Siirry suoraan sisältöön

Kestävä ruokajärjestelmä ja ravitsemus (5op)

Opintojakson tunnus: MM00CQ91

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi
Vastuuhenkilö
Karoliina Väisänen

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Tämän opintojakson jälkeen sinulla on laaja käsitys kestävästä ruokajärjestelmästä ja ravitsemuksesta.

Opintojakson osaaminen
Palveluliiketoimintaosaaminen
Kestävä kehitys
Ennakoiva kehittäminen

Opintojakson osaamistavoite
Sinä tiedät kestävän ruokajärjestelmän konseptin ja Euroopan tason liittymäpinnat kansallisiin toimintoihin. Hallitset ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen. Tiedät suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat ravitsemuksen tekijät. Osaat analysoida kriittisesti ravitsemusviestintää.

Sisältö

Kestävä ruokajärjestelmä
Suomalaisten ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1
Tunnistat kestävän gastronomian viitekehyksen. Tunnistat, mitä tarkoitetaan gastronomialla ja ruokajärjestelmällä. Tunnistat YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ja kestävyyden dimensiot. Tunnistat ruokakulttuurin ja ravitsemusviestinnän periaatteet.

Tyydyttävä 2:

Ymmärrät kestävän gastronomian viitekehyksen ja sen keskeiset käsitteet. Ymmärrät, mitä tarkoitetaan gastronomialla ja sekä kestävällä ruokajärjestelmällä/ruuan arvoketjulla. Ymmärrät ruokajärjestelmään liittyen YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ja kestävyyden ulottuvuudet. Ymmärrät ravitsemustekijöitä ja niiden vaikutuksia.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3:

Ymmärrät ja sovellat kestävän gastronomian viitekehyksen ja sen keskeiset käsitteet. Ymmärrät ja sovellat, mitä tarkoitetaan gastronomialla ja sekä kestävällä ruokajärjestelmällä suhteessa kestävään ruuan arvoketjuun. Ymmärrät ja sovellat ruokajärjestelmään liittyvät YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ja kestävyyden ulottuvuudet. Ymmärrät ja sovellat systeemiajattelun roolia kestävyydessä. Ymmärrät ravitsemuksen ja kansaterveyden yhteyden.

Kiitettävä 4:

Sovellat ja pystyt analysoimaan kestävän gastronomian viitekehystä ja sen keskeisiä käsitteitä. Sovellat ja pystyt analysoimaan, mitä tarkoitetaan gastronomialla sen laajassa merkityksessä sekä kestävällä ruokajärjestelmällä suhteessa kestävään ruuan arvoketjuun. Sovellat ja pystyt analysoimaan ruokajärjestelmään liittyen YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ja kestävyyden ulottuvuudet ja sovellat niitä omassa toiminnassasi. Sovellat ja pystyt analysoimaan systeemiajattelun merkityksen kestävässä kehityksessä. Osaat perustella ravitsemuslaadun vaikutuksia kansanterveyteen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5:

Analysoit ja arvioit kestävän gastronomian viitekehystä ja sen keskeisiä käsitteitä sekä mitä tarkoitetaan gastronomialla sen laajassa merkityksessä ja kestävällä ruokajärjestelmällä suhteessa kestävään ruuan arvoketjuun. Analysoit ja arvioit ruokajärjestelmään liittyen YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ja kestävyyden ulottuvuudet ja osaat arvioida niitä toiminnassasi. Analysoit ja arvioit systeemiajattelun merkityksen ja keskeisen roolin kestävässä kehityksessä. Analysoit ja arvioit ravitsemuslaadun vaikutuksia kansanterveyteen eri näkökulmista. Analysoit ja arvioit ravitsemustietoa ja ravitsemusviestintää hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä perustellusti.

Siirry alkuun