Skip to main content

Accounting in Hospitality Management (5 cr)

Code: MMAB0130-3010

General information


Enrollment
18.11.2024 - 09.01.2025
Registration for the implementation has ended.
Timing
13.01.2025 - 18.05.2025
Implementation is running.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
5 cr
Mode of delivery
Online learning
Unit
School of Business
Campus
Main Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 45
Degree programmes
Bachelor's Degree Programme in Service Business
Teachers
Kirsi Marjakoski
Groups
MPT24KM
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
ZJA25KM
Avoin amk, marata
Course
MMAB0130

Realization has 19 reservations. Total duration of reservations is 38 h 0 min.

Time Topic Location
Wed 15.01.2025 time 17:00 - 19:00
(2 h 0 min)
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
Webinaari
Wed 22.01.2025 time 17:00 - 19:00
(2 h 0 min)
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
Webinaari
Wed 29.01.2025 time 17:00 - 19:00
(2 h 0 min)
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
Webinaari
Wed 05.02.2025 time 17:00 - 19:00
(2 h 0 min)
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
Webinaari
Wed 12.02.2025 time 17:00 - 19:00
(2 h 0 min)
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
Webinaari
Wed 19.02.2025 time 17:00 - 19:00
(2 h 0 min)
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
Webinaari
Wed 26.02.2025 time 17:00 - 19:00
(2 h 0 min)
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
Webinaari
Wed 05.03.2025 time 17:00 - 19:00
(2 h 0 min)
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
Webinaari
Wed 12.03.2025 time 17:00 - 19:00
(2 h 0 min)
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
Webinaari
Wed 19.03.2025 time 17:00 - 19:00
(2 h 0 min)
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
Webinaari
Wed 26.03.2025 time 17:00 - 19:00
(2 h 0 min)
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
Webinaari
Wed 02.04.2025 time 17:00 - 19:00
(2 h 0 min)
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
Webinaari
Wed 09.04.2025 time 17:00 - 19:00
(2 h 0 min)
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
Webinaari
Wed 16.04.2025 time 17:00 - 19:00
(2 h 0 min)
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
Webinaari
Wed 23.04.2025 time 17:00 - 19:00
(2 h 0 min)
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
Webinaari
Wed 30.04.2025 time 17:00 - 19:00
(2 h 0 min)
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
Webinaari
Wed 07.05.2025 time 17:00 - 19:00
(2 h 0 min)
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
Webinaari
Wed 14.05.2025 time 17:00 - 19:00
(2 h 0 min)
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
Webinaari
Wed 21.05.2025 time 17:00 - 19:00
(2 h 0 min)
Restonomin taloushallinto MMAB0130-3010
Webinaari
Changes to reservations may be possible.

Evaluation scale

0-5

Content scheduling

The course includes independent familiarization with literature and video lectures as well as exams, exercises and assignments.

Objective

Opiskelija tietää taloushallinnon tehtävät ja merkityksen ja tuntee kannattavan yritystoiminnan edellytykset. Opiskelija hahmottaa yrityksen prosessit taloushallinnon näkökulmasta ja tunnistaa alan keskeisimmät taloushallinnon käsitteet. Opiskelija tietää katetuottoajattelun periaatteet ja osaa soveltaa niitä peruslaskelmissa. Opiskelija kehittää sekä omaa ammatillista osaamistaan että yhteisönsä osaamista vuorovaikutuksessa.

Content

Palvelualojen liiketoimintaosaaminen, yrityksen prosessit,liiketapahtumien rekisteröinti, katetuottoajattelu, rahavirrat, budjetointi ja arvonlisäverotuksen sekä välittömän verotuksen lähtökohdat.

Location and time

Opintojakso toteutetaan Peppiin määriteltynä ajanjaksona.
Toinen arvioitavista tehtävistä on tarjolla läpi opintojakson ja toinen viikon ajan opintojakson lopussa.

Materials

Jormakka, R., Koivusalo, K. Lappalainen, J. & Niskanen, M. 2021. Laskentatoimi. EditaPrima.
Viitala, R. 2013. Liiketoimintaosaaminen: menestyvän yritystoiminnan perusta. Business Edita.

Teaching methods

Lectures
Books
Learning tasks

Employer connections

More exact information on the work placements linked to the course shall be provided by the teacher during the first contact lessons of the course.

Exam schedules

Exams will be in the Moodle. .

Completion alternatives

A corresponding course completed in another university may be accredited partially or completely. Competence acquired through informal learning may be recognized and accredited on the basis of competence test. More precise instructions can be found in Degree Regulations and in Study Guide.

Student workload

Allocation of time on various tasks and student work load in total 135h

Independent study form literature and videos 60 h
Independent learning assignments 60 h
Webinars 15 h

Assessment criteria, satisfactory (1)

1 (välttävä): Opiskelija tunnistaa keskeisiä taloushallinnon perusprosesseja ja tunnistaa joitakin katetuottoajattelun periaatteita ja kannattavan liiketoiminnan lainalaisuuksia. Hän on tietoinen, että tätä aineistoa sovelletaan liiketoiminnan ohjaamisessa, mutta hahmottaminen käytännön tasolla on puutteellista.

2 (tyydyttävä): Opiskelija tunnistaa keskeisiä taloushallinnon perusprosesseja ja tunnistaa katetuottoajattelun periaatteet ja kannattavan liiketoiminnan lainalaisuudet. Hän on tietoinen, että tätä aineistoa sovelletaan liiketoiminnan ohjaamisessa, mutta hahmottaminen käytännön tasolla on osittain puutteellista.

Assessment criteria, good (3)

3 (hyvä): Opiskelija osoittaa kehittyvää taloushallinnon perusprosessien hallintaa ja tietää katetuottoajattelun periaatteet ja kannattavan liiketoiminnan lainalaisuudet. Hän tietää miten katetuottoajattelun ja taloushallinnon tietoja käytetään liiketoiminnan ohjaamisessa.

4 (kiitettävä): Opiskelija osoittaa hallitsevansa taloushallinnon perusprosessit ja hän ymmärtää katetuottoajattelun periaatteet ja kannattavan liiketoiminnan lainalaisuudet. Hän ymmärtää miten taloushallinnon tietoja ja katetuottolaskelmia käytetään liiketoiminnan ohjaamisessa.

Assessment criteria, excellent (5)

5 (erinomainen): Opiskelija osoittaa kokonaisvaltaista taloushallinnon perusprosessien hallintaa ja hallitsee katetuottoajattelun periaatteet ja kannattavan liiketoiminnan lainalaisuudet. Hän ymmärtää miten taloushallinnon tietoja ja katetuottolaskelmia käytetään ja sovelletaan liiketoiminnan ohjaamisessa.

Further information

The assessment of the course is based on the following credits:
1) exercises and assignments (60 %)
2) exams (40 %)

Go back to top of page