Skip to main content

Palkkahallinto (5 op)

Toteutuksen tunnus: HL00BD13-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.11.2021 - 09.01.2022

Ajoitus

10.01.2022 - 21.05.2022

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Verkko-opetus

Yksikkö

Liiketoimintayksikkö

Toimipiste

Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 37

Koulutus

  • Liiketalous (AMK)

Opettaja

  • Milla Welling

Ryhmät

  • HTL20IY
    Liiketalouden tutkinto-ohjelma
  • HTL20S1
    Liiketalous
  • ZJA22KH
    Avoin AMK, lita
  • HTLTALF
    Talousjohtaminen-Financial, liiketalous

Objectives

Tarkoitus
Opintojakson käytyäsi pystyt toimimaan palkkahallinnon työtehtävissä.

Opintojakson osaamiset
Työelämässä toimiminen
Liiketoimintaosaaminen

Opintojakson osaamistavoite
Tällä opintojaksolla perehdyt palkkahallinnon keskeisimpiin tehtäviin. Tunnet palkkahallintoa määrittelevän lainsäädännön ja ohjeistukset. Ymmärrät palkkahallinnon peruskäsitteet. Osaat tuottaa ohjeiden mukaan digitaalisen palkkahallinnon aineiston. Pystyt noudattamaan annettua aikataulua aineiston tuottamisessa.

Content

Opintojaksolla käsitellään palkkauksen normit ja perusperiaatteet, palkan verotus, henkilösivumenot, luontoisedut, kustannusten korvaukset, työaika, muulta kuin työajalta maksettava palkka sekä palkkatapahtumien rekisteröinti.

Time and location

Luokkahuone, Rajakatu 35, 40200 Jyväskylä helmikuusta.- 16.5.2022. Aloitamme tammikuussa opiskelun täysin etänä!

Kaikki webinaarit ovat pysyvästi tässä osoitteessa: https://jamk.zoom.us/j/3100848876

Kurssin opiskelualustana on Moodle, kurssialusta näkyy ilmoittauduttuasi täällä: https://moodle.jamk.fi/course/view.php?id=3531

Learning materials and recommended literature

Oppimateriaali koostuu oppivideoista, luentomateriaaleista, lakitesteistä, verohallinnon ohjeista, sekä oppimateriaalista muusta digitaalisella oppimisalustalla.

Esimerkiksi kirjat:
Palkanlaskenta (Juha Stenbacka, Terttu Söderström) 2020, Sanoma Pro (Löytyy Jamkin kirjastosta)
Palkanlaskenta käytännönläheisesti (Kati Mattinen, Carita Orlando, Kirsi Parnila) 2020, Meedia Zone OÜ (Jamkin tunnuksilla saatavilla e-kirjana)

Teaching methods

Opiskelu tapahtuu luokkahuoneessa ja / tai verkossa, digialustan verkko-opiskelumateriaalin, videoiden ja harjoitustehtävien avulla.

Kurssi aloitetaan etänä koko tammikuun ajan. Myöhemmin näemme, onko lähiopetusta turvallista järjestää. Kurssi on mahdollista suorittaa kokonaan etänä, kontaktipakkoa ei ole. Kurssi ei ole myöskään aikaan tiukasti sidottu, vaan voit suorittaa kurssin päivätyösi ohella, kokonaan etänä.

https://intra.jamk.fi/opiskelijat/Lists/Uutiset%20opiskelijoille/DisplayNewsForm.aspx?ID=896

Exam dates and retake possibilities

Tentti järjestetään digitaalisella oppimisalustalla 10.- 16.5.2022. Ensimmäinen uusintatentti järjestetään toukokuussa (viimeisellä viikolla) ja kolmas uusintatentti kesäkuussa (toisella viikolla).

Alternative completion methods

Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.

Student workload

Luento keskimäärin kerran viikossa kevätlukukauden ajan (12 kertaa 1,5 tuntia) ja 117 tuntia itsenäistä työskentelyä.

Further information for students

Avoin amk 3

Arviointi perustuu tenttiin, Netvisor -harjoitukseen, sekä viikkotehtäviin.

Evaluation scale

0-5

Evaluation criteria, satisfactory (1-2)

Välttävä 1
Tunnet palkkahallintoa määrittelevän lainsäädännön ja ohjeistukset. Ymmärrät palkkahallinnon peruskäsitteet. Osaat tuottaa ohjeiden mukaan digitaalisen palkkahallinnon aineiston. Pystyt noudattamaan annettua aikataulua aineiston tuottamisessa.

Tyydyttävä 2
Tunnet palkkahallintoa määrittelevän lainsäädännön ja ohjeistukset. Ymmärrät palkkahallinnon peruskäsitteet ja osaat soveltaa niitä erilaisissa palkanlaskentatilanteissa. Osaat hakea informaatiota ja soveltaa sitä tuottaessasi digitaalisen palkkahallinnon aineiston. Pystyt noudattamaan annettua aikataulua aineiston tuottamisessa.

Evaluation criteria, good (3-4)

Hyvä 3
Tunnet palkkahallintoa määrittelevän lainsäädännön ja ohjeistukset. Hallitset palkkahallinnon peruskäsitteet ja osaat analysoida erilaisia palkanlaskentatilanteita ja tuottaa niihin ratkaisuja. Osaat analysoida informaatiota ja tuottaa analyysiin pohjautuen sekä digitaalisen että manuaalisen palkkahallinnon aineiston. Pystyt noudattamaan annettua aikataulua aineiston tuottamisessa. Pystyt kehittämään omia palkanlaskentaan liittyviä työprosessejasi.

Kiitettävä 4
Tunnet palkkahallintoa määrittelevän lainsäädännön ja ohjeistukset. Hallitset palkkahallinnon peruskäsitteet ja osaat analysoida erilaisia palkanlaskentatilanteita ja tuottaa niihin monipuolisesti perusteltuja ratkaisuja. Osaat analysoida ja arvioida informaatiota ja tuottaa sen perusteella virheettömän sekä digitaalisen että manuaalisen palkkahallinnon aineiston. Tuotat aineiston nopeasti. Pystyt kehittämään sekä omia että toisten työprosesseja.

Evaluation criteria, excellent (5)

Erinomainen 5
Tunnet palkkahallintoa määrittelevän lainsäädännön ja ohjeistukset. Hallitset palkkahallinnon peruskäsitteet ja osaat analysoida erilaisia palkanlaskentatilanteita ja tuottaa niihin monipuolisesti perusteltuja ratkaisuja. Osaat analysoida ja arvioida informaatiota ja tuottaa sen perusteella virheettömän sekä digitaalisen että manuaalisen palkkahallinnon aineiston. Tuotat aineiston nopeasti ja pystyt vastaamaan sen raportoinnista eri sidosryhmille. Pystyt kehittämään koko työyhteisön työprosesseja ja ohjaamaan muiden työtä.

Prerequisites

-

Lisätiedot

Opintojakso soveltuu osaksi sekä taloushallinnon että henkilöstöhallinnon opintoja. Voit valita opintojakson myös ensimmäisenä vuonna, jos haluat edetä opinnoissa nopeammin.