Service Design Process (10 op)
Toteutuksen tunnus: MZMI2000-3003
Toteutuksen perustiedot
Ajoitus
01.10.2020 - 31.03.2021
Opintopistemäärä
10 op
Virtuaaliosuus
10 op
Toteutustapa
Verkko-opetus
Yksikkö
School of Business
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
12 - 40
Koulutus
- Bachelor's Degree Programme in Service Business
Opettaja
- Henna Siltanen
- Susanna Riekkinen
- Tarja Viitanen
Ryhmät
-
ZJA20SMAvoin AMK, marata
-
MPT19SAPalveluliiketoiminta
Objectives
Opiskelija hallitsee palvelumuotoiluprosessin eri vaiheet ja niissä käytettävät palvelumuotoilun tutkimus- ja kehittämistyökalut. Hän arvioi palvelutuotteiden käytettävyyttä, arvontuottoa, elämyksellisyyttä sekä yhteyttä yrityksen brändiin. Hän osaa edistää omaa luovuuttaan ja innovoida asiakaskeskeisiä palvelukokonaisuuksia. Hän hallitsee projektissa toimimisen.
Content
Palvelumuotoiluprosessi
Palvelumuotoilun ja innovaatiotoiminnan työkalut
Projektityöskentely
Elämyksellisyys ja tarinallistaminen
Luovat menetelmät
Time and location
1.10.20- 31.3.21
Optima -oppimisympäristö
Learning materials and recommended literature
Tuulaniemi, J. 2011. Palvelumuotoilu. Helsinki: Talentum
Koivisto, M., Säynäkangas, J., Forsberg, S. 2019. Palvelumuotoilun bisneskirja. Alma Talent.
Kalliomäki, A. 2014. Tarinallistaminen: Palvelukokemuksen punainen lanka. Talentum.
https://issuu.com/st_moritz/docs/pa2servicedesign/4
https://janet.finna.fi/Record/jamk.992445554806251
https://janet.finna.fi/Record/jamk.993471004806251
Teaching methods
Webinaarit
Oppimistehtävät
Itsenäinen opiskelu
Ryhmätyöskentely
Workshopit
Practical training and working life connections
Vierailevat luennoitsijat
Exam dates and retake possibilities
Verkkotentti vk 42-46 aikana.
Opiskelijalla on mahdollisuus uusia tentti kaksi kertaa. Uusintakerrat sovitaan ryhmän kanssa
Alternative completion methods
Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.
Student workload
Projektityöskentely (150 h) luennot( 60 h) Itsenäinen opiskelu (60 h)
Further information for students
Ohjaava palaute, kehittävä arviointi
Vertaispalaute, vertaisarviointi
Itsearviointi
Evaluation scale
0-5
Evaluation criteria, satisfactory (1-2)
Arviointiasteikko 0-5
1 (Välttävä)
Hän tunnistaa palvelumuotoiluprosessin ja käyttää työkaluja ohjatusti. Opiskelija osaa arvioida palvelutuotteiden asiakaskeskeisyyttä ja innovatiivisuutta. Opiskelija työskentelee projektissa mutta ei saavuta tavoitteita.
2 (Tyydyttävä)
Opiskelija ymmärtää palvelumuotoiluprosessin ja osaa käyttää perustyökaluja. Hän arvioi palvelutuotteiden menestystekijöitä. Hän osaa työskennellä projektissa, on yhteistyökykyinen ja hoitaa roolinsa mukaiset tehtävänsä. Hän tunnistaa luovan toimintansa esteitä.
3 (hyvä)
Opiskelija on sisäistänyt palvelumuotoiluprosessin ja osaa käyttää työkaluja monipuolisesti. Opiskelija pyrkii arvioimaan palvelutuotteisiin liittyviä menestystekijöitä ja innovaation mahdollisuuksia. Hän hallitsee projektityöskentelyn ja työskentelee tehokkaasti projektin tavoitteiden saavuttamiseksi. Hän osaa kehittää luovuuttaan.
4 (kiitettävä)
Hän on sisäistänyt palvelumuotoiluprosessin, hallitsee työkaluja luovasti ja monipuolisesti. Opiskelija osaa arvioida palvelutuotteisiin liittyviä menestystekijöitä ja innovatiivisuutta. Hän ratkaisee ongelmia luovasti ja vastuullisesti. Hän osaa toimia projektissa vastuullisesti. Hän osaa kehittää luovuuttaan.
5 (Erinomainen)
Hän osaa muokata palvelumuotoiluprosessia ja käyttää palvelumuotoilutyökaluja perustellusti ja luovasti. Opiskelija osaa arvioida palvelutuotteen menestystekijöitä kriittisesti. Hän toimii vastuullisesti ja osaa ennakoida projektiin ja sen tulokseen liittyviä ongelmia. Hän osaa johtaa projekteja tehokkaasti ja innostavasti, hyödyntää ryhmän osaamista optimaalisesti ja ratkaisee ongelmia luovasti.
Hyväksilukeminen Hyväksilukemisen menettelytavat kuvataan tutkintosäännössä ja opinto-oppaassa. Opintojakson opettaja antaa lisätietoa mahdollisista opintojakson erityiskäytänteistä.
Evaluation criteria, good (3-4)
3 (hyvä)
Opiskelija on sisäistänyt palvelumuotoiluprosessin ja osaa käyttää työkaluja monipuolisesti. Opiskelija pyrkii arvioimaan palvelutuotteisiin liittyviä menestystekijöitä ja innovaation mahdollisuuksia. Hän hallitsee projektityöskentelyn ja työskentelee tehokkaasti projektin tavoitteiden saavuttamiseksi. Hän osaa kehittää luovuuttaan.
4 (kiitettävä)
Hän on sisäistänyt palvelumuotoiluprosessin, hallitsee työkaluja luovasti ja monipuolisesti. Opiskelija osaa arvioida palvelutuotteisiin liittyviä menestystekijöitä ja innovatiivisuutta. Hän ratkaisee ongelmia luovasti ja vastuullisesti. Hän osaa toimia projektissa vastuullisesti. Hän osaa kehittää luovuuttaan.
Evaluation criteria, excellent (5)
5 (Erinomainen)
Hän osaa muokata palvelumuotoiluprosessia ja käyttää palvelumuotoilutyökaluja perustellusti ja luovasti. Opiskelija osaa arvioida palvelutuotteen menestystekijöitä kriittisesti. Hän toimii vastuullisesti ja osaa ennakoida projektiin ja sen tulokseen liittyviä ongelmia. Hän osaa johtaa projekteja tehokkaasti ja innostavasti, hyödyntää ryhmän osaamista optimaalisesti ja ratkaisee ongelmia luovasti.
Prerequisites
Opiskelija hallitsee liiketoiminta-, palvelu- ja tuotantoprosessien johtamisen perusteet sekä osaa arvioida toimintaympäristön tarjoamia mahdollisuuksia ja haasteita. Hän osaa arvioida matkailu-, ravitsemis- ja toimitilapalvelujen kannattavuutta ja asiakaslähtöisyyttä.