SCM - Digitalisaatio veturina (5 op)
Toteutuksen tunnus: YLSX2570-0K0L1
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
-
01.01.2020 - 31.07.2020
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Teknologiayksikkö
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Logistiikka, ylempi AMK
Arviointiasteikko
0-5
Tavoitteet
Opintojakson tarkoitus:
On yleisesti tunnistettu, että informaatio on toimitusketjujen hallinnassa sekä ohjaamisessa nykypäivänä täysin keskeinen asia. Informaatiota syntyy ja tallentuu toimitusketjun eri prosesseissa valtava määrä, mutta sen tuottama arvo saattaa jäädä usein hyödyntämättä täysimääräisesti. Tyypillisesti syntyvä informaatio siiloutuu toimitusketjun eri osapuolten lukuisiin järjestelmiin eikä sen vuoksi ole hyödynnettävissä kaikille osapuolille. Opintojaksolla tuodaan näkyväksi informaation jakamisen tärkeys sekä toimintamallit sen jakamiseen toimitusketjussa. Informaatiolla itsessään ei ole arvoa, jos se ei hyödynnettävässä muodossa, joten data-analytiikan rooli nousee myös tärkeäksi.
Opintojakson osaamiset:
Digitalisaatio-osaaminen
Toimitusketjuosaaminen
Kansainvälisyys –ja viestintäosaaminen
Yrittäjyys- innovaatio- ja työyhteisöosaaminen
Opintojakson osaamistavoite:
Opiskelija ymmärtää kuinka digitalisaation avulla voidaan tehostaa nykyisiä toimintoja ja luoda kokonaan uusia käytänteitä toimitusketjujen hallintaan. Opiskelija tunnistaa informaation keräämisen, jakamisen ja analysoinnin merkityksen toimitusketjun hallinnan kehittämisessä.
Sisältö
Opintojakson sisältö rakentuu seuraavista teemoista:
- Digitalisaatio toimitusketjun hallinnassa
- Kysynnän ennustaminen ja analytiikka
- Tiedon jakaminen ja läpinäkyvyys toimitusketjussa
- SCM -prosessien virtaviivaistaminen
- Teknologia mahdollistajana
Oppimateriaalit
Esitellään opintojakson ensimmäisellä kontaktikerralla.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Oppimistehtävät
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
- luennot 20 h - harjoitustyöt 55 h - itsenäinen työskentely 60 h Yhteensä 135 h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Välttävä 1: Opiskelija ymmärtää kuinka digitalisaation avulla voidaan tehostaa nykyisiä toimintoja ja luoda kokonaan uusia käytänteitä toimitusketjujen hallintaan. Opiskelija tunnistaa informaation keräämisen, jakamisen ja analysoinnin merkityksen toimitusketjun hallinnan kehittämisessä.
Tyydyttävä 2: Opiskelija ymmärtää kuinka digitalisaation avulla voidaan tehostaa nykyisiä toimintoja ja luoda kokonaan uusia käytänteitä toimitusketjujen hallintaan. Opiskelija tunnistaa informaation keräämisen, jakamisen ja analysoinnin merkityksen toimitusketjun hallinnan kehittämisessä yleisesti sekä oman organisaation näkökulmasta.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä 3: Opiskelija ymmärtää kuinka digitalisaation avulla voidaan tehostaa nykyisiä toimintoja ja luoda kokonaan uusia käytänteitä toimitusketjujen hallintaan yleisellä tasolla sekä omaan toimintaympäristöön liittyen. Opiskelija tunnistaa informaation keräämisen, jakamisen ja analysoinnin merkityksen toimitusketjun hallinnan kehittämisessä yleisesti sekä oman organisaation näkökulmasta.
Kiitettävä 4: Opiskelija ymmärtää kuinka digitalisaation avulla voidaan tehostaa nykyisiä toimintoja ja luoda kokonaan uusia käytänteitä toimitusketjujen hallintaan yleisellä tasolla sekä omaan toimintaympäristöön liittyen. Opiskelija tunnistaa informaation keräämisen, jakamisen ja analysoinnin merkityksen toimitusketjun hallinnan kehittämisessä yleisesti sekä oman organisaation näkökulmasta. Opiskelija ymmärtää tiedolla johtamisen periaatteet sekä hyödyt omassa organisaatiossa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Erinomainen 5: Opiskelija ymmärtää kuinka digitalisaation avulla voidaan tehostaa nykyisiä toimintoja ja luoda kokonaan uusia käytänteitä toimitusketjujen hallintaan yleisellä tasolla sekä omaan toimintaympäristöön liittyen. Opiskelija tunnistaa informaation keräämisen, jakamisen ja analysoinnin merkityksen toimitusketjun hallinnan kehittämisessä yleisesti sekä oman organisaation näkökulmasta. Opiskelija ymmärtää tiedolla johtamisen periaatteet sekä hyödyt omassa organisaatiossa. Opiskelija pystyy analytiikkaa käyttäen tuomaan tiedon sellaiseen muotoon, jota voidaan hyödyntää strategisessa päätöksenteossa.
Esitietovaatimukset
-