Siirry suoraan sisältöön

Restonomin taloushallinto (5 op)

Toteutuksen tunnus: MMAB0130-3010

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

18.11.2024 - 09.01.2025

Ajoitus

13.01.2025 - 18.05.2025

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Verkko-opetus

Yksikkö

Liiketoimintayksikkö

Toimipiste

Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 45

Koulutus

  • Palveluliiketoiminta (AMK)

Opettaja

  • Kirsi Marjakoski

Ryhmät

  • MPT24KM
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
  • ZJA25KM
    Avoin amk, marata
  • 15.01.2025 17:00 - 19:00, Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
  • 22.01.2025 17:00 - 19:00, Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
  • 29.01.2025 17:00 - 19:00, Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
  • 05.02.2025 17:00 - 19:00, Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
  • 12.02.2025 17:00 - 19:00, Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
  • 19.02.2025 17:00 - 19:00, Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
  • 26.02.2025 17:00 - 19:00, Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
  • 05.03.2025 17:00 - 19:00, Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
  • 12.03.2025 17:00 - 19:00, Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
  • 19.03.2025 17:00 - 19:00, Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
  • 26.03.2025 17:00 - 19:00, Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
  • 02.04.2025 17:00 - 19:00, Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
  • 09.04.2025 17:00 - 19:00, Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
  • 16.04.2025 17:00 - 19:00, Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
  • 23.04.2025 17:00 - 19:00, Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
  • 30.04.2025 17:00 - 19:00, Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
  • 07.05.2025 17:00 - 19:00, Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
  • 14.05.2025 17:00 - 19:00, Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010

Tavoitteet

Opiskelija tietää taloushallinnon tehtävät ja merkityksen ja tuntee kannattavan yritystoiminnan edellytykset. Opiskelija hahmottaa yrityksen prosessit taloushallinnon näkökulmasta ja tunnistaa alan keskeisimmät taloushallinnon käsitteet. Opiskelija tietää katetuottoajattelun periaatteet ja osaa soveltaa niitä peruslaskelmissa. Opiskelija kehittää sekä omaa ammatillista osaamistaan että yhteisönsä osaamista vuorovaikutuksessa.

Sisältö

Palvelualojen liiketoimintaosaaminen, yrityksen prosessit,liiketapahtumien rekisteröinti, katetuottoajattelu, rahavirrat, budjetointi ja arvonlisäverotuksen sekä välittömän verotuksen lähtökohdat.

Aika ja paikka

Opintojakso toteutetaan Peppiin määriteltynä ajanjaksona.
Toinen arvioitavista tehtävistä on tarjolla läpi opintojakson ja toinen viikon ajan opintojakson lopussa.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Jormakka, R., Koivusalo, K. Lappalainen, J. & Niskanen, M. 2021. Laskentatoimi. EditaPrima.
Viitala, R. 2013. Liiketoimintaosaaminen: menestyvän yritystoiminnan perusta. Business Edita.

Käytämme myös Eduhousen videoita.

Opetusmenetelmät

Käänteinen luokkahuone, jossa teoriatallenne ja materiaalit tulevat tutustuttavaksi aina ennen aihealueen ohjauskontaktia (avausluento + 9 harjoituskertaa). Ohjauskontaktilla tarkastamme tehtäviä ja teemme niillä ja sinulla on mahdollisuus saada ohjausta. Tarjolla on verkkokontaktiopiskelua,

Opintojaksoilla opiskelijoita rohkaistaan oppimaan toisiltaan. Tällä opintojaksolla vertaisoppimista on tarjolla oppimistehtäviin keskittyvän keskustelupalstan kautta.

Mahdolliset kontaktitalllenteet ovat nähtävillä 14 päivää. Ei tallennus eikä jako oikeutta mihinkään opintojaksolla jaettuun materiaaliin.

Luennot
Kirjallinen aineisto
Harjoitus- ja oppimistehtävät

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon liittyvät mahdolliset yritysvierailijat vahvistetaan opintojakson alkupuolella.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tenttejä järjestetään etänä Moodlessa.

Vaihtoehtoiset suoritustavat

Toisessa korkeakoulussa suoritettu vastaava opintojakso voidaan lukea hyväksi osasuorituksena tai kokonaisuutena. Muulla tavoin hankittu osaaminen voidaan tunnistaa ja tunnustaa näyttökokeeseen osallistumalla. Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus yhteensä 135 h

Itsenäinen kirjallisuuteen ja videoihin perehtyminen 55 h
Itsenäisten tehtävien tekeminen ja arvioitavien tehtävien suoritus 60 h
Tehtävien ohjauswebinaareihin osallistuminen 20 h

Sisällön jaksotus

Opintojaksolla vuorottelevat itsenäinen kirjallisuuteen ja luentovideomateriaaliin perehtyminen, sekä tentit, oppimis- ja harjoitustehtävät.

Lisätietoja opiskelijoille

Avoin amk 9
Avoin polkulaiset 1
Opintojakson arviointi perustuu seuraavien suoritusten kautta osoitettuun osaamiseen: harjoitus- ja oppimistehtävät (5 osainen kysely, yhteensä 50 kysymystä) (60 %) ja tentit (40 %)

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

1 (välttävä): Opiskelija tunnistaa keskeisiä taloushallinnon perusprosesseja ja tunnistaa joitakin katetuottoajattelun periaatteita ja kannattavan liiketoiminnan lainalaisuuksia. Hän on tietoinen, että tätä aineistoa sovelletaan liiketoiminnan ohjaamisessa, mutta hahmottaminen käytännön tasolla on puutteellista.

2 (tyydyttävä): Opiskelija tunnistaa keskeisiä taloushallinnon perusprosesseja ja tunnistaa katetuottoajattelun periaatteet ja kannattavan liiketoiminnan lainalaisuudet. Hän on tietoinen, että tätä aineistoa sovelletaan liiketoiminnan ohjaamisessa, mutta hahmottaminen käytännön tasolla on osittain puutteellista.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

3 (hyvä): Opiskelija osoittaa kehittyvää taloushallinnon perusprosessien hallintaa ja tietää katetuottoajattelun periaatteet ja kannattavan liiketoiminnan lainalaisuudet. Hän tietää miten katetuottoajattelun ja taloushallinnon tietoja käytetään liiketoiminnan ohjaamisessa.

4 (kiitettävä): Opiskelija osoittaa hallitsevansa taloushallinnon perusprosessit ja hän ymmärtää katetuottoajattelun periaatteet ja kannattavan liiketoiminnan lainalaisuudet. Hän ymmärtää miten taloushallinnon tietoja ja katetuottolaskelmia käytetään liiketoiminnan ohjaamisessa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5 (erinomainen): Opiskelija osoittaa kokonaisvaltaista taloushallinnon perusprosessien hallintaa ja hallitsee katetuottoajattelun periaatteet ja kannattavan liiketoiminnan lainalaisuudet. Hän ymmärtää miten taloushallinnon tietoja ja katetuottolaskelmia käytetään ja sovelletaan liiketoiminnan ohjaamisessa.