Luomukasvituotanto (3 op)
Toteutuksen tunnus: LM00BP87-3005
Toteutuksen perustiedot
Ajoitus
30.08.2024 - 31.07.2025
Opintopistemäärä
3 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
Verkko-opetus
Yksikkö
Teknologiayksikkö
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 40
Koulutus
- Maaseutuelinkeinot (AMK)
Opettaja
- Aija Hytönen
- Ulla Heinonen
- Marianne Reinikka
Ryhmät
-
ZJA24SLNOAvoin amk,Luva, Nonstop, Verkko
-
ZJA25KLNOAvoin amk,Luva, Nonstop, Verkko
Objectives
Opiskelija tuntee luomutuotannon merkityksen Suomessa ja EU:ssa ja tuntee tuotannon ehdot. Hän osaa laatia luomutuotantoon siirtyvän yrityksen siirtymävaihesuunnitelman. Hän tuntee luomutilan peltoviljelyn.
Content
Osa Luomutuotanto, 5 op - LMSV0600 opintojaksoa
- luonnonmukainen kasvien viljely
- luomutuotannon periaatteet, säädökset ja ohjeet
- luomutuotannon valvontajärjestelmä
- siirtymävaihesuunnitelma
- luomutuotannon järjestäminen
Learning materials and recommended literature
Rajala, J. 2006. Luonnonmukainen maatalous. 2. korjattu painos. Mikkeli: HY.
Ruokaviraston luomutuotannon ohjeet: https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meista/asiointi/oppaat-ja-lomakkeet/yritykset/luomun-lomakkeet-ja-ohjeet/
Teaching methods
Kyseessä on verkkototeutus, joten kurssi suoritetaan itsenäisesti opiskellen. Oppimisympäristössä opiskellaan luentotallenteiden, videoiden ja kirjallisen materiaalin avulla tehtäviä tehden. Kustakin tehdystä tehtävästä opiskelija saa palautteen.
Alternative completion methods
Opintojakson tai osan siitä voi suorittaa aikaisemman osaamisen perusteella tai opinnollistamalla työelämässä.
Student workload
Itsenäinen työskentely 81 h
Further information for students
AVOIN AMK
Kurssin arvosana määräytyy jatkuvan arvioinnin perusteella eli palautettavat tehtävät arvioidaan.
Evaluation scale
Hyväksytty/Hylätty
Evaluation criteria, pass/failed
Opiskelija tuntee luomutuotannon vaatimukset tavanomaiseen tuotantoon verrattuna ja pystyy
arvioimaan oman tilansa tai mallitilan mahdollisuuksia siirtyä luomutuotantoon kasvinviljelyn
osalta.
Prerequisites
Kasvintuotannon perusteet.