Skip to main content

Paperi- ja Kartonkikoneet (5 op)

Toteutuksen tunnus: TERV4000-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.08.2022 - 25.08.2022

Ajoitus

29.08.2022 - 16.12.2022

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Teknologiayksikkö

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Energia- ja ympäristötekniikka (AMK)

Opettaja

  • Janne Sundelin
  • Janne Lappi

Ryhmät

  • TKN20SB
    Konetekniikka (AMK)
  • TER19SM
    Energia- ja ympäristötekniikka
  • TKN20SA
    Konetekniikka (AMK)
  • TER19S1
    Energia- ja ympäristötekniikka

Objectives

Opiskelija ymmärtää paperin- ja kartonginvalmistuslinjan koneiden ja laitteiden rakenteet sekä niiden merkityksen paperinvalmistuksessa. Hän ymmärtää paperin ja kartongin ominaisuuksien hallinnan koneen rakenteiden näkökulmasta ja oppii tuntemaan yleisimpien paperilaatujen konekonseptit.

Lisäksi opiskelija hallitsee oppimisalueen paperiteollisuuden termistön englannin kielellä ja osaa käyttää sitä erilaisissa ammatin vaatimissa kielenkäyttötilanteissa.

Content

Paperin ja kartongin valmistuslinjan rakenneryhmät.

Evaluation scale

0-5

Evaluation criteria, satisfactory (1-2)

Tyydyttävä (1-2) Opiskelija osaa paperin- ja kartonginvalmistuslinjat ja osaa auttavasti näiden osaprosessit sekä osaprosessien toiminnat.

Evaluation criteria, good (3-4)

Hyvä (3) Tunnet paperin- ja kartonginvalmistuslinjan koneiden ja laitteiden rakenteet sekä niiden merkityksen paperinvalmistuksessa hyvin. Hahmotat paperin ja kartongin ominaisuuksien hallinnan perusteet koneen rakenteiden näkökulmasta ja yleisimpien paperilaatujen konekonseptit.

Kiitettävä (4) Tunnet paperin- ja kartonginvalmistuslinjan koneiden ja laitteiden rakenteet sekä niiden merkityksen paperinvalmistuksessa hyvin. Hallitset paperin ja kartongin ominaisuuksien hallinnan koneen rakenteiden näkökulmasta ja yleisimpien paperilaatujen konekonseptit.

Evaluation criteria, excellent (5)

Erinomainen (5) Hallitset paperin- ja kartonginvalmistuslinjan koneiden ja laitteiden rakenteet sekä niiden merkityksen paperinvalmistuksessa hyvin. Hallitset paperin ja kartongin ominaisuuksien hallinnan koneen rakenteiden näkökulmasta ja yleisimpien paperilaatujen konekonseptit. Osaat arvioida kriittisesti ja luovasti erilaisten parametrien muutoksien vaikutusta paperin ja kartongin tai koneen ajettavuuden ominaisuuksiin.

Evaluation criteria, pass/failed

Jotta opintojaksosta saa hyväksytyn arvosanan (1 tai yli), niin hyväksytyn tentin lisäksi on tehtävä opintojaksolla vaadittavat kotitehtävät hyväksytysti.