Turvallisuustekniikka (5 op)
Toteutuksen tunnus: TKSP0200-3005
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.11.2021 - 09.01.2022
Ajoitus
01.01.2022 - 01.05.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Teknologiayksikkö
Toimipiste
Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 40
Koulutus
- Konetekniikka (AMK)
Opettaja
- Matti Siistonen
Vastuuopettaja
Matti Siistonen
Ryhmät
-
TKN20SMKonetekniikka
Tavoitteet
Turvallisuusasioiden ja riskienhallinnan osaaminen on tärkeä edellytys insinöörin työhön. Kurssin käytyäsi ymmärrät turvallisuustekniikan perusteet ja sinulla on valmiudet integroida häiriöttömyyden ja vahingontorjunnan periaatteet teknologisiin ja organisatorisiin ratkaisuihin sekä insinöörityöhön ja -tekniikoihin.
Tutkimukset ja tiedonhaku:
Osaat tutkia ja soveltaa turvallisuustekniikkaa ja riskienhallintamenetelmiä.
Tekniikan soveltaminen käytäntöön:
Osaat soveltaa turvallisuustekniikkaa käytännön ongelmien ratkaisemiseksi vakiintuneiden riskienhallintamenetelmien avulla.
Monialainen osaaminen:
Ymmärrät turvallisuuden merkityksen organisaatioissa osana yrityksen vastuullista toimintaa.
Sisältö
Perustiedot työsuojelusta. Perustiedot ja -taidot turvallisuusriskien, siis työympäristöriskien, ympäristöriskien ja muiden riskitekijöiden hallinnasta sekä soveltamisesta.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Verkko-oppimisympäristössä julkaistava sähköinen materiaali.
Opetusmenetelmät
- luennot
- itseopiskelu
- pienryhmätyöskentely
- harjoitustyöt
- oppimistehtävät
- seminaarit
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
- ekskursiot
- projektit
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tentin ajankohta ja toteutustapa ilmoitetaan opintojakson ensimmäisellä kerralla.
Vaihtoehtoiset suoritustavat
Hyväksilukemisen menettelytavat kuvataan tutkintosäännössä ja opinto-oppaassa. Opintojakson opettaja antaa lisätietoa mahdollisista opintojakson erityiskäytänteistä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yksi opintopiste (1 op) tarkoittaa keskimäärin 27 tunnin työtä.
- luennot 52 h
- harjoitustyöt 15 h
- tehtävät 35 h
- itsenäinen työskentely 30 h
- yritysvierailut 3 h
Yhteensä 135 h
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Välttävä (1): Tunnet yleisimmät opintojaksolla käsitellyt turvallisuusasioiden ja riskienhallinnan perusasiat ja ymmärrät niiden tarkoituksen ja toimintatavat. Osaat välttävästi suorittaa opintojakson riskinanalyysi- sekä turvallisuustehtävät, mutta sinulla on selkeitä puutteita menetelmien hallinnassa.
Tyydyttävä (2): Tunnet yleisimmät opintojaksolla käsitellyt turvallisuusasioiden ja riskienhallinnan perusasiat ja ymmärrät niiden tarkoituksen ja toimintatavat. Osaat suorittaa opintojakson riskinanalyysi- sekä turvallisuustehtävät, mutta sinulla on puutteita hallita vaativampia menetelmiä.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Hyvä (3): Tunnet yleisimmät opintojaksolla käsitellyt turvallisuusasioiden ja riskienhallinnan perusasiat ja ymmärrät niiden tarkoituksen ja toimintatavat. Osaat suorittaa opintojakson riskinanalyysi- sekä turvallisuustehtävät, ja osaat hallita myös vaativampia opintojaksolla käsiteltyjä analyysimenetelmiä sekä toimintatapoja.
Kiitettävä (4): Tunnet valtaosan opintojaksolla käsitellyistä turvallisuusasioiden ja riskienhallinnan asioista ja ymmärrät niiden tarkoituksen ja toimintatavat. Osaat suorittaa opintojakson riskinanalyysi- sekä turvallisuustehtävät, ja osaat hallita myös vaativampia opintojaksolla käsiteltyjä analyysimenetelmiä sekä toimintatapoja ymmärtäen niiden teorian.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Erinomainen (5): Tunnet valtaosan opintojaksolla käsitellyistä turvallisuusasioiden ja riskienhallinnan asioista ja ymmärrät niiden tarkoituksen ja toimintatavat. Osaat suorittaa opintojakson riskinanalyysi- sekä turvallisuustehtävät, ja osaat hallita myös vaativampia opintojaksolla käsiteltyjä analyysimenetelmiä sekä toimintatapoja ymmärtäen niiden teorian. Osaat innovatiivisesti soveltaa opintojaksolla käsiteltyjä turvallisuusjohtamisen teemoja poikkeavissakin tilanteissa.
Esitietovaatimukset
Ei erityistä edeltävää osaamista.