Siirry suoraan sisältöön

Kohtaaminen ja vuorovaikutus ohjaustyössä (5 op)

Toteutuksen tunnus: SZ00CI71-3005

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus

01.08.2024 - 31.12.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Hyvinvointiyksikkö

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Kuntoutuksen ohjaaja (AMK)
  • Toimintaterapeutti (AMK)
  • Sosionomi (AMK)
  • Fysioterapeutti (AMK)

Opettaja

  • Sonja Salonen

Ryhmät

  • ZJA24SSA
    Avoin AMK, sote, YTOL-opinnot, Alkio-opisto

Tavoitteet

Opintojakson tarkoituksena on tarkastella vuorovaikutuksen ja kohtaamisen merkitystä erilaisissa toimintaympäristöissä tapahtuvassa ohjaustyössä.

Opintojakson osaamiset:

Työelämässä toimiminen
Eettisyys
Ammatillinen vuorovaikutusosaaminen (Fysioterapeutti AMK)
Kuntoutuksen ohjaustyö ja ohjaaminen (Kuntoutuksen ohjaaja AMK)
Asiakastyön osaaminen (Sosionomi AMK)
Terapeuttinen vuorovaikutussuhde ja monitoimijuus (Toimintaterapeutti AMK)

Opintojakson osaamistavoite:

Osaat toimia ammatillisesti ohjaustyön erilaisissa kohtaamis- ja vuorovaikutustilanteissa. Osaat toimia rakentavasti asiakasohjauksessa ja verkostoyhteistyössä.

Osaat ottaa toiset huomioon kohtaamis- ja vuorovaikutustilanteissa ja edistää yhdenvertaisuuden toteutumista niissä. Edistät toiminnassasi moninaisuuden ja saavutettavuuden toteutumista.

Osaat ottaa huomioon ammatillisen, ymmärrettävän ja dialogisen vuorovaikutuksen merkityksen erilaisissa toimintaympäristöissä. Osaat perustella ihmis- ja asiakaslähtöisen työskentelyn merkityksen ohjaustyössä.

Sisältö

Opintojakson keskeisimpänä sisältönä on dialogisen kohtaamisen ja vuorovaikutustaitojen sekä asiakaslähtöisyyden merkitys hyvässä ohjauksessa. Opintojaksolla tarkastellaan yhdenvertaisuuden edistämistä yksilöllisissä ja moninaisissa ohjaustilanteissa sekä ohjaustyön toteuttamista asiakaslähtöisesti erilaisissa toimintaympäristöissä kasvokkain, digitaalisesti ja kirjallisesti.

Lisätietoja opiskelijoille

Alkion toteutus. Opetus Alkiolta.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Osaat kuvata vuorovaikutustaitojen, dialogisen kohtaamisen sekä ihmis- ja asiakaslähtöisen työskentelyn merkityksen ohjaustyössä. Osaat kuvata, mitä yksilöllisyyden ja moninaisuuden huomioiminen tarkoittaa ohjaustyössä ja yhdenvertaisuuden edistämisessä. Osaat kertoa, miten ohjaustyötä toteutetaan asiakaslähtöisesti erilaisissa toimintaympäristöissä kasvokkain, digitaalisesti ja kirjallisesti. Osaat toimia ammatillisesti opintojakson erilaisissa kohtaamis- ja vuorovaikutustilanteissa.