Työhyvinvoinnin johtaminenLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: C-02507-YJO220203
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
- Korkeakoulu
- Satakunnan ammattikorkeakoulu
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa arvioida työhyvinvointia strategisen johtamisen näkökulmasta. Opiskelija osaa analysoida työhyvinvoinnin yksilöllisiä ja yhteisöllisiä piirteitä. Hän osaa arvioida työelämän muutosten vaikutusta työhyvinvointiin ja työssäjaksamiseen. Opiskelija osaa arvioida tiimin ja työyhteisön toimintaa työhyvinvoinnin kehittämisen näkökulmasta. Hän osaa hyödyntää työhyvinvointia ja työssäjaksamista tukevia menetelmiä, kuten työnohjausta.
Sisältö
Työhyvinvoinnin strateginen johtaminen; työyhteisön ja tiimin johtaminen ja kehittäminen; työhyvinvointiin vaikuttavat yksilölliset ja yhteisölliset tekijät; työssäjaksaminen, psykologinen turvallisuus ja työnimu; työuupumus; varhaisen puuttumisen mallit; työhön paluun tukeminen; työkykykuntoutuksen keinot; työnohjauksen hyödyntäminen.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija käyttää työhyvinvointiin liittyvää erityisosaamista osoittavaa käsitteistöä sujuvasti ja systemaattisesti ja tuntee työhyvinvoinnin johtamisen kokonaisuuden. Opiskelija on perehtynyt substanssin kannalta keskeisiin kotimaisiin ja kansainvälisiin tutkimuksiin ja muihin lähdeaineistoihin ja käyttää niitä johdonmukaisesti hyvän tieteellisen käytännön periaatteita noudattaen. Opiskelija kuvaa ja selittää työhyvinvoinnin johtamisen strategiset prosessit. Opiskelija selittää työyhteisön toimintaa ja omaa rooliaan ryhmässä työhyvinvoinnin kontekstissa. Opiskelija esittelee työhyvinvoinnin johtamiseen vaikuttavia yksilöllisiä ja yhteisöllisiä tekijöitä sosiaalisesti kestävän kehityksen näkökulmat huomioiden.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija käyttää työhyvinvointiin liittyvää erityisosaamista osoittavaa käsitteistöä asiantuntevasti ja tarkoituksenmukaisesti työhyvinvoinnin johtamisen kokonaisuuksia halliten. Opiskelija arvioi substanssiin liittyvien tutkimusten ja muiden lähdeaineistojen luotettavuutta ja käyttää aineistoja monipuolisesti. Opiskelija toimii vastuullisesti ja hyvän tieteellisen käytännön periaatteita noudattaen. Opiskelija arvioi ja vertailee työhyvinvoinnin johtamisen strategisia prosesseja ja soveltaa niitä omassa toiminnassaan. Opiskelija analysoi omaa ja työyhteisön toimintaa ja osaamista monipuolisesti. Opiskelija osoittaa kykyä toimia tavoitteellisesti ja tilannekohtaisesti omaa ja työryhmän toimintaa organisoiden. Opiskelija analysoi monipuolisesti työhyvinvoinnin johtamiseen ja työssä jaksamiseen vaikuttavia yksilöllisiä ja yhteisöllisiä tekijöitä ja suunnittelee tarkoituksenmukaisia kehittämistoimenpiteitä sosiaalisesti kestävän kehityksen näkökulmat huomioiden.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija käyttää työhyvinvointiin liittyvää erikoistunutta käsitteistöä asiantuntevasti ja laaja-alaisesti ja osoittaa itsenäistä ajattelua ja asiantuntijuutta työhyvinvoinnin johtamisen kontekstissa. Opiskelija käyttää substanssiin liittyvää kriittisesti valittua, luotettavaa kotimaista ja kansainvälistä lähdeaineistoa asiantuntevasti perustellen, vastuullisesti ja hyvän tieteellisen käytännön periaatteita noudattaen. Opiskelija osoittaa kykyä arvioida ja kehittää työyhteisön toimintaa niin että työryhmän jäsenten erilaiset osaamiset hyödynnetään mahdollisimman kokonaisvaltaisesti. Opiskelija analysoi monipuolisesti ja kriittisesti työhyvinvoinnin johtamiseen ja työssä jaksamineen vaikuttavia yksilöllisiä ja yhteisöllisiä tekijöitä. Opiskelijalla osoittaa kykyä suunnitella ja johtaa strategian mukaisia perusteltuja kehittämistoimenpiteitä, jotka vahvistavat sosiaalisesti kestävää kehitystä.