Skip to main content

Operational Management of Service Company (10 cr)

Code: MZMB0500-3011

General information


Enrollment
18.11.2024 - 09.01.2025
Registration for the implementation has ended.
Timing
13.01.2025 - 13.04.2025
Implementation is running.
Number of ECTS credits allocated
10 cr
Local portion
10 cr
Mode of delivery
Face-to-face
Unit
School of Business
Campus
Main Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 45
Degree programmes
Bachelor's Degree Programme in Service Business
Teachers
Juuso Hassi
Sari-Maarit Peltola
Minna Tunkkari-Eskelinen
Groups
MPT23S1
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
Course
MZMB0500

Realization has 12 reservations. Total duration of reservations is 38 h 30 min.

Time Topic Location
Wed 15.01.2025 time 08:45 - 11:15
(2 h 30 min)
Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen MZMB0500-3011
R35B117 Oppimistila Marata/LITA/LIKE
Wed 22.01.2025 time 08:45 - 11:15
(2 h 30 min)
Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen MZMB0500-3011
R35B117 Oppimistila Marata/LITA/LIKE
Wed 29.01.2025 time 08:45 - 11:15
(2 h 30 min)
Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen MZMB0500-3011
R35B117 Oppimistila Marata/LITA/LIKE
Wed 05.02.2025 time 08:45 - 11:15
(2 h 30 min)
Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen MZMB0500-3011
R35B117 Oppimistila Marata/LITA/LIKE
Wed 12.02.2025 time 08:45 - 11:15
(2 h 30 min)
Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen MZMB0500-3011
R35B117 Oppimistila Marata/LITA/LIKE
Wed 19.02.2025 time 08:45 - 11:15
(2 h 30 min)
Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen MZMB0500-3011
R35B117 Oppimistila Marata/LITA/LIKE
Wed 05.03.2025 time 08:45 - 11:15
(2 h 30 min)
Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen MZMB0500-3011

Wed 12.03.2025 time 08:45 - 11:15
(2 h 30 min)
Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen MZMB0500-3011
R35B117 Oppimistila Marata/LITA/LIKE
Wed 19.03.2025 time 08:45 - 11:15
(2 h 30 min)
Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen MZMB0500-3011
R35B116 IT-tila LITA/LIKE
Wed 26.03.2025 time 08:45 - 11:15
(2 h 30 min)
Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen MZMB0500-3011
R35FK14 Oppimistila (aik)
Wed 02.04.2025 time 08:45 - 11:15
(2 h 30 min)
Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen MZMB0500-3011
R35B117 Oppimistila Marata/LITA/LIKE
Wed 09.04.2025 time 08:00 - 19:00
(11 h 0 min)
Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen MZMB0500-3011_Tampere
Changes to reservations may be possible.

Evaluation scale

0-5

Objective

The students are familiar with the different competence areas of supervisory activities and understand the requirements set for the supervisory role in the responsible and effective management of a tourism and hospitality field service company. The students are familiar with key labour legislation in the field. The students understand the prerequisites and elements of profitable business and are able to identify and communicate the impacts of their various operative choices on the profitability of the company. The students are able to draw up profitability calculations, are familiar with key indicators and are able to use them to support decision-making and guide operations. The students have an overall understanding of profitable business and successful tourism and hospitality business in an international business environment.

Content

Työlainsäädäntö ja työehtosopimukset (TES) Mara-alalla
Henkilöstöjohtamisen prosessit
Työvuorosuunnittelu MaraPlan Pro ohjelmalla
Kannattavuuslaskenta ja –seuranta
Budjetointi
Tulossuunnittelu
Hinnoittelu
Arvonlisäverotus

Location and time

Pääkampus 6.1.-30.3.2025

Materials

Viitala, R. & Jylhä, E. 2019. Johtaminen: Keskeiset käsitteet, teoriat ja trendit. Helsinki: Edita.

Kim, W. C., Mauborgne, R., Tillman, M. & Susitaival, S. (2015). Sinisen meren strategia. Talentum.

Viitala, R. 2013. Henkilöstöjohtaminen: strateginen kilpailutekijä. Helsinki: Edita. Myös E-kirja.

Kalliomaa, S. & Kettunen, S. 2010. Luottamus esimiestyössä. Juva: WSOYPro.

Tomperi S. 2018. Taloushallinto: Toiminnan kannattavuus. Helsinki: Edita Publishing Oy.

Malmi T. 2006. Balanced Scorecard - rakenna ja sovella tehokkaasti. Helsinki: Talentum Oy.

Teaching methods

Lectures, independent study and assignments, group assignment.

Employer connections

Visiting lecturers

Student workload

Lectures 40 h, independent study and assignments 150 h, group assignment 80 h. Total 270 h.

Attendees will be checked three weeks after the start of the course. If the student has not completed the assignments given by the teacher, he/she will be removed from the course

Assessment criteria, satisfactory (1)

Opiskelija ottaa huomioon suunnittelussaan kannattavan ja kustannustehokkaan liiketoiminnan merkityksen. Opiskelija osaa hyödyntää operatiivisen tason laskentaperiaatteita ja laskentatyökaluja omalla asiantuntijuusalueellaan. Opiskelija osaa soveltaa henkilöstöjohtamisen teoreettista tietämystä käytännön suunnittelussa. Opiskelija osaa reflektoida tietoperustan pohjalta organisaation ja työyhteisön toimivuutta sekä omaa valmiuttaan esimiehenä. Opiskelija osaa soveltaa operatiivisen johtamisen käsitteitä ja normeja suunnittelutyössään ja mahdollisissa käytännön näytöissään.

Välttävä 1: Opiskelija osoittaa ohjatusti hallitsevansa em. osaamistavoitteiden soveltamista, mutta soveltaminen jää puutteelliseksi.

Tyydyttävä 2: Opiskelija osoittaa ohjatusti hallitsevansa em. osaamistavoitteiden soveltamista.

Assessment criteria, good (3)

Opiskelija ottaa huomioon suunnittelussaan kannattavan ja kustannustehokkaan liiketoiminnan merkityksen. Opiskelija osaa hyödyntää operatiivisen tason laskentaperiaatteita ja laskentatyökaluja omalla asiantuntijuusalueellaan. Opiskelija osaa soveltaa henkilöstöjohtamisen teoreettista tietämystä käytännön suunnittelussa. Opiskelija osaa reflektoida tietoperustan pohjalta organisaation ja työyhteisön toimivuutta sekä omaa valmiuttaan esimiehenä. Opiskelija osaa soveltaa operatiivisen johtamisen käsitteitä ja normeja suunnittelutyössään ja mahdollisissa käytännön näytöissään.


Hyvä 3: Opiskelija osoittaa jossain määrin kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.

Kiitettävä 4: Opiskelija osoittaa lähes kokonaisvaltaista, kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.

Assessment criteria, excellent (5)

Opiskelija ottaa huomioon suunnittelussaan kannattavan ja kustannustehokkaan liiketoiminnan merkityksen. Opiskelija osaa hyödyntää operatiivisen tason laskentaperiaatteita ja laskentatyökaluja omalla asiantuntijuusalueellaan. Opiskelija osaa soveltaa henkilöstöjohtamisen teoreettista tietämystä käytännön suunnittelussa. Opiskelija osaa reflektoida tietoperustan pohjalta organisaation ja työyhteisön toimivuutta sekä omaa valmiuttaan esimiehenä. Opiskelija osaa soveltaa operatiivisen johtamisen käsitteitä ja normeja suunnittelutyössään ja mahdollisissa käytännön näytöissään.


Erinomainen 5: Opiskelija osoittaa kokonaisvaltaista, kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.

Go back to top of page