Skip to main content

JEE-sovelluskehitys (non-stop online) (5 op)

Toteutuksen tunnus: HTS30110-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

18.11.2024 - 09.01.2025

Ajoitus

31.08.2021 - 22.05.2026

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Verkko-opetus

Yksikkö

Liiketoimintayksikkö

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 500

Koulutus

  • Tietojenkäsittely (AMK)

Opettaja

  • Tommi Tuikka

Ryhmät

  • HTK21S1
    Tietojenkäsittely (AMK)
  • HTK22S1
    Tietojenkäsittely (AMK)
  • HTK18S1
    Tietojenkäsittely
  • HTK19S1
    Tietojenkäsittely
  • HTK20S1
    Tietojenkäsittely
  • ZJK25KI
    Korkeakoulujen välinen yhteistyö, TIKO
  • ZJA24SINO1
    Avoin amk, tiko, nonstop 1, verkko
  • ZJK24SINO1
    Korkeakoulujen välinen yhteistyö, tiko, nonstop 1, verkko

Objectives

Opintojakson tarkoitus
JakartaEE (JEE) on hyvin tärkeä teknologia eritysesti enterprise-tasoisten backend-sovellusten kehityksessä. Osaavista kehittäjistä on jatkuva pula työmarkkinoilla. Haluatko kehittää suurten tietojärjestelmien taustajärjestelmiä, integraatioita ja tietokantapohjaisia ratkaisuja? JEE on käytössä esim. pankkien, vakuutusyhtiöiden, ja KELA:n tietojärjestelmissä sekä monissa ERP-järjestelmissä. Tämä opintojakso tarjoaa perusosaamisen jonka pohjalta voit aloittaa työskentelyn enterprise-sovellusten kehittäjänä.

Opintojakson osaamiset
Sovelluskehitysosaaminen

Opintojakson osaamistavoite
Opiskelija osaa käyttää yleisimpiä JEE -teknologioita ja osaa toteuttaa web-sovelluksia niiden avulla. Opiskelija tuntee sovelluspalvelimen perustoiminnan. Opiskelija tuntee yleisimmät JEE-sovelluskehykset ja hallitsee niiden peruskäytön.

Content

Opintojaksolla opetellaan kehittämään JEE-sovelluksia. Sisältöön kuuluvat mm. Javan perusteet ja kehitysympäristön asennus, JEE-kehityksen tukitoimet, Maven-projektinhallinta, servletit, JSP-sivut ja beanit, Java Server Faces (JSF), Java Persistence API (JPA), Web Services: JAX-WS ja JAX-RS, Spring Framework ja Liferay-portaalialusta. Opintojaksolta saa perusvalmiudet JEE-kehittäjän työhön.

Time and location

Nonstop, ajasta ja paikasta riippumaton.

Learning materials and recommended literature

Materiaali verkkosivuilla

Teaching methods

Itsenäinen opiskelu materiaalin avulla, ohjaustunnit.

Student workload

135 tuntia

Further information for students

Avoin amk 20

Evaluation scale

0-5

Evaluation criteria, satisfactory (1-2)

(Välttävä 1) Opiskelija osaa toteuttaa perustason JEE-sovelluksia oppitunneilla esitettyjen mallien tai webissä olevien tutoriaalien avulla. Hän on yrittänyt tehdä kaikki harjoitustehtävät ja päässyt ohjeiden määrittämään lopputulokseen vähintään 50%:ssa tehtävistä.

(Tyydyttävä 2) Opiskelija osaa toteuttaa perustason JEE-sovelluksia oppitunneilla esitettyjen mallien tai webissä olevien tutoriaalien avulla. Hän on yrittänyt tehdä kaikki harjoitustehtävät ja päässyt ohjeiden määrittämään lopputulokseen vähintään 70%:ssa tehtävistä.

Evaluation criteria, good (3-4)

(Hyvä 3) Opiskelija osaa toteuttaa perustason JEE-sovelluksia ja osaa soveltaa opittuja teknologioita myös vaativampien sovellusten kehityksessä. Hän osaa oma-aloitteisesti laajentaa osaamistaan myös kurssilla esitettyjen asioiden ulkopuolelle. Hän on yrittänyt tehdä kaikki harjoitustehtävät ja päässyt ohjeiden määrittämään lopputulokseen vähintään 80%:ssa tehtävistä.

(Kiitettävä 4) Opiskelija osaa toteuttaa perustason JEE-sovelluksia ja osaa soveltaa opittuja teknologioita myös vaativampien sovellusten kehityksessä. Hän osaa oma-aloitteisesti laajentaa osaamistaan myös kurssilla esitettyjen asioiden ulkopuolelle. Hän on yrittänyt tehdä kaikki harjoitustehtävät ja päässyt ohjeiden määrittämään lopputulokseen vähintään 90%:ssa tehtävistä.

Evaluation criteria, excellent (5)

(Erinomainen 5) Opiskelija osaa edellisten vaatimusten lisäksi arvioida kriittisesti JEE-sovelluskehityksen teknologioita ja ymmärtää teknologioiden valintakriteerit eri käyttötarkoituksiin. Hän on tehnyt kaikki harjoitustehtävät ja päässyt kaikissa ohjeiden määrittämään lopputulokseen.

Prerequisites

Ohjelmoinnin ja web-sovelluskehityksen perusteet