Kestävä ravitsemus (5 op)
Toteutuksen tunnus: MMPR6170-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
01.11.2022 - 05.01.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
13.03.2023 - 19.05.2023
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Verkko-opetus
- Yksikkö
- Liiketoimintayksikkö
- Toimipiste
- Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 45
- Koulutus
- Palveluliiketoiminta (AMK)
- Opettajat
- Anne-Maria Raitio
- Karoliina Väisänen
- Ryhmät
-
ZJA23KMAvoin AMK, marata
-
ZJK23KMKorkeakoulujen välinen yhteistyö, MARATA
-
ZJAMPT22SMAvoin AMK, marata, AMK-polut, palveluliiketoiminta, monimuotototeutus
-
MPT22SMPalveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
- Opintojakso
- MMPR6170
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Tavoitteet
Opintojakson tarkoitus
Tämän opintojakson jälkeen sinulla on laaja käsitys ravitsemuksesta. Tarkoituksena on synnyttää mielenkiintoa ravitsemuksen opiskelua kohtaan.
Opintojakson osaaminen
Kestävä ruokajärjestelmäosaaminen
Opintojakson osaamistavoite
Hallitset ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen. Tiedät suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat ravitsemuksen tekijät. Osaat analysoida kriittisesti ravitsemusviestintää. Tunnistat peruselintarvikkeiden ravintoainesisällöt ja niiden vaikutuksen ruokavalioon. Osaat perusravintoainelaskennan ja osaat soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.
Sisältö
Suomalaisten ravitsemus
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot
Aika ja paikka
Verkko-opiskelu oppimisympäristössä (Moodle).
Oppimateriaalit
Ravitsemus- ja ruokasuositukset; https://www.ruokavirasto.fi/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/ravitsemus--ja-ruokasuositukset/
Ravitsemustaito; Voutilainen, Fogelholm, Mutanen (2015)
Opetusmenetelmät
Webinaarit
Itsenäinen työskentely
Akvaariokeskustelu
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojakso sisältää tentin yhdessä teemassa.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakso laajuus on 5 op eli 135 tuntia.
webinaarit 5 h
videot 10 h
Itsenäinen työskentely 80 h
Kirja-analyysi lukupiirissä 40 h
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Tunnistat ravitsemuksen yhteyden hyvinvointiin ja terveyteen. Tunnistat elintarvikkeiden ja ravitsemuksellisen laadun merkityksen. Tunnistat yleisimpiä erityisruokavalioita. Ymmärrät ravitsemusviestinnän periaatteet.
Lisätiedot
Avoin amk 4 (polku)
Avoin amk 5 (yksittäinen opintojakso)
Opintojakson suoritus (hyväksytty / hylätty) arvioidaan yksilö- ja ryhmätehtävien perusteella.
Vertaispalaute, vertaisarviointi
Itsearviointi