Siirry suoraan sisältöön

Hygieniaosaaminen (3op)

Opintojakson tunnus: ZZMM0120

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelijalla on perustiedot mikrobeista ja niiden elinehdoista, ruokamyrkytyksistä, omavalvonnasta, elintarvikelainsäädännöstä ja ruoan kemiallisista vaaratekijöistä. Opiskelija osaa käsitellä elintarvikkeita hygieenisesti omaan ammattialaansa liittyvissä työtehtävistä.

Sisältö

Mikrobit, elinehdot, ruokamyrkytykset, hygieeniset työtavat ja puhtaanapito, omavalvonta, elintarvikelainsäädäntö, elintarvikehuoneistot, kemialliset vaaratekijät.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Hygieniaosaamistesti (min 34/40) ja kirjallinen harjoitustehtävä.
Arviointikriteerit: aiheen hallinta ja lähteiden käyttö.

Siirry alkuun