty/hylätty. Merkintätapana hyväksytylle suoritukselle on S ja hylätylle 0.
                    
