Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta (5 op)
Toteutuksen tunnus: MMPR6130-3003
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.11.2021 - 09.01.2022
Ajoitus
23.05.2022 - 31.07.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Verkko-opetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 40
Koulutus
- Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettaja
- Karoliina Väisänen
Ryhmät
-
MPT21SMPalveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
-
MPT20S1Palveluliiketoiminta
-
MPT21S1Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
-
MPT19SAPalveluliiketoiminta
-
MPT19S1MPalveluliiketoiminta
-
ZJK22KMKorkeakoulujen välinen yhteistyö, MARATA
-
MPT20SMPalveluliiketoiminta- tutkinto-ohjelma (AMK)
-
ZJA22KMAvoin AMK, marata
Objectives
Opiskelija hallitsee liikunnan ja ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen. Opiskelija tietää suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat tekijät ja osaa soveltaa tietoaan käytännön työssä. Opiskelija osaa arvioida liikunnan ja ravitsemuksen välisiä yhteyksiä yksilötasolla. Opiskelija osaa analysoida kriittisesti ravitsemuksen ja liikunnan trendejä. Opiskelija osaa perusravintoainelaskennan ja osaa soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.
Content
Suomalaisten ravitsemus, ravinnonkäyttö, suomalaisten kansaterveyden haasteet, liikunta eri-ikäisillä, suomalaisten hyvinvointi, ravitsemuksen ja liikunnan trendit
Time and location
Verkossa non-stop aikataululla eteneminen
Learning materials and recommended literature
Oppimateriaali moodlessa.
Teaching methods
Moodle oppimisympäristö. Videoluennot
Student workload
Opintojaksoon ja työtilaan tutustuminen, ennakkotehtävä 10 h
Oppimateriaalit ja videot 30–40 h
Itsenäinen työskentely, tehtävien tekeminen 30-40 h
Kehittämistehtävän työskentely 40–45 h
yhteensä 135 h
Further information for students
Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.
Evaluation scale
Hyväksytty/Hylätty
Evaluation criteria, satisfactory (1-2)
Hallitset liikunnan ja ravitsemuksen keskeiset käsitteet sekä ymmärrät niiden merkityksen kansanterveydelle. Osaat tarkastella ruokavalion ravitsemuksellista laatua sekä ratkaiset siihen liittyviä haasteita. Arvioit ratkaisujen vaikutusta hyvinvointiin. Tunnistat ravitsemukseen ja liikuntaan liittyviä trendejä ja osaat analysoida niitä kriittisesti. Reflektoit omaa osaamistasi ja kehittymistäsi. Raportoit loogisesti, analyyttisesti ja asiantuntevasti.
Prerequisites
-