Hygieniaosaaminen (3op)
Opintojakson tunnus: ZZMM0120
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 3 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Opiskelijalla on perustiedot mikrobeista ja niiden elinehdoista, ruokamyrkytyksistä, omavalvonnasta, elintarvikelainsäädännöstä ja ruoan kemiallisista vaaratekijöistä. Opiskelija osaa käsitellä elintarvikkeita hygieenisesti omaan ammattialaansa liittyvissä työtehtävistä.
Sisältö
Mikrobit, elinehdot, ruokamyrkytykset, hygieeniset työtavat ja puhtaanapito, omavalvonta, elintarvikelainsäädäntö, elintarvikehuoneistot, kemialliset vaaratekijät.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Hygieniaosaamistesti (min 34/40) ja kirjallinen harjoitustehtävä.
Arviointikriteerit: aiheen hallinta ja lähteiden käyttö.