Operational Management of Service Company (10 cr)
Code: MZMB0500-3009
General information
- Enrollment
-
20.11.2023 - 04.01.2024
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
01.01.2024 - 31.05.2024
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 10 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 10 cr
- Mode of delivery
- Online learning
- Unit
- School of Business
- Campus
- Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Service Business
- Teachers
- Elisa Närhi
- Juuso Hassi
- Sari-Maarit Peltola
- Groups
-
MPT22SMPalveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
-
MPT23KMPalveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
- Course
- MZMB0500
Realization has 4 reservations. Total duration of reservations is 10 h 0 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Tue 02.04.2024 time 16:30 - 19:00 (2 h 30 min) |
Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen MZMB0500-3009 |
Webinaari
|
Tue 16.04.2024 time 16:30 - 19:00 (2 h 30 min) |
Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen MZMB0500-3009 |
Webinaari
|
Tue 30.04.2024 time 16:30 - 19:00 (2 h 30 min) |
Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen MZMB0500-3009 |
Webinaari
|
Tue 14.05.2024 time 16:30 - 19:00 (2 h 30 min) |
Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen MZMB0500-3009 |
Webinaari
|
Evaluation scale
0-5
Objective
The students are familiar with the different competence areas of supervisory activities and understand the requirements set for the supervisory role in the responsible and effective management of a tourism and hospitality field service company. The students are familiar with key labour legislation in the field. The students understand the prerequisites and elements of profitable business and are able to identify and communicate the impacts of their various operative choices on the profitability of the company. The students are able to draw up profitability calculations, are familiar with key indicators and are able to use them to support decision-making and guide operations. The students have an overall understanding of profitable business and successful tourism and hospitality business in an international business environment.
Content
Työlainsäädäntö ja työehtosopimukset (TES) Mara-alalla
Henkilöstöjohtamisen prosessit
Työvuorosuunnittelu MaraPlan Pro ohjelmalla
Kannattavuuslaskenta ja –seuranta
Budjetointi
Tulossuunnittelu
Hinnoittelu
Arvonlisäverotus
Materials
Viitala, R. & Jylhä, E. 2019. Johtaminen: Keskeiset käsitteet, teoriat ja trendit. Helsinki: Edita.
Viitala, R. 2013. Henkilöstöjohtaminen: strateginen kilpailutekijä. Helsinki: Edita.
Kalliomaa, S. & Kettunen, S. 2010. Luottamus esimiestyössä. Juva: WSOYPro.
Tomperi S. 2018. Taloushallinto: Toiminnan kannattavuus. Helsinki: Edita Publishing Oy.
Malmi T. 2006. Balanced Scorecard - rakenna ja sovella tehokkaasti. Helsinki: Talentum Oy.
Teaching methods
Webinars, independent study and assignments, group assignment
Employer connections
Visiting lecturers
Exam schedules
-
Completion alternatives
Ei valinnaisia suoritustapoja.
Student workload
Webinars 30 h, independent study and assignments 130 h, group assignment 110 h. Total 270 h.
Assessment criteria, satisfactory (1)
Opiskelija ottaa huomioon suunnittelussaan kannattavan ja kustannustehokkaan liiketoiminnan merkityksen. Opiskelija osaa hyödyntää operatiivisen tason laskentaperiaatteita ja laskentatyökaluja omalla asiantuntijuusalueellaan. Opiskelija osaa soveltaa henkilöstöjohtamisen teoreettista tietämystä käytännön suunnittelussa. Opiskelija osaa reflektoida tietoperustan pohjalta organisaation ja työyhteisön toimivuutta sekä omaa valmiuttaan esimiehenä. Opiskelija osaa soveltaa operatiivisen johtamisen käsitteitä ja normeja suunnittelutyössään ja mahdollisissa käytännön näytöissään.
Välttävä 1: Opiskelija osoittaa ohjatusti hallitsevansa em. osaamistavoitteiden soveltamista, mutta soveltaminen jää puutteelliseksi.
Tyydyttävä 2: Opiskelija osoittaa ohjatusti hallitsevansa em. osaamistavoitteiden soveltamista.
Assessment criteria, good (3)
Opiskelija ottaa huomioon suunnittelussaan kannattavan ja kustannustehokkaan liiketoiminnan merkityksen. Opiskelija osaa hyödyntää operatiivisen tason laskentaperiaatteita ja laskentatyökaluja omalla asiantuntijuusalueellaan. Opiskelija osaa soveltaa henkilöstöjohtamisen teoreettista tietämystä käytännön suunnittelussa. Opiskelija osaa reflektoida tietoperustan pohjalta organisaation ja työyhteisön toimivuutta sekä omaa valmiuttaan esimiehenä. Opiskelija osaa soveltaa operatiivisen johtamisen käsitteitä ja normeja suunnittelutyössään ja mahdollisissa käytännön näytöissään.
Hyvä 3: Opiskelija osoittaa jossain määrin kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.
Kiitettävä 4: Opiskelija osoittaa lähes kokonaisvaltaista, kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.
Assessment criteria, excellent (5)
Opiskelija ottaa huomioon suunnittelussaan kannattavan ja kustannustehokkaan liiketoiminnan merkityksen. Opiskelija osaa hyödyntää operatiivisen tason laskentaperiaatteita ja laskentatyökaluja omalla asiantuntijuusalueellaan. Opiskelija osaa soveltaa henkilöstöjohtamisen teoreettista tietämystä käytännön suunnittelussa. Opiskelija osaa reflektoida tietoperustan pohjalta organisaation ja työyhteisön toimivuutta sekä omaa valmiuttaan esimiehenä. Opiskelija osaa soveltaa operatiivisen johtamisen käsitteitä ja normeja suunnittelutyössään ja mahdollisissa käytännön näytöissään.
Erinomainen 5: Opiskelija osoittaa kokonaisvaltaista, kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.