Tuotannon muodot ja biomassat (5 op)
Toteutuksen tunnus: LMSB2200-3009
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
20.11.2023 - 21.01.2024
Ajoitus
07.03.2024 - 19.05.2024
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
40 % Lähiopetus, 60 % Verkko-opetus
Yksikkö
Teknologiayksikkö
Toimipiste
Biotalousinstituutti
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Maaseutuelinkeinot (AMK)
Opettaja
- Laura Vertainen
Ryhmät
-
LMS24KMMaaseutuelinkeinot (AMK)
- 22.03.2024 12:30 - 15:45, Tuotannon muodot ja biomassat LMSB2200-3009
- 12.04.2024 12:30 - 15:45, Tuotannon muodot ja biomassat LMSB2200-3009
- 25.04.2024 12:30 - 15:45, Tuotannon muodot ja biomassat LMSB2200-3009
- 26.04.2024 12:30 - 15:45, Tuotannon muodot ja biomassat LMSB2200-3009
- 07.05.2024 08:15 - 11:45, Tuotannon muodot ja biomassat LMSB2200-3009
Tavoitteet
Opintojakson tarkoitus
Opintojakson suoritettuasi sinulla on kokonaiskuva biotalouden merkityksestä Suomessa. Ymmärrät käsitteen biotalous sekä maa- ja metsätaloustuotannon merkityksen biomassan tuotannossa. Olet tutustunut energian ja veden tuotannon merkitykseen maaseudun toimintaympäristössä.
Opintojakson osaamiset
Maatalousosaaminen
Metsätalousosaaminen
Opintojakson osaamistavoite
Opiskelija ymmärtää biotalouden käsitteenä ja sen merkityksen luonnonvara-alan näkökulmasta. Opiskelijalle on muodostunut kokonaiskäsitys biotalouden historiasta, nykytilasta ja tulevaisuudesta Suomessa. Opiskelija tuntee keskeiset biomassavarat ja niiden käyttömuotoja. Opiskelija tuntee uusiutuvan energian ja vesihuollon merkityksen maaseudun toimintaympäristössä
Sisältö
Maa- ja metsätalouden historia, nykytila ja tulevaisuuden kehitystrendit Suomessa.
Biotalous käsitteenä ja biomassan tuotantomuodot sekä potentiaali Suomessa.
Elintarvikkeet, rehut, biopohjaiset materiaalit, tuotteet ja palvelut.
Maaseudun energia- ja vesihuoltojärjestelmät osana maaseudun toimintaympäristöä.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Biotalous. https://www.biotalous.fi/ (soveltuvin osin)
MMM: Bio- ja kiertotalous. https://mmm.fi/biotalous (soveltuvin osin)
Seppänen, M., Kurppa, S., Rinne, M: & Alakukku, L. 2019. Ruokaa! – Kestävä maatalous ja ruoantuotanto. Maahenki. (soveltuvin osin)
Tapio. n.d. Metsänhoidon suositukset. https://tapio.fi/metsanhoidon-suositukset/ (soveltuvin osin)
Opetusmenetelmät
Luennot ja alustukset, yksilö- ja ryhmäharjoitukset, kirjalliset tehtävät, itsenäinen opiskelu verkko-oppimisympäristössä
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kontaktiopetus 40 h
Itsenäinen opiskelu ja harjoitukset 95 h
Lisätietoja opiskelijoille
itsearviointi, vertaisarviointi, arviointikriteereihin perustuva arviointi
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Välttävä 1
Opiskelija ymmärtää biotalouden käsitteenä ja sen merkityksen luonnonvara-alan näkökulmasta. Opiskelijalle on muodostunut suuntaa antava käsitys biotalouden historiasta, nykytilasta ja tulevaisuudesta Suomessa. Opiskelija tuntee joitain biomassavaroja ja niiden käyttömuotoja. Opiskelija tietää uusiutuvan energian ja vesihuollon merkitystä maaseudun toimintaympäristössä.
Tyydyttävä 2
Opiskelija ymmärtää biotalouden käsitteenä ja sen merkityksen luonnonvara-alan näkökulmasta. Opiskelijalle on muodostunut käsitys biotalouden historiasta, nykytilasta ja tulevaisuudesta Suomessa. Opiskelija tuntee keskeisiä biomassavaroja ja niiden käyttömuotoja. Opiskelija tietää uusiutuvan energian ja vesihuollon merkitystä maaseudun toimintaympäristössä.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Hyvä 3
Opiskelija ymmärtää biotalouden käsitteenä ja sen merkityksen luonnonvara-alan näkökulmasta. Opiskelijalle on muodostunut kokonaiskäsitys biotalouden historiasta, nykytilasta ja tulevaisuudesta Suomessa. Opiskelija tuntee keskeiset biomassavarat ja niiden käyttömuotoja. Opiskelija tuntee uusiutuvan energian ja vesihuollon merkityksen maaseudun toimintaympäristössä
Kiitettävä 4
Opiskelija ymmärtää biotalouden käsitteenä ja sen merkityksen luonnonvara-alan näkökulmasta. Opiskelijalle on muodostunut monipuolinen kokonaiskäsitys biotalouden historiasta, nykytilasta ja tulevaisuudesta Suomessa. Opiskelija tuntee keskeiset biomassavarat ja niiden käyttömuotoja eri vaihtoehtoineen. Opiskelija tuntee uusiutuvan energian ja vesihuollon merkityksen maaseudun toimintaympäristössä
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Erinomainen 5
Opiskelija ymmärtää biotalouden käsitteenä ja sen merkityksen luonnonvara-alan näkökulmasta, ja osaa soveltaa sitä kriittisesti ja asiantuntijan otteella. Opiskelijalle on muodostunut monipuolinen kokonaiskäsitys biotalouden historiasta, nykytilasta ja tulevaisuudesta Suomessa. Opiskelija tuntee keskeiset biomassavarat ja monipuolisesti niiden vaihtoehtoisia käyttömuotoja. Opiskelija tuntee uusiutuvan energian ja vesihuollon merkityksen maaseudun toimintaympäristössä
Esitietovaatimukset
-