Biotalouden perusteet (5op)
Opintojakson tunnus: TLBX1570
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
- Vastuuhenkilö
- Laura Vertainen
Osaamistavoitteet
Opiskelija ymmärtää biotalouden monialaisen tietoperustan. Hän tuntee biotalousalan osana globaalia maailmantaloutta, sen eri sektoreita ja toimintaympäristöä. Opiskelija tuntee  biotalouden kehitystrendejä, tärkeimpiä kansallisia ja kansainvälisiä strategisia linjauksia sekä biotalouden ajureita. Opiskelija tunnistaa oman alansa tuotteisiin tai palveluihin kohdistuvia hallinnollisia, taloudellisia ja tiedollisia ohjauskeinoja sekä
 tuntee biotalouden keskeistä lainsäädäntöä ja muita normeja.
                    
Sisältö
Kansallinen ja kansainväliset biotalousstrategiat
 Biotalouden sektorit ja toimintaympäristö
 Biotalouden kehitystrendit
 Kansainvälinen ja kansallinen biotalouspolitiikka
 Kansallinen lainsäädäntö
                    
Esitietovaatimukset
-
                    
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
T1 Välttävä: 
 Opiskelija tunnistaa biotalousalan eri sektorit ja perusasioita toimintaympäristöstä
 - tuntee joitain keskeisiä biotalousalan ajureita ja kehitystrendejä
 
 T2 Tyydyttävä: 
 Edellisten lisäksi opiskelija: 
 - hallitsee joitain keskeisiä biotalouden strategioita ja tuntee niiden taustoja
 - tuntee biotalouden toimintaympäristön erityispiirteitä ja tietää joitain biotalouden keskeisiä ohjaiskeinoja
                    
Arviointikriteerit, hyvä (3)
H3 Hyvä: 
 Edellisten lisäksi opiskelija: 
 - tuntee keskeisiä biotalouden strategioita laajasti ja osaa arvioida niiden merkitystä ja rajoitteita
 - tietää useita biotalouden keskeisiä ohjauskeinoja
 
 H4 Kiitettävä: 
 Edellisten lisäksi opiskelija: 
 - hallitsee keskeisiä biotalouden strategioita laajasti ja osaa arvioida niiden merkitystä ja rajoitteita 
 - osaa arvioida biotalousalan ohjauskeinojen merkittävyyttä, mahdollisuuksia ja rajoitteita
                    
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
E5 erinomainen: 
 Edellisten lisäksi opiskelija: 
  - osaa kriittisesti ja perustellen soveltaa ja hyödyntää useita biotalousalan ajureita ja ohjauskeinoja osana omaa ammatillista asiantuntijuuttaan
                    
