Skip to main content

Well-being from nutrition and physical exercise (5 op)

Toteutuksen tunnus: MMPR6130-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.11.2021 - 09.01.2022

Ajoitus

23.05.2022 - 31.07.2022

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Verkko-opetus

Yksikkö

School of Business

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 40

Koulutus

  • Bachelor's Degree Programme in Service Business

Opettaja

  • Karoliina Väisänen

Ryhmät

  • MPT21SM
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
  • MPT20S1
    Palveluliiketoiminta
  • MPT21S1
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
  • MPT19SA
    Palveluliiketoiminta
  • MPT19S1M
    Palveluliiketoiminta
  • ZJK22KM
    Korkeakoulujen välinen yhteistyö, MARATA
  • MPT20SM
    Bachelor's Degree Programme in Service Business
  • ZJA22KM
    Avoin AMK, marata

Objectives

Opiskelija hallitsee liikunnan ja ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen. Opiskelija tietää suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat tekijät ja osaa soveltaa tietoaan käytännön työssä. Opiskelija osaa arvioida liikunnan ja ravitsemuksen välisiä yhteyksiä yksilötasolla. Opiskelija osaa analysoida kriittisesti ravitsemuksen ja liikunnan trendejä. Opiskelija osaa perusravintoainelaskennan ja osaa soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.

Content

Suomalaisten ravitsemus, ravinnonkäyttö, suomalaisten kansaterveyden haasteet, liikunta eri-ikäisillä, suomalaisten hyvinvointi, ravitsemuksen ja liikunnan trendit

Time and location

Verkossa non-stop aikataululla eteneminen

Learning materials and recommended literature

Oppimateriaali moodlessa.

Teaching methods

Moodle oppimisympäristö. Videoluennot

Student workload

Opintojaksoon ja työtilaan tutustuminen, ennakkotehtävä 10 h
Oppimateriaalit ja videot 30–40 h
Itsenäinen työskentely, tehtävien tekeminen 30-40 h
Kehittämistehtävän työskentely 40–45 h

yhteensä 135 h

Further information for students

Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.

Evaluation scale

Hyväksytty/Hylätty

Evaluation criteria, satisfactory (1-2)

Hallitset liikunnan ja ravitsemuksen keskeiset käsitteet sekä ymmärrät niiden merkityksen kansanterveydelle. Osaat tarkastella ruokavalion ravitsemuksellista laatua sekä ratkaiset siihen liittyviä haasteita. Arvioit ratkaisujen vaikutusta hyvinvointiin. Tunnistat ravitsemukseen ja liikuntaan liittyviä trendejä ja osaat analysoida niitä kriittisesti. Reflektoit omaa osaamistasi ja kehittymistäsi. Raportoit loogisesti, analyyttisesti ja asiantuntevasti.

Prerequisites

-