Siirry suoraan sisältöön

Kehittyvän maatilan tuotantoprosessit (8 op)

Toteutuksen tunnus: LMVY1200-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.08.2021 - 05.09.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
30.08.2021 - 31.12.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
8 op
Lähiosuus
8 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Teknologiayksikkö
Toimipiste
Biotalousinstituutti
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 40
Koulutus
Maaseutuelinkeinot (AMK)
Opettajat
Jyrki Kataja
Ryhmät
LMS19S1
Maaseutuelinkeinot
LMS20KM
Maaseutuelinkeinot
Opintojakso
LMVY1200
Toteutukselle LMVY1200-3003 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

0-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa vertailla ja etsiä ratkaisuja töiden suorittamiseksi maatalouden eri tuotantomuodoissa sekä osaa arvioida tuotantomuodon vaihtamisen järkevyyttä kehittyvän tilan koneiden, rakennusten ja osaamisen soveltuvuuden pohjalta.

Sisältö

Maatalouden tuotantomuodot, ergonomia, työntutkimus, työmenetelmien kehittäminen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Erinomainen: 5
Opiskelija osaa opointojaksolla esiin tulleet tuotantomuotojen, työn ja kehittämisen käsitteet. Opiskelija tuntee trendien vaikutuksen tuotantomuotoihin. Osaa ergonomisesti hyvän työn, työntutkimuksen perusteet sekä osaa kehittää niiden avulla omaa työskentelyään turvalliseksi, terveelliseksi ja tehokkaaksi. Opiskelija osaa vertailla eri tuotantomuotoja. Opiskelija osaa painottaa tuotantomuotojen vertailussa tilakohtaisen kokonaisuuden kannalta eri kohtia kunkin merkityksen perusteella. Opiskelija kykenee neuvomaan perustellen maatilalla muita työntekijöitä työn turvallisuuden ja tehokkuuden parantamisessa. Tuntee kehittämisen haasteet. Osaa neuvoa tuntemattomien tilojen työntekijöitä työnparantamisessa ottaen huomioon tilan tuotantomuodon. Opiskelija osaa ottaa huomioon opetettujen mallien ja teorioiden yksinkertaistuksen vaikutukset tuotantomuotojen kehittämisessä pääpiirteittäin. Osaa etsiä myös omia, normaalista poikkeavia, teknologisia ratkaisuja eri tuotantomuotoihin.

Kiitettävä: 4
Opiskelija osaa opointojaksolla esiin tulleet tuotantomuotojen, työn ja kehittämisen käsitteet. Opiskelija tuntee trendien vaikutuksen tuotantomuotoihin. Osaa ergonomisesti hyvän työn, työntutkimuksen perusteet sekä osaa kehittää niiden avulla omaa työskentelyään turvalliseksi, terveelliseksi ja tehokkaaksi. Opiskelija osaa vertailla eri tuotantomuotoja. Opiskelija osaa painottaa tuotantomuotojen vertailussa tilakohtaisen kokonaisuuden kannalta eri kohtia kunkin merkityksen perusteella. Opiskelija kykenee neuvomaan perustellen maatilalla muita työntekijöitä työn turvallisuuden ja tehokkuuden parantamisessa. Tuntee kehittämisen haasteet. Osaa neuvoa tuntemattomien tilojen työntekijöitä työnparantamisessa ottaen huomioon tilan tuotantomuodon.

Hyvä: 3
Opiskelija osaa opointojaksolla esiin tulleet tuotantomuotojen, työn ja kehittämisen käsitteet. Opiskelija tuntee trendien vaikutuksen tuotantomuotoihin. Osaa ergonomisesti hyvän työn, työntutkimuksen perusteet sekä osaa kehittää niiden avulla omaa työskentelyään turvalliseksi, terveelliseksi ja tehokkaaksi. Opiskelija osaa vertailla eri tuotantomuotoja. Opiskelija osaa painottaa tuotantomuotojen vertailussa tilakohtaisen kokonaisuuden kannalta eri kohtia kunkin merkityksen perusteella.

Tyydyttävä: 2
Opiskelija osaa opointojaksolla esiin tulleet tuotantomuotojen, työn ja kehittämisen käsitteet. Opiskelija tuntee trendien vaikutuksen tuotantomuotoihin. Osaa ergonomisesti hyvän työn, työntutkimuksen perusteet sekä osaa kehittää niiden avulla omaa työskentelyään turvalliseksi, terveelliseksi ja tehokkaaksi.

Välttävä: 1
Opiskelija osaa opointojaksolla esiin tulleet tuotantomuotojen, työn ja kehittämisen käsitteet.

Esitietovaatimukset

Opiskelija tuntee maataloustuotannon peruskäsitteet.

Siirry alkuun