Siirry suoraan sisältöön

Harjoittelu 3 (15 op)

Toteutuksen tunnus: TRHA0003-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

20.11.2023 - 04.01.2024

Ajoitus

08.01.2024 - 31.10.2024

Opintopistemäärä

15 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Teknologiayksikkö

Toimipiste

Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 40

Koulutus

  • Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK)

Opettaja

  • Heidi Hämäläinen-Laitinen

Ryhmät

  • TRY21S1
    Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK)

Tavoitteet

Ohjatun harjoittelun suoritettuaan opiskelija tuntee ammattiopintojensa suuntautumisen kannalta keskeiset käytännön työtehtävät sekä osaa soveltaa tietojaan ja taitojaan työelämään. Opiskelija ymmärtää organisaation toiminnan ja siihen liittyvät asiat kuten esim. laatu- ja johtamisjärjestelmät, taloudelliset realiteetit ja työelämän lainalaisuudet. Harjoitteluissa ohjaajina toimivat työelämän ja oppilaitoksen edustajat avustavat opiskelijaa saavuttamaan tavoitteensa.
Opiskelija asettaa harjoittelulleen työtehtäviensä mukaiset tavoitteet yhdessä ohjaajien kanssa. Opiskelija palauttaa tavoitteet, selvityksen tavoitteiden toteutumisesta, väli- ja loppupalautepalaverimuistiot sekä raportin harjoittelujaksosta. Raportissa tulee mm. analysoida harjoittelun oppimistavoitteiden saavuttamista. Nämä ovat opintojakson perustehtävät.

Sisältö

Työnjohto- / Suunnitteluharjoittelu rakennusalan yrityjksessä.
Opitaan johtamaan rakennustöitä tai
Opitaan luomaan rakennesuunnitelmia.
Ohjattu työharjoittelu rakennusalan yrityksessä tai rakennusalan TKI -hankkeissa.
Oppimistehtävät vaiheet 1 ja 2 + Puolivälipalaveri + Loppupalaveri + Muistiot niistä + Raportti
Ohjauspalaveri harjoittelun puolivälissä työpaikalla: mukana Opiskelija, Ohjaaja, Työpaikkaohjaaja.

Lisätietoja opiskelijoille

Harjoittelun 3 teemana on minä rakennus- ja yhdyskuntatekniikan ammattilaiseksi. Osaamistavoitteena on, että opiskelija tunnistaa rakennus- ja yhdyskuntatekniikan asiantuntija tai esihenkilötyöhön liittyviä vaatimuksia, osaa soveltaa koulussa opittuja tietoja ja taitoja käytäntöön sekä osaa laatia henkilökohtaisen ammatillisen kehittymissuunnitelman.

Harjoittelujakson suorittaminen tarkoittaa työjaksoa työpaikalla sekä työtehtävien ja oppimistavoitteiden raportoimista koululle. Käytössä Workseedin oppimisympäristö.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty: Opiskelija tunnistaa kaikki osaamistavoitteissa kuvatut asiat, ymmärtää niiden merkityksen ja hän osaa suorittaa opintojakson tavoitteiden mukaiset perustehtävät.

Lisätiedot

Opinnollistaminen:
Opiskelijan tulee osoittaa osaamistavoitteiden mukainen osaamisensa näyttöinä, kuten esim. aiempien tutkintojen suoritukset, työelämässä tehdyt dokumentit ja suoritukset täydennettynä selvityksellä.