Skip to main content

Mielenterveys- ja päihdetyön asiakaslähtöisen hoitoprosessin kehittäminen I (5 op)

Toteutuksen tunnus: YSSK0103-0K0S4

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus

01.01.2020 - 31.07.2020

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

School of Health and Social Studies

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Master’s Degree Programme in Health Care and Social Services

Opettaja

  • Katja Kokkinen

Ryhmät

  • YSY19S1
    Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK tutkinto-ohjelma

Objectives

Opintojakson jälkeen osaat arvioida itsenäisesti hoidon tarpeen yhteistyössä asiakkaan ja tämän läheisten kanssa sekä kehittää mielenterveys- ja päihdetyön prosesseja näyttöön perustuvaa tietoa hyödyntäen. Osaat kriittisesti arvioida ja kehittää mielenterveys- ja päihdetyön päätöksentekotaitojasi kliinisten ja eettisten periaatteiden perusteella sekä hallitset asiakkaan kliinisen tutkimisen ja kliinisessä mielenterveys- ja päihdetyössä käytettävät tutkimusmenetelmät. Osaat myös suunnitella asiakkaan hoitoa tavoitteellisesti, yhdessä asiakkaan ja läheisten kanssa, moniammatillista tietoa kriittisesti hyödyntäen.

Content

- Itsenäinen hoidon tarpeen arviointi yhdessä asiakkaan ja heidän läheistensä kanssa
- Kliinisen ja eettisen päätöksentekokyvyn kehittäminen
- Kliininen tutkiminen ja kliinisen tutkimisen menetelmät
- Hoidon tavoitteiden asettaminen asiakkaan ja tämän läheisten kanssa, moniammatillista tietoa hyödyntäen

Learning materials and recommended literature

Ajankohtaiset kansalliset ja kansainväliset tieteelliset artikkelit ja muu osoitettu kirjallisuus

Alternative completion methods

Osallistuminen intensiivipäiville Opintojakson kirjalliset tehtävät

Student workload

Virtuaaliopiskelu 40 h Aktiivinen osallistuminen intensiivipäivillä 20 h Itsenäinen työskentely (sisältäen kirjalliset tehtävät) 75 hYhteensä 135h

Further information for students

Kontaktipäivät 23-24.4.2020 Turussa Turun ammattikorkeakoulu. Opintojakso vain Mielenterveys- ja päihdetyön syventävän moduulin tutkinto-ohjelmaopiskelijoille

Evaluation scale

0-5

Evaluation criteria, satisfactory (1-2)

Opintojakson arvosana muodostuu opintojakson kirjallisen tehtävän perusteella. Tehtävien arvoinnissa käytetään mielenterveys- päihdetyön opintokokonaisuuden yhteisiä arviointikriteereitä. Mikäli opiskelija ei osallistu intensiivipäiville, arvosana alenee yhdellä numerolla.

Saadaksesi arvosanan 1 tai 2 kykenet hakemaan tietoa opintojakson aihealueeseen liittyen ja käyttämään kansallisia ja kansainvälisiä lähteitä. Kykenet soveltamaan kuvailevalla tasolla keräämäänsä tietoa nykyisten käytäntöjen ja toimintatapojen tarkastelussa, mutta et osoita aihealueen kriittistä arviointia. Osallistumisesi opintojaksolle on vaihtelevaa ja kirjallisissa tehtävissä tuotat vain osin tutkimusperustaista asiantuntijatekstiä.

Evaluation criteria, good (3-4)

Opintojen arvosana muodostuu opintojakson kirjallisten tehtävien perusteella. Tehtävien arvoinnissa käytetään mielenterveys- päihdetyön opintokokonaisuuden yhteisiä arviointikriteereitä. Mikäli opiskelija ei osallistu intensiivipäiville, arvosana alenee yhdellä numerolla.

Saadaksesi arvosanan 3 tai 4 kykenet hakemaan näyttöön perustuvaa tietoa sekä kansallisista, että kansainvälisistä tietolähteistä sekä arvioimaan lähteitä kriittisellä otteella. Osaat tehdä analyysiä ja synteesiä aihealueesta ja osoitat kykeneväsi käyttämään hankkimaasi tietoa nykyisten toimintatapojen kriittisessä arvioinnissa ja kehittämisessä. Osallistumisesi opintojaksolla kokonaisuutena on aktiivista ja ammatillista. Kirjallisissa tehtävissä tuotat tutkimusperustaista asiantuntijatekstiä.

Evaluation criteria, excellent (5)

Opintojen arvosana muodostuu opintojakson kirjallisten tehtävien perusteella. Tehtävien arvoinnissa käytetään mielenterveys- päihdetyön opintokokonaisuuden yhteisiä arviointikriteereitä. Mikäli opiskelija ei osallistu intensiivipäiville, arvosana alenee yhdellä numerolla.

Saadaksesi arvosanan 5 kykenet hakemaan näyttöön perustuvaa tietoa useista kansallisista ja kansainvälisistä tiedonlähteistä, arvioimaan tutkimuksia kriittisellä otteella ja muodostamaan kerätystä tiedosta synteesin. Osoitat syvällisen näkemyksen aihealueesta ja kykenet kriittisesti arvioimaan nykyisiä käytäntöjä ja luomaan uusia, tutkimukseen perustuvia toimintatapoja. Osallistumisesi opintojaksolla kokonaisuutena on aktiivista ja ammatillista. Kirjallisissa tehtävissä tuotat selkeää, tutkimusperustaista asiantuntijatekstiä.