Kauran mahdollisuudet liiketoiminnassa ja kuluttajatrenditLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: MMPR6160
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Opiskelija tuntee keskeisimmät asiat elintarvikekauran liiketoimintamahdollisuuksista, ja miten kuluttajatrendit muokkaavat kauran kysyntää.
Opiskelija ymmärtää kauran merkityksen ravitsemukselle, terveysvaikutukset, soveltuvuuden erityisruokavalioihin, ja kauralle myönnetyt terveysväittämät.
Opiskelija tuntee suomalaisen kauran vientimahdollisuudet ja siihen liittyvät ajankohtaiset hankkeet.
Opiskelijalla on valmiudet hyödyntää kauraan liittyvää tutkimustietoa markkinointiviestinnässä, sekä seurata kauran kysyntään ja vientimahdollisuuksiin liittyvää keskustelua, ajankohtaisia tutkimuksia ja selvityksiä.
Opiskelija tuntee alan keskeisiä toimijoita ja tunnistaa alan tulevaisuuden osaamistarpeet.
Sisältö
Kauran kysyntää ohjaavat kuluttajatrendit
Kaura ravitsemuksessa ja osana erityisruokavalioita
Kauran vientimahdollisuudet
Kauraan liittyvät ajankohtaiset viestintä- ja tutkimushankkeet
Esitietovaatimukset
Elintarvikeketjun perusymmärrys
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Hyväksytty suoritus:
Opiskelija tunnistaa kauran kysyntää ohjaavat kuluttajatrendit ominaisuudet ja erityispiirteet raaka-aineena. Opiskelija osaa perustella kauran terveyshyödyt ravitsemuksessa ja soveltuvuuden erityisruokavalioissa, sekä tuntee kauraan liittyvät terveysväitteet.
Opiskelija ymmärtää elintarvikekauran globaalia kysyntää ja tuntee suomalaisen kauran mahdollisuudet elintarvikeviennissä. Osaaminen on osoitettu oppimistehtävissä, jotka on palautettu ajallaan ja tehtävänannon mukaisina.