Biotalous, ihminen ja yhteiskunta (5 op)
Toteutuksen tunnus: YLBM02200-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
08.08.2022 - 15.09.2022
Ajoitus
14.10.2022 - 31.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
4 op
Toteutustapa
20 % Lähiopetus, 80 % Verkko-opetus
Yksikkö
Teknologiayksikkö
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 30
Koulutus
- Biotalouden kehittäminen, ylempi AMK
Opettaja
- Tarja Stenman
- Laura Vertainen
- Gilbert Ludwig
- Tero Vesisenaho
- Hannariina Honkanen
- Aapeli Piesala
Ryhmät
-
YLB22K1Agrologi (ylempi AMK), biotalouden kehittäminen
Tavoitteet
Opiskelija hallitsee biotalousalan kehittymiseen ja yhteiskunnan muutokseen liittyviä ilmiöitä.
Opiskelija ymmärtää niitä kehitystrendejä, joita voidaan johtaa yhteiskunnallisista muutoksista sekä biotalouden kehittymisen ennustettavista muutosvaikutuksista.
Opiskelija hyödyntää ja johtaa em. kehitystrendeihin liittyviä mahdollisuuksia innovaatioiden lähteenä omalla erikoistumisalallaan.
Sisältö
Ilmastonmuutoksen vaikutukset ihmisiin ja biotalouteen.
Muutosvastarinta
Ekosysteemipalvelut
Kestävä hyvinvointi
Biotalouden innovaatiot ja uudet liiketoimintamahdollisuudet
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Osoitetaan aloitustunnilla
Opetusmenetelmät
Luennot, ryhmätyöt, artikkelireferaatit, tentti.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ilmoitetaan aloitustunilla.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Luennot, ryhmätyöt, artikkelireferaatit, tenttiin valmistautuminen 135h.
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
(1) Opiskelija tuntee biotalousalan kehittymiseen ja yhteiskunnan muutokseen liittyviä ilmiöitä, kehitystrendejä ja innovaatioita.
(2) Opiskelija ymmärtää biotalousalan kehittymiseen ja yhteiskunnan muutokseen liittyviä ilmiöitä, kehitystrendejä ja innovaatioita.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
(3) Opiskelija osaa soveltaa biotalousalan kehittymiseen ja yhteiskunnan muutokseen liittyviä ilmiöitä, kehitystrendejä ja innovaatioita omalla erikoistumisalallaan.
(4) Opiskelija osaa analysoida biotalousalan kehittymiseen ja yhteiskunnan muutokseen liittyviä ilmiöitä, kehitystrendejä ja innovaatioita omalla erikoistumisalallaan.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
(5) Opiskelija osaa arvioida kriittisesti biotalousalan kehittymiseen ja yhteiskunnan muutokseen liittyviä ilmiöitä, kehitystrendejä ja innovaatioita omalla erikoistumisalallaan.