Entrepreneurship (3 op)
Toteutuksen tunnus: ZZPP0710-3009
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
03.08.2020 - 30.08.2020
Ajoitus
31.08.2020 - 18.12.2020
Opintopistemäärä
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
School of Health and Social Studies
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Open Studies
Opettaja
- Suvi Salminen
Vastuuopettaja
Suvi Salminen
Ryhmät
-
ZJA19SSKKDAvoin amk, KKD, Kotikuntoutus kotihoidossa
Objectives
1. Opiskelija tietää, mitä ovat sisäinen yrittäjyys, yrittäjäksi ryhtyminen sekä yrittäjyyden ja innovaatioiden merkitys yhteiskunnassa
2. Opiskelija ymmärtää kannattavan yritystoiminnan periaatteet ja omaan alaan liittyvää liiketoimialalogiikkaa
3. Opiskelija ymmärtää asiakkuuden roolin liike- ja muussa toiminnassa ja osaa soveltaa näitä tietoja tunnistaakseen asiakkaat omalle osaamiselleen
4. Opiskelija osoittaa kykyä johtaa itseään yrittäjämäisesti asiakaslähtöisessä ryhmässä
5. Opiskelija osaa tunnistaa asiakastilanteissa tai palveluissa tarpeita sekä jalostaa niistä tuotemahdollisuuksia (tai liiketoimintamahdollisuuksia)
6. Opiskelija tunnistaa ja ymmärtää omia yrittäjyyteen liittyviä valmiuksiaan ja asenteitaan.
7. Opiskelija tuntee ja osaa hyödyntää JAMK yrittäjyys ja innovaatioympäristöjä sekä niihin liittyviä tukipalveluja.
Content
Yrittäjyysosion pääosa toteutetaan yksikkö-, tulosalue- tai tutkinto-ohjelmakohtaisissa ryhmissä. Opintojaksoon sisältöön kuuluu omien kokemuksien, havaintojen ja hankitun tiedon perusteella muodostettu näkemys yksittäisestä markkinoiden tarpeista tai kysynnästä, jonka tyydyttämiseksi kehittään oma kokonaisratkaisu (tuotekonseptin). Opiskelijoiden pienryhmät pohtivat ideansa liiketoimintamahdollisuuksia ja jakavat ryhmiensä ideoita ja niiden onnistumismahdollisuuksia opintojakson muille opiskelijoille. Tuoteideoita testataan potentiaalisilla asiakkailla ja jatkokehitetään saadun palautteen perusteella. Kehityksen työkaluna ja viestinnän apuvälineenä käytetään liiketoimintakaaviota (Business Model Canvas) ja asikasarvokaaviota (Value Proposition Canvas). Opiskelijat hankkivat perustietoa yrittäjyydestä ja kannattavasta liiketoiminnasta toiminnallisilla tavoilla. Opiskelijat testaavat omia yrittäjyysvalmiuksiaan ja laajentavat ymmärrystä toimialastaan yritystarinoiden avulla.
Time and location
Opintojakso toteutetaan syyslukukauden 2020 aikana jaksoilla 1 ja 2. Kontaktiopetus Lutakon kampuksella Dynamossa.
Learning materials and recommended literature
Blank,Dorf: The Startup Owner's Manual
Osterwalder&al.: Value Proposition Design
Osterwalder&Pigneur: Business Model Generation
Teaching methods
Oppimismenetelmät
Oppimismenetelmät
- käänteinen luokkahuone (flipped learning)
- projektioppiminen
Opiskeluusi opintojaksolla sisältyy työpajatyöskentelyä, ryhmätöitä, itsenäistä työskentelyä, valmennuksia ja asiantuntijaluentoja. Opiskelussa ja opetuksessa tehdään yhteistyötä alueen yritysten ja yrittäjyys kumppaneiden/verkostojen kanssa (esim.Jyväskylän Yritystehdas, JES, EduFutura). Keskeisin osa oppimista on Sinun oma toiminta ja sen itsearviointi. Tapaamisiin (kuten luennot, ryhmätöskentely) tulet aina valmistautuneena. Opintojakso tukee sellaista oppimiskulttuuria, missä opit yksilönä ja ryhmissä kohtaamaan ja käsittelemään ohjaajien tuella epävarmuutta ja epäonnistumista sekä vahvistamaan riskinottamista, uskallusta ja päätöksentekokykyä sekä valmiutta viedä asiat käytäntöön ja tavoitteellisesti päätökseen. Työskentelet pienryhmässä, jossa synnytätte liikeidean. Arvioitte idean liiketoimintapotentiaalia ja asiakasarvoa.
Practical training and working life connections
Yritysvierailu, vierailevat luennoitsijat.
Exam dates and retake possibilities
Oppimisen kontrollointi kotitehtävien ja oppimispäiväkirjan avulla. Oppimispäiväkirja palautettava kahden viikon kuluessa opintojakson päättymisestä.
Further information for students
Avoin amk 30 paikkaa (Kotikuntoutus kotihoidossa -kkd:n opiskelijat)
Evaluation scale
Hyväksytty/Hylätty
Evaluation criteria, pass/failed
Oppimisen arviointi on ns. kehittävää arviointia. Arviointi on osaamistavoitteisiin pohjautuvaa, laadullista, kriteeriperusteista ja siinä opiskelijan itsearvioinnilla on tärkeä rooli. Arvioinnin kohteet on kuvattu ”Suoritukset” - kohdassa.
Oppimistulokset arvioidaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin.
Opintojakson arviointikriteerit ovat:
Aktiivinen osallistuminen, oppimistehtävien ja harjoituksien hyväksytty suoritus.
Lisäksi arvioinnissa kiinnitetään huomiota siihen, että opiskelijan näytöt ja analyysit yrittäjyysorientaatiosta, asiakkuuksista ja toimintaympäristöstä osoittavat sellaista ymmärrystä, joka on mahdollista konkretisoida kannattavaksi toiminnaksi. Opiskelija osoittaa aloitteellisuutta ja vastuunkantokykyä. Opiskelija tunnistaa joitakin potentiaalisia asiakkuuksia osaamiselleen. Opiskelija toimii aktiivisesti yhteisön jäsenenä.