Game Software Engineering (5 op)
Toteutuksen tunnus: HG00CQ39-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
-
12.01.2026 - 20.05.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Liiketoimintayksikkö
- Toimipiste
- Pääkampus
- Opetuskielet
- englanti
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Bachelor's Degree Programme in Business Information Technology
- Opettajat
- Jere Lamberg
- Ryhmät
-
HTG24S1Bachelor's Degree Programme in Business Information Technology
- Opintojakso
- HG00CQ39
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Tavoitteet
Opintojakson tarkoitus
Oletko ikinä miettinyt, minkälaista pelikehitysprojektissa työskentely on? Tiedätkö, mistä osista pelit rakentuvat? Ovatko projektityöskentelyssä käytetyt viitekehykset tuttuja sinulle? Ohjelmistotuotanto peleissä -opintojakso tarjoaa vastauksia mm. näihin kysymyksiin. Tällä opintojaksolla opit tietämään ja ymmärtämään pelikehityksessä käytetyt ohjelmistotuotannon ydinprosessit. Tämän opintojakson jälkeen olet valmiimpi työskentelemään erilaisissa projektiympäristöissä sekä kykenet tunnistamaan ohjelmistotuotantoprosessin eri vaiheet.
Opintojakson osaamiset
- Työelämässä toimiminen: Osaa toimia ammatillisesti työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa.
- Ennakoiva kehittäminen: Ratkaisee ongelmatilanteita luovasti ja uudistaa toimintatapoja yhdessä muiden kanssa.
- Kestävä kehitys: Ymmärtää kestävyyshaasteita, niiden keskinäisiä riippuvuuksia sekä asioiden ja ongelmien monia näkökulmia.
- Ohjelmistotuotanto-osaaminen: Tuntee ohjelmistotuotantoon liittyviä välineitä ja menetelmiä sekä osaa soveltaa tietojaan käytännön työskentelyssä.
- Ohjelmistotuotanto-osaaminen: Osaa määritellä, suunnitella, testata ja/tai toteuttaa ohjelmistotuotteen.
Opintojakson osaamistavoite
Opintojakson suoritettuasi ymmärrät ohjelmistotuotannon eri osa-alueet, tiedät mitä sovelluskehitysmallit ovat, kykenet tuottamaan tarvittavaa dokumentaatiota pelikehityksen esituotantovaiheeseen ja pystyt osallistumaan pelikehitysprojektiin tuotannollisessa roolissa. Kykenet myös arvioimaan kestävän kehityksen roolia pelikehitysprojekteissa.
Sisältö
Opintojaksolla tulet tutustumaan ohjelmistotuotannon eri osa-alueisiin, mm.: elinkaarimalli, ohjelmistotuotannon viitekehykset ja menetelmät, projektisuunnittelu, projektinhallinta, esituotantovaihe ja ohjelmistojen arkkitehtuuri.
Opintojakson ydinsisällön lisäksi tulet oppimaan lisää pelituotannosta, ryhmätyöskentelytaidoista, kommunikaatiosta, konseptoinnista sekä kestävästä kehityksestä.
Oppimateriaalit
Kurssimateriaali jaetaan kurssin aikana.
Opetusmenetelmät
Kurssi toteutetaan kontaktiopiskeluna Jamkin kampuksilla.
Kurssilla on luentoja, joissa käydään läpi teoriaa, keskustellaan kurssin aiheista sekä tehdään ryhmätehtäviä.
Kurssilla on myös kotitehtäviä.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Kurssilla voi olla vierailevia luennoitsijoita ja mahdollisesti ekskursio (virtuaalinen tai fyysinen).
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Kurssin tentistä kerrotaan kurssin aloitusluennolla.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Sinulla on oikeus hakea osaamisen tunnistamista ja tunnustamista, jos sinulla on aiemmin hankittua osaamista (esimerkiksi muualla suoritettuja korkeakouluopintoja), joita voidaan katsoa hyväksi nyt suoritettavaan tutkintoon.
Osaamisen tunnistamisessa ja tunnustamisessa on kolme päätapaa: hyväksilukeminen (korvaaminen, sisällyttäminen) ja muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen sekä opinnollistaminen. Lisätietoa Jamkin tutkintosäännössä, luku 17.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 27 tunnin työmäärää, mikä tarkoittaa, että 5 opintopisteen työmäärä on keskimäärin 135 tuntia.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Ymmärrät ohjelmistotuotannon eri osa-alueet ja tiedät mitä toimenpiteitä niihin kuuluu. Tunnet eri sovelluskehitysmalleja ja pystyt perustellen valitsemaan projektiin soveltuvan mallin. Ymmärrät ohjelmistotuotannon roolin pelikehityksessä. Kykenet tuottamaan dokumentaatiota esituotantovaiheen prosesseihin. Pystyt toimimaan tuotannollisessa roolissa pelikehitysprojektissa. Kykenet ryhmätyöskentelyyn ja osaat toimia ammatillisesti ryhmän vuorovaikutustilanteissa. Kykenet arvioimaan kestävän kehityksen roolia peliprojekteissa.
Esitietovaatimukset
Opintojaksolle osallistuminen edellyttää sinulta joitakin pelikehityksen taitoja, esimerkiksi ohjelmointi, sisällöntuotanto tai suunnittelu.
Lisätiedot
Kurssi arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty.