Siirry suoraan sisältöön

As Oy:n ja yhdistyksen taloushallinto (5 op)

Toteutuksen tunnus: HL00BD14-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 19.08.2024

Ajoitus

26.08.2024 - 18.12.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoimintayksikkö

Toimipiste

Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Liiketalous (AMK)

Opettaja

  • Ari Karsikas

Ryhmät

  • ZJA24SH
    Avoin amk, lita
  • HTL23S1
    Liiketalouden tutkinto-ohjelma (AMK)

Tavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Opintojakson käytyäsi sinulla on keskeiset tiedot ja valmiudet pienen asunto-osakeyhtiön ja yhdistyksen taloushallintoon.

Opintojakson osaamiset
Eettisyys
Liiketoimintaosaaminen

Osaamistavoite
Tällä opintojaksolla perehdyt asunto-osakeyhtiöiden ja yhdistysten taloushallintoon. Tunnet asunto-osakeyhtiöitä ja yhdistyksiä määrittelevän lainsäädännön ja ohjeistukset. Ymmärrät asunto-osakeyhtiöihin ja yhdistyksiin liittyvät peruskäsitteet. Tiedät asunto-osakeyhtiöiden ja yhdistysten taloushallinnon keskeiset perusprosessit. Osaat tuottaa pienen asunto-osakeyhtiön ja yhdistyksen kirjanpidon aineiston ja tilinpäätöksen.

Sisältö

Opintojaksolla käsitellään asunto-osakeyhtiön ja yhdistyksen kirjanpidon ja tilinpäätöksen erityiskysymyksiä, laaditaan talousarvio ja vuokrankantokirja, lasketaan osakkaiden laina-osuuksia ja tehdään jälkilaskelmia. Lisäksi käydään läpi asunto-osakeyhtiötä ja yhdistystä koskevaa kokoustekniikkaa sekä tilintarkastuksen perusteita ja tarkastuksen raportointia.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Soile Tomperi: Kehittyvä kirjanpitotaito + harjoituskirja, Edita, 19. uudistettu painos on viimeisin
Kari Manner: Asunto- ja kiinteistöosakeyhtiön kirjanpito ja tilinpäätös, 2005
Samuli Perälä & Johanna Perälä: Yhdistyksen ja säätiön talous, kirjanpito ja verotus, 2003
Asunto-osakeyhtiölaki Nro 1599/2009
Asunto-osakeyhtiöasetus Nro 811/1991
Yhdistyslaki Nro 503/1989
Tilintarkastuslaki Nro 459/2007
Tilintarkastuslaki Nro 936/1994

Opetusmenetelmät

Vaikka opintojakso on päivätarjonnassa, niin toteutus on sellainen, että sen voi suorittaa myös monimuoto-opiskelijat.
Opintojakso toteutetaan kontaktiopetuksena.
Luennot
Kirjallinen aineisto
Harjoitus- ja oppimistehtävät

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon liittyvät mahdolliset yritysvierailijat vahvistetaan opintojakson alkupuolella.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tentti järjestetään luokassa viikolla 48. Uusintatentit järjestetään Exam-tenttinä.

Vaihtoehtoiset suoritustavat

Toisessa korkeakoulussa suoritettu vastaava opintojakso voidaan lukea hyväksi osasuorituksena tai kokonaisuutena. Muulla tavoin hankittu osaaminen voidaan tunnistaa ja tunnustaa näyttökokeeseen osallistumalla. Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus yhteensä 135 h
Luennot 20 h
Itsenäinen kirjallisuuteen ja videoihin perehtyminen 35 h
Itsenäisten tehtävien tekeminen 80 h

Sisällön jaksotus

Opintojaksolla vuorottelevat itsenäinen kirjallisuuteen ja videomateriaaliin perehtyminen, luennot sekä oppimis- ja harjoitustehtävät.

Lisätietoja opiskelijoille

Avoin amk 5
Opintojakson arviointi:
harjoitus- ja oppimistehtävät 30 %
tentti 70 %

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Välttävä 1
Tunnet asunto-osakeyhtiöitä ja yhdistyksiä määrittelevän lainsäädännön ja ohjeistukset. Ymmärrät asunto-osakeyhtiöihin ja yhdistyksiin liittyvät peruskäsitteet. Tiedät asunto-osakeyhtiöiden ja yhdistysten taloushallinnon keskeiset perusprosessit. Osaat tuottaa pienen asunto-osakeyhtiön ja yhdistyksen kirjanpidon aineiston ja tilinpäätöksen ohjeistettuna.

Tyydyttävä 2
Tunnet asunto-osakeyhtiöitä ja yhdistyksiä määrittelevän lainsäädännön ja ohjeistukset ja osaat soveltaa näitä erilaisissa kirjanpitoon liittyvissä tilanteissa. Ymmärrät asunto-osakeyhtiöihin ja yhdistyksiin liittyvät peruskäsitteet. Tiedät asunto-osakeyhtiöiden ja yhdistysten taloushallinnon keskeiset perusprosessit. Osaat tuottaa pienen asunto-osakeyhtiön ja yhdistyksen kirjanpidon aineiston ja tilinpäätöksen ohjeistettuna ja hakea neuvoa tarvittaessa.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Hyvä 3
Tunnet asunto-osakeyhtiöitä ja yhdistyksiä määrittelevän lainsäädännön ja ohjeistukset ja osaat soveltaa näitä erilaisissa kirjanpitoon liittyvissä tilanteissa. Osaat analysoida erilaisia asunto-osakeyhtiöihin ja yhdistyksiiin liittyviä kysymyksiä. Ymmärrät asunto-osakeyhtiöihin ja yhdistyksiin liittyvät peruskäsitteet. Tiedät asunto-osakeyhtiöiden ja yhdistysten taloushallinnon keskeiset perusprosessit. Osaat tuottaa itsenäisesti pienen asunto-osakeyhtiön ja yhdistyksen kirjanpidon aineiston ja tilinpäätöksen ja hakea neuvoa tarvittaessa.

Kiitettävä 4
Tunnet asunto-osakeyhtiöitä ja yhdistyksiä määrittelevän lainsäädännön ja ohjeistukset ja osaat soveltaa näitä erilaisissa kirjanpitoon liittyvissä tilanteissa. Osaat analysoida syvällisesti erilaisia asunto-osakeyhtiöihin ja yhdistyksiiin liittyviä kysymyksiä. Ymmärrät asunto-osakeyhtiöihin ja yhdistyksiin liittyvät peruskäsitteet kattavasti. Tiedät asunto-osakeyhtiöiden ja yhdistysten taloushallinnon perusprosessit. Osaat tuottaa itsenäisesti pienen asunto-osakeyhtiön ja yhdistyksen kirjanpidon aineiston ja tilinpäätöksen ja tiedät mistä neuvontaa on saatavissa. Pystyt ohjaamaan muita kirjanpitoon liittyvissä kysymyksissä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5
Tunnet asunto-osakeyhtiöitä ja yhdistyksiä määrittelevän lainsäädännön ja ohjeistukset kattavasti ja osaat soveltaa niitä erilaisissa kirjanpitoon liittyvissä tilanteissa. Osaat analysoida syvällisesti erilaisia asunto-osakeyhtiöihin ja yhdistyksiiin liittyviä kysymyksiä. Ymmärrät asunto-osakeyhtiöihin ja yhdistyksiin liittyvät peruskäsitteet kattavasti. Tiedät asunto-osakeyhtiöiden ja yhdistysten taloushallinnon perusprosessit. Osaat tuottaa itsenäisesti vaativankin pienen asunto-osakeyhtiön ja yhdistyksen kirjanpidon aineiston ja tilinpäätöksen ja tiedät mistä neuvontaa on saatavissa. Pystyt ohjaamaan muita kirjanpitoon liittyvissä kysymyksissä.

Esitietovaatimukset

Osaat hoitaa itsenäisesti pienen yrityksen kirjanpidon.

Lisätiedot

-