Skip to main content

Sustainable Food Service in the Future (10 op)

Toteutuksen tunnus: MMPG2100-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

20.11.2023 - 04.01.2024

Ajoitus

01.01.2024 - 19.05.2024

Opintopistemäärä

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

School of Business

Toimipiste

Main Campus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 40

Koulutus

  • Bachelor's Degree Programme in Service Business

Opettaja

  • Anne-Maria Raitio

Ryhmät

  • MPT22S1
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
  • 08.01.2024 13:00 - 15:00, Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut MMPG2100-3007
  • 11.01.2024 13:00 - 15:00, Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut MMPG2100-3007
  • 18.01.2024 13:00 - 15:00, Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut MMPG2100-3007
  • 22.01.2024 13:00 - 15:00, Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut MMPG2100-3007
  • 29.01.2024 13:00 - 15:00, Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut MMPG2100-3007
  • 01.02.2024 13:00 - 15:00, Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut MMPG2100-3007
  • 05.02.2024 13:00 - 15:00, Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut MMPG2100-3007
  • 08.02.2024 13:00 - 15:00, Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut MMPG2100-3007
  • 12.02.2024 13:00 - 15:00, Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut MMPG2100-3007
  • 15.02.2024 13:00 - 15:00, Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut MMPG2100-3007
  • 04.03.2024 13:00 - 15:00, Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut MMPG2100-3007
  • 07.03.2024 13:00 - 15:00, Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut MMPG2100-3007
  • 11.03.2024 13:00 - 15:00, Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut MMPG2100-3007
  • 18.03.2024 13:00 - 15:00, Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut MMPG2100-3007
  • 21.03.2024 13:00 - 15:00, Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut MMPG2100-3007
  • 25.03.2024 13:00 - 15:00, Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut MMPG2100-3007
  • 28.03.2024 13:00 - 15:00, Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut MMPG2100-3007
  • 04.04.2024 13:00 - 15:00, Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut MMPG2100-3007
  • 08.04.2024 13:00 - 15:00, Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut MMPG2100-3007
  • 11.04.2024 13:00 - 15:00, Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut MMPG2100-3007

Objectives

Ymmärrät ruokapalveluiden vaikutuksen ja yhteyden ilmastonmuutokseen, biodiversiteettiin ja luonnonvaroihin. Opintojakson kokonaisuus antaa valmiuksia suunnitella, kehittää, johtaa ja toteuttaa ruokapalveluita kestävästi ja vastuullisesti. Tavoitteena on lisätä motivaatiota, ymmärrystä ja osaamista kestävän toimintakulttuurin luomiseksi ruokapalvelualalle.

Tunnistat globaalin ja lokaalin ruokajärjestelmän. Tiedät rahoituksen, hankintalain ja omistuspohjan vaikutukset raaka-aine valintoihin, omavalvontasuunnitelmaan ja toimintaperiaatteisiin.

Tunnistat ruoan ja palvelun kokonaislaatuun vaikuttavat tekijät. Osaat huomioida ruokapalveluiden eri prosesseissa kestävyyden ja vastuullisuuden (mm. hankinnat, omavalvonta, tuotesuunnittelu, ruokatuotanto, asiakaspalvelu, viestintä). Tunnistat ruoantuotannonohjausjärjestelmän toiminnot ja osaat hyödyntää sitä kestävien ratkaisujen totetuttamisessa. Opiskelija pystyt johtamaan ruokapalveluita ympäristöohjelmien ja -järjestelmien kautta kestävästi ja vastuullisesti.

Opintojakson osaamiset:
Kestävä ruokajärjestelmäosaaminen
Kestävä kehitys

Content

Ruoantuotannonohjausjärjestelmä
Vastuullisuussuunnitelma
Omavalvontasuunnitelma
Trendit alalla, kestävyys ja kiertotalous
Vastuullisuusviestintä

Time and location

Kontaktiopetus Rajakadulla kaksi kertaa viikossa.

Learning materials and recommended literature

Moodleympäristön verkkomateriaali

Teaching methods

Interaktiiviset kontaktit.
Sekä yksilö- että ryhmätehtävät, lähdeviitteiden käytön harjoittelu ja reflektointi.
Sekä yksilö- että ryhmäohjaus ja palaute.

Practical training and working life connections

Opintojaksolla on mukana työelämän vierailioita.

Exam dates and retake possibilities

Opintojaksolla ei ole tenttiä.

Alternative completion methods

Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.

Student workload

10 opintopistettä vastaa 270 h opiskelijan työtä.
Kontantit 44 h
Ryhmätyöskentely 108 h
Itsenäinen työskentely 118 h

Content scheduling

Käsitteet, viitekehys ja teoria
Kestävä ja vastuullinen liikeidea ja strategia
Kestävät, vastuulliset ja turvalliset prosessit ammattikeittiössä
Trendit, innovaatiot, ympäristöjärjestelmät ja -ohjelmat kestävän toiminnan jalkauttamiseen

Further information for students

Opintojaksolla on 80 % läsnäolovelvollisuus.

Evaluation scale

0-5

Evaluation criteria, satisfactory (1-2)

Välttävä 1: Ymmärrät vastuullisen ja kestävän ruokajärjestelmän merkityksen. Ymmärrät vastuullisuusviestinnän vaikutukset. Tunnistat omia valmiuksiasi ja motivaatiotasi vastuullisen ja kestävän toiminnan edistämiseksi. Tunnistat ryhmätyöskentelyn periaatteita. Kirjoitat jäsentymätöntä tekstiä, jossa on toistuvia kieli- ja tyylivirheitä. Noudatat Jamkin raportointiohjeistuksia puutteellisesti.

Tyydyttävä 2: Osaat selittää vastuullisuuden ja kestävyyden merkityksen yrityksen liikeideassa ja strategiassa. Tunnistat ruoan ja palvelun kokonaislaatuun vaikuttavia tekijöitä. Osaat toimia ryhmässä ja yhteistyössä tavoitteellisesti. Noudatat Jamkin raportointiohjeistuksia.

Evaluation criteria, good (3-4)

Hyvä 3: Osaat hyödyntää vastuullisen ja kestävän ruokapalvelun toimintaperiaatteita. Tiedät hankintojen vaikutuksen raaka-ainevalintoihin ja toimintaperiaatteisiin. Osaat huomioida toiminnassa ruokapalveluiden eri prosessien vastuullisuuden ja kestävyyden. Raportointi on virheetöntä ja sujuvaa.

Kiitettävä 4: Osaat analysoida vastuullisuusviestinnän merkitystä yrityksen ja asiakkaan näkökulmasta. Tunnistat vastuullisuuden ja kestävyyden käsitteiden sekä viestinnän yhteyden. Ymmärrät ruoantuotannonohjausjärjestelmän toiminnan merkityksen. Raportointi on sujuvaa, loogista ja lähdeluetteloon perustuvaa.

Evaluation criteria, excellent (5)

Erinomainen 5: Osaat arvioida vastuullisuuden ja kestävyyden merkitystä ruokapalvelujen toiminnan menestykselle. Ymmärrät trendien ja innovaatioiden ajankohtaisuuden. Osaat analysoida tulevaisuuden ruokapalveluita kriittisesti mm. ympäristöohjelmien ja -järjestelmien kautta ja kehität omaa toimintaasi. Osaat tuottaa raportointiohjeita noudattavan raportin, joka tukeutuu kriittisesti tietoperustaan ja teoriaan myös kansainvälisten lähteiden myötä.

Evaluation criteria, pass/failed

0-5

Prerequisites

Restonomin 1. vuoden opinnot