Vastuullinen johtaminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: HBH31700-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
03.08.2020 - 30.08.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
31.08.2020 - 18.12.2020
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Verkko-opetus
- Yksikkö
- Liiketoimintayksikkö
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 37
- Koulutus
- Liiketalous (AMK)
- Opettajat
- Serena Paasivuori
- Ryhmät
-
ZJA20SHAvoin AMK, lita
-
HTL18S1Liiketalous
-
HTLJOHUudistuva johtaminen, liiketalous
- Opintojakso
- HBH31700
Arviointiasteikko
0-5
Sisällön jaksotus
Opintojaksolla vuorottelevia teemojen oppimis- ja opetusmenetelmiä ovat vuorovaikutteiset luennot, yksilötehtävät osana itsenäistä oppimistehtävää, yhteistoiminnallinen käsittely tai workshop-työskentely, ryhmätyöskentely, vertaisarviointi ja itsearviointi
Tavoitteet
Opiskelija ymmärtää yrityksen vastuullisuuden merkityksen osana yhteiskunnan kehittämistä ja yrityksen taloudellista menestystä. Opiskelija hallitsee vastuullisuuden eri ulottuvuudet. Opiskelija osaa analysoida yritysten toimintaa vastuullisen johtamisen ja liiketoiminnan näkökulmista. Opiskelija tunnistaa sidosryhmien merkityksen vastuullisuudessa. Hän osaa edistää ja rakentaa omalla toiminnallaan vastuullista ja eettistä liiketoimintaa.
Sisältö
Vastuullinen yritystoiminta ja sen eri ulottuvuudet. Vastuullisen yritystoiminnan toteuttaminen ja käytänteet organisaatioissa. Sidosryhmien merkitys vastuullisen yritystoiminnan kehittämisessä. Yritysvastuun johtaminen ja organisointi. Eettinen johtajuus ja sen käytännöt.
Oppimateriaalit
Koipijärvi, T. & Kuvaja, S. 2017. Yritysvastuu: johtamisen uusi normaali Helsinki: Kauppakamari.
Harmaala, M-M. & Jallinoja, N. 2012. Yritysvastuu ja menestyvä liiketoiminta. Helsinki: Talentum.
Heiskanen, E. & Salo, J. 2007. Eettinen johtaminen: tie kestävään menestykseen. Helsinki: Talentum.
Yritysvastuuta ja sen johtamista käsittelevät artikkelit. Optimaan liitettävä tai kontaktilla jaettava aineisto. Opettajan antama lisäaineisto.
Opetusmenetelmät
Käänteinen opetus
Opintojakso etenee teemoittain. Teemojen opiskelu sisältää seuraavia oppimisprosessia tukevia vaiheita:
1. Orientaatioluento, itsenäisen oppimistehtävän osatehtävä ja yhteistoiminnallinen käsittely
2. Teeman alustusluento, itsenäisen oppimistehtävän osatehtävä ja yhteistoiminnallinen käsittely
3. Teeman alustusluento, itsenäisen oppimistehtävän osatehtävä ja yhteistoiminnallinen käsittely
4. Teeman alustusluento, ryhmätyöskentely ja yhteistoiminnallinen käsittely
5. Teeman alustusluento, itsenäisen oppimistehtävän osatehtävä. Henkilökohtaisen itsenäisen oppimistehtävän päättävä työstäminen.
Henkilökohtaisen itsenäisen oppimistehtävän osioita ja ryhmätyö tehdään opintojakson aikana ja päätteeksi. Niiden kautta osoitetaan opintojaksolla kehittynyt osaaminen teemoihin liittyen.
Opintojakson aikana ohjausta tarjotaan
1. Kunkin teeman alussa johdatus teemaan, itsenäiseen osatehtävään tai ryhmätyöhön
2. Ohjausta itsenäisen osatehtävän ja ryhmätyön tekemiseen kontaktitunneilla ja verkko-oppimisympäristössä
3. Oman osaamisen itsearviointi ja vertaispalaute ryhmätyöskentelystä
4. Palaute ja arviointi ryhmätehtävästä
5. Palaute ja arviointi itsenäisistä osatehtävistä koostuvasta henkilökohtaisesta oppimistehtäväkokonaisuudesta opintojakson päätteeksi
7. Opintojakson arvosana muodostuu ryhmätyön ja henkilökohtaisen itsenäisen oppimistehtävän perusteella osoitetusta osaamisesta
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Itsenäiset osatehtävät tehdään ja palautetaan opintojakson aikana yhteisellä aikataululla teemojen edetessä. Itsenäisten osatehtävien yhteiseen workshop-käsittelyyn osallistutaan opintojakson aikana.
Ryhmätyö tehdään sekä workshop-käsittely toteutetaan opintojakson aikana yhteisellä aikataululla.
Itsenäisen osatehtävistä koostuvan henkilökohtaisen oppimistehtävän palautus on 16.12.2020.
Opintojakso päättyy 31.12.2020
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakson kuormittavuus tunteina:
Luennot 30 h
Virtuaaliopiskelu 10 h
Ryhmätyöskentely 45 h
Itsenäinen työskentely 50 h
Yhteensä 135 h.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
1 (välttävä): Opiskelija osoittaa hyvin suppeaa ymmärrystä vastuullisuuden merkityksestä osana yhteiskunnan kehittämistä ja yrityksen taloudellista menestystä. Aihealueen kokonaisuus on epäselvä. Opiskelija osaa ohjattuna analysoida yritysten toimintaa vastuullisen johtamisen ja liiketoiminnan näkökulmista jonkin verran. Opiskelija osoittaa hyvin suppeaa sidosryhmien merkityksen ymmärrystä vastuullisuudessa. Hän osaa rajoitetusti edistää ja rakentaa omalla toiminnallaan vastuullista ja eettistä liiketoimintaa. Opiskelija ei osoita vakuuttavaa kykyä edistää ja rakentaa vastuullista ja eettistä liiketoimintaa.
2 (tyydyttävä): Opiskelija osoittaa melko suppeaa ymmärrystä vastuullisuuden merkityksestä osana yhteiskunnan kehittämistä ja yrityksen taloudellista menestystä. Hänellä on rajallinen ymmärrys vastuullisuuden eri ulottuvuuksista. Opiskelija osaa ohjattuna analysoida yritysten toimintaa vastuullisen johtamisen ja liiketoiminnan näkökulmista. Opiskelija osoittaa melko suppeaa sidosryhmien merkityksen ymmärrystä vastuullisuudessa. Hän osaa rajoitetusti edistää ja rakentaa omalla toiminnallaan vastuullista ja eettistä liiketoimintaa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
3 (hyvä): Opiskelija osoittaa hyvää ymmärrystä vastuullisuuden merkityksestä osana yhteiskunnan kehittämistä ja yrityksen taloudellista menestystä. Hän osoittaa hyvää ymmärrystä vastuullisuuden eri ulottuvuuksista. Opiskelija osaa analysoida yritysten toimintaa vastuullisen johtamisen ja liiketoiminnan näkökulmista. Opiskelija osoittaa hyvää sidosryhmien merkityksen ymmärrystä vastuullisuudessa. Hän osaa edistää ja rakentaa omalla toiminnallaan vastuullista ja eettistä liiketoimintaa.
4 (kiitettävä): Opiskelija osoittaa kiitettävää ymmärrystä vastuullisuuden merkityksestä osana yhteiskunnan kehittämistä ja yrityksen taloudellista menestystä. Hän osoittaa kiitettävää ymmärrystä vastuullisuuden eri ulottuvuuksista. Opiskelija osaa analysoida yritysten toimintaa vastuullisen johtamisen ja liiketoiminnan näkökulmista. Opiskelija osoittaa kiitettävää sidosryhmien merkityksen ymmärrystä vastuullisuudessa. Hän osaa edistää ja rakentaa omalla toiminnallaan vastuullista ja eettistä liiketoimintaa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5 (erinomainen): Opiskelija osoittaa kokonaisvaltaista ymmärrystä vastuullisuuden merkityksestä osana yhteiskunnan kehittämistä ja yrityksen taloudellista menestystä. Hän osoittaa erinomaista ymmärrystä vastuullisuuden eri ulottuvuuksista. Opiskelija osaa analysoida yritysten toimintaa vastuullisen johtamisen ja liiketoiminnan näkökulmista. Opiskelija osoittaa erinomaista sidosryhmien merkityksen ymmärrystä vastuullisuudessa. Hän osaa edistää ja rakentaa omalla toiminnallaan vastuullista ja eettistä liiketoimintaa.
Esitietovaatimukset
Liiketalouden perusopinnot
Lisätiedot
Avoin amk 3
Opintojakson arviointimenetelmiä ovat:
Oman osaamisen arviointi eli itsearviointi
Ryhmätyössä vertaisarviointi
Osaamisen arviointi, palaute ja opintojakson arvosana ryhmätehtävän ja itsenäisen lopputehtävän perusteella.