Biotalouden johtaminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: TLBX4570-3004
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
02.08.2021 - 30.09.2021
Ajoitus
30.08.2021 - 31.12.2021
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Verkko-opetus
Yksikkö
Teknologiayksikkö
Toimipiste
Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 20
Koulutus
- Logistiikka (AMK)
- Logistiikka, biotalous (AMK)
Opettaja
- Jaana Auer
Vastuuopettaja
Jaana Auer
Ryhmät
-
TLB18SMLogistiikan tutkinto-ohjelma, biotalous
-
LOGAKTIIVILogistiikan aktiivitoteutukset
Tavoitteet
Opiskelija osaa kehittää ja analysoida biotaloustuotetta tai -palvelua tuottavan yrityksen liiketoimintaa. Opiskelija osaa käyttää asiakaslähtöisen tuotteistamisen ja palvelusuunnittelun työkaluja biotaloussektorilla.
Sisältö
Liiketoimintamallien kehittäminen biotalousalalle.
Asiakaslähtöisten biotalouden tuotteiden ja palvelujen kehittäminen
Arvon tuottaminen asiakkaalle
Innovaatioprosessi
Liiketoimintamallien ja arvolupaus- työkalut
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Osterwalder, A. & Pigneuer, Y. 2010. Business Model Generation. e-kirja.
Osterwalder, A., Pigneur, Y., Bernarda, G. & Smith, A. Value Proposition Design. e-kirja.
Opetusmenetelmät
-itseopiskelu
-verkko-opintoja
-oppimistehtäviä
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
-Virtuaaliekskursiot
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojaksolla ei ole tenttiä. Opintojakson arviointi tapahtuu oppimistehtävien arviointina ja itsearviointina.
Vaihtoehtoiset suoritustavat
Hyväksilukemisen menettelytavat kuvataan tutkintosäännössä ja opinto-oppaassa. Opintojakson opettaja antaa lisätietoa mahdollisista opntojakson erityiskäytänteistä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yksi opintopiste tarkoittaa laskennallisesti keskimäärin 27 tunnin työtä eli viiden opintopisteen opintojakson kuormitus on noin 135 h. Kuormitus jakautuu eri tavoin opintojakson toteutustavasta riippuen.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakson arviointi tapahtuu oppimistehtävien arvioinnilla. Arviointiasteikko 0-5.
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
T1 Välttävä:
Opiskelija:
-on tehnyt biotalouden tuotteen tai palvelun liiketoimintamallin sekä kehittänyt yrityksen tuotteiden arvolupausta
T2 Tyydyttävä:
Opiskelija on ymmärtänyt liiketoimintamallin sisällön oikein ja pystyy kehittämään arvolupausta
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
H3 Hyvä:
Edellisten lisäksi opiskelija:
- osoittaa liiketoimintamallissa käsitellyn tuotteen tai palvelun osalta innovatiivisuutta/ uutuusarvoa
H4 Kiitettävä:
Edellisten lisäksi opiskelija:
-kykenee tekemään toteuttamiskelpoisen liiketoimintamallin ja kehittämään kannattavan ja asiakkaan tarpeisiin hyvin sopivan tuotteen tai palvelun
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
E5 erinomainen:
Edellisten lisäksi opiskelija:
- osoittaa että hänen liiketoimintamallinsa ja arvolupauksensa johtaa biotaloustuotteen tai -palvelun suoraan yrityslähtöiseen hyödyntämiseen opintojakson aikana.
Esitietovaatimukset
TLBX1570 Biotalouden perusteet
TLBX2570 Tuotantologistiikan kehittäminen