Management Accounting for Tourism (5 op)
Toteutuksen tunnus: MTMW3300-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
01.08.2024 - 22.08.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
26.08.2024 - 18.12.2024
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Liiketoimintayksikkö
- Toimipiste
- Pääkampus
- Opetuskielet
- englanti
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Bachelor's Degree Programme in Tourism Management (AMK)
- Opettajat
- Kirsi Marjakoski
- Hanna Karhu
- Ryhmät
-
MTM23S1Bachelor's Degree Programme in Tourism Management
- Opintojakso
- MTMW3300
Toteutuksella on 24 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 38 t 0 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
Ma 26.08.2024 klo 10:30 - 12:00 (1 t 30 min) |
Management Accounting for Tourism MTMW3300-3006 |
R35F207
Oppimistila LITA/LIKE
|
Ma 02.09.2024 klo 10:30 - 12:00 (1 t 30 min) |
Management Accounting for Tourism MTMW3300-3006 |
R35F207
Oppimistila LITA/LIKE
|
To 05.09.2024 klo 13:00 - 14:30 (1 t 30 min) |
Management Accounting for Tourism MTMW3300-3006 |
R35BP07.1
Monimuototila Marata/LIKE
R35BP07.2 Monimuototila Marata/LIKE |
Ma 09.09.2024 klo 10:30 - 12:00 (1 t 30 min) |
Management Accounting for Tourism MTMW3300-3006 |
R35F207
Oppimistila LITA/LIKE
|
To 12.09.2024 klo 13:00 - 14:30 (1 t 30 min) |
Management Accounting for Tourism MTMW3300-3006 |
R35F306
Oppimistila FF/KOPA Study Abroad/LIKE
|
Ma 16.09.2024 klo 10:30 - 12:00 (1 t 30 min) |
Management Accounting for Tourism MTMW3300-3006 |
R35F207
Oppimistila LITA/LIKE
|
To 19.09.2024 klo 13:00 - 14:30 (1 t 30 min) |
Management Accounting for Tourism MTMW3300-3006 |
R35F306
Oppimistila FF/KOPA Study Abroad/LIKE
|
Ma 23.09.2024 klo 10:30 - 12:00 (1 t 30 min) |
Management Accounting for Tourism MTMW3300-3006 |
R35F207
Oppimistila LITA/LIKE
|
To 26.09.2024 klo 13:00 - 14:30 (1 t 30 min) |
Management Accounting for Tourism MTMW3300-3006 |
R35F306
Oppimistila FF/KOPA Study Abroad/LIKE
|
Ma 30.09.2024 klo 10:30 - 12:00 (1 t 30 min) |
Management Accounting for Tourism MTMW3300-3006 |
R35F207
Oppimistila LITA/LIKE
|
To 03.10.2024 klo 13:00 - 14:30 (1 t 30 min) |
Management Accounting for Tourism MTMW3300-3006 |
R35F306
Oppimistila FF/KOPA Study Abroad/LIKE
|
Ma 07.10.2024 klo 10:30 - 12:00 (1 t 30 min) |
Management Accounting for Tourism MTMW3300-3006 |
R35F207
Oppimistila LITA/LIKE
|
To 10.10.2024 klo 13:00 - 14:30 (1 t 30 min) |
Management Accounting for Tourism MTMW3300-3006 |
R35F306
Oppimistila FF/KOPA Study Abroad/LIKE
|
Ma 21.10.2024 klo 10:30 - 12:00 (1 t 30 min) |
Management Accounting for Tourism MTMW3300-3006 |
R35F207
Oppimistila LITA/LIKE
|
To 24.10.2024 klo 13:00 - 14:30 (1 t 30 min) |
Management Accounting for Tourism MTMW3300-3006 |
R35F306
Oppimistila FF/KOPA Study Abroad/LIKE
|
Ke 30.10.2024 klo 09:45 - 11:00 (1 t 15 min) |
Management Accounting for Tourism MTMW3300-3006 |
R35BP05.1
Monimuototila Sport/LIKE
R35BP05.2 Monimuototila Sport/LIKE |
To 07.11.2024 klo 13:00 - 14:30 (1 t 30 min) |
Management Accounting for Tourism MTMW3300-3006 |
R35C129c
Muuntuva oppimistila
|
Ma 11.11.2024 klo 10:30 - 12:00 (1 t 30 min) |
Management Accounting for Tourism MTMW3300-3006 |
R35F207
Oppimistila LITA/LIKE
|
To 14.11.2024 klo 13:00 - 14:30 (1 t 30 min) |
Management Accounting for Tourism MTMW3300-3006 |
R35F306
Oppimistila FF/KOPA Study Abroad/LIKE
|
Ma 18.11.2024 klo 10:30 - 12:00 (1 t 30 min) |
Management Accounting for Tourism MTMW3300-3006 |
R35F207
Oppimistila LITA/LIKE
|
To 21.11.2024 klo 13:00 - 15:15 (2 t 15 min) |
Management Accounting for Tourism MTMW3300-3006 |
R35F306
Oppimistila FF/KOPA Study Abroad/LIKE
|
To 28.11.2024 klo 13:00 - 14:30 (1 t 30 min) |
Management Accounting for Tourism MTMW3300-3006 |
R35G203
Oppimistila UTI/TEKN
|
To 05.12.2024 klo 13:00 - 15:15 (2 t 15 min) |
Management Accounting for Tourism MTMW3300-3006 |
R35G205
Oppimistila KIKE/KOPA
|
To 12.12.2024 klo 13:00 - 15:15 (2 t 15 min) |
Management Accounting for Tourism MTMW3300-3006 |
R35G205
Oppimistila KIKE/KOPA
|
Arviointiasteikko
0-5
Sisällön jaksotus
Opintojaksolla vuorottelevat itsenäinen kirjallisuuteen ja videomateriaaliin perehtyminen, luennot sekä oppimis- ja harjoitustehtävät.
Luennot (vko 35-47)
Syysloma (vko 42)
Tentti (vko 48)
Uusintatentti 1 (vko 49)
Uusintatentti 2 (vko 50)
Opintojakso vaatii viikottaista työskentelyä. Varaathan luentojen lisäksi kalenteriisi viikoittain noin 6-8 tuntia aikaa tälle opintojaksolle.
Tavoitteet
Management accounting focuses on providing information for internal decision makers. This course will provide you with the basic knowledge and capabilities of management accounting. Having taken this course you know different aspects, processes and responsibilities of operational management in profitable and responsible hospitality business. You know the prerequisities of profitable business operations and the means to enhance profitability. You can analyse business data and take decisions based on your analysis.
Sisältö
The course contents cover the basic concepts and the purpose of cost and management accounting in hospitality business. The contents include basics of cost accounting, break-even analysis, pricing and resource and revenue planning.
Oppimateriaalit
Harris, Peter: Profit Planning: For Hospitality and Tourism. 2011. Saatavilla e-kirjana JAMKin kirjastosta.
Opetusmenetelmät
Luennot Rajakadun kampuksen luokkatilassa
Kirjallinen aineisto
Videomateriaali
Harjoitus- ja oppimistehtävät
Ohjaus ja palaute
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tentti järjestetään viikolla 48.
Kaksi uusintatenttiä järjestetään tutkintosäännön mukaisesti ja ne tulevat olemaan viikoilla 49 ja 50.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Toisessa korkeakoulussa suoritettu vastaava opintojakso voidaan lukea hyväksi osasuorituksena tai kokonaisuutena. Muulla tavoin hankittu osaaminen voidaan tunnistaa ja tunnustaa näyttökokeeseen osallistumalla. Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus yhteensä 135 h
Luennot ja tentti 40 h
Itsenäinen kirjallisuuteen ja videoihin perehtyminen 50 h
Tehtävien tekeminen yksin ja ryhmässä 45 h
Opetus- ja ohjauskontakteilla perehdyt opintojakson tietopuoliseen sisältöön sekä teet ja tarkastat oppimistehtäviä yksin ja ryhmissä. Teet oppimistehtäviä myös omalla ajallasi.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Adequate 1
You are able to name concepts of profitability and costs from the management accounting point of view and know which factors affect profitability. You understand the basic principles of cost-volume-profit analysis and are able to prepare a basic cost-volume-profit calculation. After completing the course, you will be able to explain the basic principles of pricing in your own words.
Satisfactory 2
You are able to present factors affecting to profitability from the management accounting point of view and recognize the factors related to the management of profitability. You are able to prepare cost-volume-profit and pricing calculations for an example company under guidance. You recognize factors affecting the pricing in the example company and are able to name key factors in pricing..
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Good 3
You are able to outline cost-volume-profit analysis and calculations, itemize the process steps from the management accounting point of view and describe the impact of cost-volume-profit based analytical profit calculation factors on profitability. You are able to prepare error-free cost-volume-profit and pricing calculations as well as apply these methods for decision making. You are able to carry out profitability analysis based on cost-volume-profit and pricing calculations.
Very Good 4
You are able to assess the impact of cost-volume-profit analysis from the management accounting point of view. You are able to develop profitability analysis as an analytical profit calculation based on cost-volume-profit and pricing calculations.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Excellent 5
You are able to plan cost-volume-profit analysis and sensitivity analysis for alternative action plans from the management accounting point of view. You are able to plan active measures related to cost-volume-profit and pricing calculations to influence the company’s profitability.