Skip to main content

Entrepreneurship in Social and Health Care Services (5 op)

Toteutuksen tunnus: YSJA0400-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

16.12.2020 - 10.01.2021

Ajoitus

04.01.2021 - 14.05.2021

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

40 % Lähiopetus, 60 % Verkko-opetus

Yksikkö

School of Health and Social Studies

Toimipiste

Main Campus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

15 - 30

Koulutus

  • Master's Degree Programme in Business Network Management
  • Master’s Degree Programme in Health Care and Social Services

Opettaja

  • Tapio Mäkelä
  • Armi Hirvonen

Ryhmät

  • YSV19S1
    Verkostojohtamisen tutkinto-ohjelma, YAMK
  • YSY18SM
    Master’s Degree Programme in Health Care and Social Services
  • YSY18SK
    Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK tutkinto-ohjelma, Kliininen asiantuntija
  • YSY18ST
    Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK tutkinto-ohjelma,Terveyden edistäminen
  • YSY18SJ
    Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK tutkinto-ohjelma, Sosiaali- ja terveysalan johtaminen
  • YSY19SM
    Master’s Degree Programme in Health Care and Social Services
  • YSY19SJ
    Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK tutkinto-ohjelma, Sosiaali- ja terveysalan johtaminen
  • YSY19SK
    Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK tutkinto-ohjelma, Kliininen asiantuntija
  • YSY19ST
    Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK tutkinto-ohjelma,Terveyden edistäminen
  • YSV18S1
    Verkostojohtamisen tutkinto-ohjelma, YAMK

Objectives

Opiskelija tunnistaa Sote-uudistuksen myötä syntyneet mahdollisuudet hyvinvointialan liiketoiminnalle. Hän hallitsee hyvinvointiyrittäjyyden peruskäsitteet ja tunnistaa erilaisia hyvinvointiyrittäjyyden toimintalogiikoita. Opiskelija osaa aloittavan yrityksen liiketoiminnan perussuunnittelun ja ansaintalogiikan. Hänellä on käytössään välineitä, joilla voidaan arvioida liikeidean toteuttamiskelpoisuutta.

Content

- Sote-uudistus ja sen vaikutukset hyvinvointialan liiketoimintaan
- Hyvinvointialan liiketoiminta ja oman toimialan yrittäjyyden muodot
- Perustettavan yrityksen liiketoimintakonseptin suunnittelu
- Toimialan kuvaus ja kilpailutilanteen kartoittaminen
- Liikeidean arviointi

Learning materials and recommended literature

- Haapa-aho, M. 2014. Hyvinvointialan yrittäjyys. Näkemyksiä hyvinvointialan yrittäjyyden tulevaisuudesta. Metropolia ammattikorkeakoulu. (viitattu 14.3.2017) http://hyrrat.metropolia.fi/?page_id=23
- Kostiainen, H. 2020. Yhteiskunnalliset yritykset Suomessa. http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/162094
- Tevameri, T. 2020. Missä mennään sote-toimiala? : Sosiaali- ja terveysalan toimialaraportti. https://tem.fi/julkaisu?pubid=URN:ISBN:978-952-327-480-8

Teaching methods

Opintojakson lähtökohtana on yhdistää ongelmaperustainen oppiminen, problem based learning (PBL) ja desing thinking lähetymistapa. Oppimisessa hyödynnetään käytännöstä nousevia tilanteita ja ongelmia teoreettiseen tarkasteluun. Ratkaisuesityksissä hyödynnetään design thinking ajattelua.

Työskentelymuodot:
kontakti- ja etäopiskelu
työpajatyöskentely
vertaiscoaching

Alternative completion methods

Opintojakso voidaan opinnollistaa JAMKin tutkintosäännön mukaisesti.

Student workload

ennakkotehtävä ja siihen valmistautuminen 10 h
luennot ja työpajat 20 h
vertaisen arviointi 10 h
virtuaaliopiskelu 45 h
itsenäinen työskentely 50 h

Further information for students

Avoin amk 10 paikkaa

Opintojakso toteutetaan projektimaisesti, jossa luennot, työryhmätyöskentely ja itsenäinen työskenly täydentävät toisiaan. Arviointimenetelminä ohjaajan välitön palaute, itseis- ja vertaisen arviointi, loppupalaute.

Evaluation scale

Hyväksytty/Hylätty

Evaluation criteria, satisfactory (1-2)

Hyväksytty (S)
Opiskelija hallitsee sosiaali- ja terveysalan yrittäjyyden perusteet ja yrittäjyyden toimintalogiikan. Opiskelija tunnistaa yrittäjyyden asiakaslähtöiset, kestävät ja taloudellisesti kannattavat mekanismit. Opiskelija tunnistaa sote-uudistuksen tarjoamia mahdollisuuksia yrittäjyydelle.

Prerequisites

AMK –tutkinto