Accounting in Hospitality Management (5 cr)
Code: MMAB0130-3010
General information
- Enrollment
-
18.11.2024 - 09.01.2025
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
13.01.2025 - 18.05.2025
Implementation is running.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Online learning
- Unit
- School of Business
- Campus
- Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 45
- Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Service Business
- Teachers
- Kirsi Marjakoski
- Groups
-
MPT24KMPalveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
-
ZJA25KMAvoin amk, marata
- Course
- MMAB0130
Realization has 19 reservations. Total duration of reservations is 38 h 0 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Wed 15.01.2025 time 17:00 - 19:00 (2 h 0 min) |
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010 |
Webinaari
|
Wed 22.01.2025 time 17:00 - 19:00 (2 h 0 min) |
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010 |
Webinaari
|
Wed 29.01.2025 time 17:00 - 19:00 (2 h 0 min) |
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010 |
Webinaari
|
Wed 05.02.2025 time 17:00 - 19:00 (2 h 0 min) |
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010 |
Webinaari
|
Wed 12.02.2025 time 17:00 - 19:00 (2 h 0 min) |
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010 |
Webinaari
|
Wed 19.02.2025 time 17:00 - 19:00 (2 h 0 min) |
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010 |
Webinaari
|
Wed 26.02.2025 time 17:00 - 19:00 (2 h 0 min) |
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010 |
Webinaari
|
Wed 05.03.2025 time 17:00 - 19:00 (2 h 0 min) |
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010 |
Webinaari
|
Wed 12.03.2025 time 17:00 - 19:00 (2 h 0 min) |
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010 |
Webinaari
|
Wed 19.03.2025 time 17:00 - 19:00 (2 h 0 min) |
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010 |
Webinaari
|
Wed 26.03.2025 time 17:00 - 19:00 (2 h 0 min) |
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010 |
Webinaari
|
Wed 02.04.2025 time 17:00 - 19:00 (2 h 0 min) |
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010 |
Webinaari
|
Wed 09.04.2025 time 17:00 - 19:00 (2 h 0 min) |
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010 |
Webinaari
|
Wed 16.04.2025 time 17:00 - 19:00 (2 h 0 min) |
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010 |
Webinaari
|
Wed 23.04.2025 time 17:00 - 19:00 (2 h 0 min) |
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010 |
Webinaari
|
Wed 30.04.2025 time 17:00 - 19:00 (2 h 0 min) |
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010 |
Webinaari
|
Wed 07.05.2025 time 17:00 - 19:00 (2 h 0 min) |
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010 |
Webinaari
|
Wed 14.05.2025 time 17:00 - 19:00 (2 h 0 min) |
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010 |
Webinaari
|
Wed 21.05.2025 time 17:00 - 19:00 (2 h 0 min) |
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010 |
Webinaari
|
Evaluation scale
0-5
Content scheduling
The course includes independent familiarization with literature and video lectures as well as exams, exercises and assignments.
Objective
Opiskelija tietää taloushallinnon tehtävät ja merkityksen ja tuntee kannattavan yritystoiminnan edellytykset. Opiskelija hahmottaa yrityksen prosessit taloushallinnon näkökulmasta ja tunnistaa alan keskeisimmät taloushallinnon käsitteet. Opiskelija tietää katetuottoajattelun periaatteet ja osaa soveltaa niitä peruslaskelmissa. Opiskelija kehittää sekä omaa ammatillista osaamistaan että yhteisönsä osaamista vuorovaikutuksessa.
Content
Palvelualojen liiketoimintaosaaminen, yrityksen prosessit,liiketapahtumien rekisteröinti, katetuottoajattelu, rahavirrat, budjetointi ja arvonlisäverotuksen sekä välittömän verotuksen lähtökohdat.
Location and time
Opintojakso toteutetaan Peppiin määriteltynä ajanjaksona.
Toinen arvioitavista tehtävistä on tarjolla läpi opintojakson ja toinen viikon ajan opintojakson lopussa.
Materials
Jormakka, R., Koivusalo, K. Lappalainen, J. & Niskanen, M. 2021. Laskentatoimi. EditaPrima.
Viitala, R. 2013. Liiketoimintaosaaminen: menestyvän yritystoiminnan perusta. Business Edita.
Teaching methods
Lectures
Books
Learning tasks
Employer connections
More exact information on the work placements linked to the course shall be provided by the teacher during the first contact lessons of the course.
Exam schedules
Exams will be in the Moodle. .
Completion alternatives
A corresponding course completed in another university may be accredited partially or completely. Competence acquired through informal learning may be recognized and accredited on the basis of competence test. More precise instructions can be found in Degree Regulations and in Study Guide.
Student workload
Allocation of time on various tasks and student work load in total 135h
Independent study form literature and videos 60 h
Independent learning assignments 60 h
Webinars 15 h
Assessment criteria, satisfactory (1)
1 (välttävä): Opiskelija tunnistaa keskeisiä taloushallinnon perusprosesseja ja tunnistaa joitakin katetuottoajattelun periaatteita ja kannattavan liiketoiminnan lainalaisuuksia. Hän on tietoinen, että tätä aineistoa sovelletaan liiketoiminnan ohjaamisessa, mutta hahmottaminen käytännön tasolla on puutteellista.
2 (tyydyttävä): Opiskelija tunnistaa keskeisiä taloushallinnon perusprosesseja ja tunnistaa katetuottoajattelun periaatteet ja kannattavan liiketoiminnan lainalaisuudet. Hän on tietoinen, että tätä aineistoa sovelletaan liiketoiminnan ohjaamisessa, mutta hahmottaminen käytännön tasolla on osittain puutteellista.
Assessment criteria, good (3)
3 (hyvä): Opiskelija osoittaa kehittyvää taloushallinnon perusprosessien hallintaa ja tietää katetuottoajattelun periaatteet ja kannattavan liiketoiminnan lainalaisuudet. Hän tietää miten katetuottoajattelun ja taloushallinnon tietoja käytetään liiketoiminnan ohjaamisessa.
4 (kiitettävä): Opiskelija osoittaa hallitsevansa taloushallinnon perusprosessit ja hän ymmärtää katetuottoajattelun periaatteet ja kannattavan liiketoiminnan lainalaisuudet. Hän ymmärtää miten taloushallinnon tietoja ja katetuottolaskelmia käytetään liiketoiminnan ohjaamisessa.
Assessment criteria, excellent (5)
5 (erinomainen): Opiskelija osoittaa kokonaisvaltaista taloushallinnon perusprosessien hallintaa ja hallitsee katetuottoajattelun periaatteet ja kannattavan liiketoiminnan lainalaisuudet. Hän ymmärtää miten taloushallinnon tietoja ja katetuottolaskelmia käytetään ja sovelletaan liiketoiminnan ohjaamisessa.
Further information
The assessment of the course is based on the following credits:
1) exercises and assignments (60 %)
2) exams (40 %)