Kestävä ruokajärjestelmä ja ravitsemus (5 op)
Toteutuksen tunnus: MM00CQ91-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
04.08.2025 - 21.08.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
- Ajoitus
-
25.08.2025 - 19.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Verkko-opetus
- Yksikkö
- Liiketoimintayksikkö
- Toimipiste
- Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 35
- Koulutus
- Palveluliiketoiminta (AMK)
- Opettajat
- Anne-Maria Raitio
- Karoliina Väisänen
- Ryhmät
-
MPT25KMPalveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
-
ZJAMPT25KMAvoin AMK, marata, AMK- Väylät, palveluliiketoiminta, monimuoto
- Opintojakso
- MM00CQ91
Arviointiasteikko
0-5
Sisällön jaksotus
Suomalaisten ruokakulttuuri
Kestävä ruokajärjestelmä
Suomalaisten ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Tavoitteet
Opintojakson tarkoitus
Tämän opintojakson jälkeen sinulla on laaja käsitys kestävästä ruokajärjestelmästä ja ravitsemuksesta.
Opintojakson osaaminen
Palveluliiketoimintaosaaminen
Kestävä kehitys
Ennakoiva kehittäminen
Opintojakson osaamistavoite
Sinä tiedät kestävän ruokajärjestelmän konseptin ja Euroopan tason liittymäpinnat kansallisiin toimintoihin. Hallitset ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen. Tiedät suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat ravitsemuksen tekijät. Osaat analysoida kriittisesti ravitsemusviestintää.
Sisältö
Kestävä ruokajärjestelmä
Suomalaisten ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Aika ja paikka
Verkko-opetus: Webinaarit Zoomissa erillisen aikataulun mukaan.
Webinaareihin osallistuminen edellyttää toimivaa kameraa, kuulokkeita ja mikrofonia.
Oppimateriaalit
Kestävän kehityksen tavoitteet - YK:n alueellinen tiedotuskeskus. Viitattu 22.4.2024. https://unric.org/fi/kestavan-kehityksen-tavoitteet/
Ruoka2030 - Ruokapoliittinen selonteko. 2017. Viitattu 22.4.2024. https://mmm.fi/documents/1410837/1923148/Ruokapoliittinen+selonteko+Ruoka2030/d576b315-41fe-4e9d-9d02-8462c5ae5895/Ruokapoliittinen+selonteko+Ruoka2030.pdf
Kestävää terveyttä ruoasta - kansalliset ravitsemussuositukset 2024
Opetusmenetelmät
Webinaarit
Itsenäinen opiskelu ja materiaaleihin tutustuminen
Ryhmätehtävät
Yksilötehtävät
Jamkin tutkintosäännön (pykälä 18) mukaan opintojakson läsnäolijat tarkistetaan kolmen viikon kuluttua toteutuksen aloituspäivästä. Opiskelijan aktiivisuus opintojaksolla on osoitettava tämän ajan kuluessa ensimmäisessä webinaarissa kerrotulla tavalla. Mikäli opiskelija ei ole ollut aktiivinen kolmeen viikkoon opintojakson toteutuksen aloituksesta, opettaja hylkää opiskelijan ilmoittautumisen Pepissä.
Tekoälyn hyödyntäminen opintojaksolla on sallittua ja sen käytöstä tulee mainita Arenen suositusten sekä Jamkin linjausten mukaisesti. Kunkin oppimistehtävän ohjeistuksessa on tarvittaessa tarkennuksia tekoälyn hyödyntämismahdollisuuksista tehtävän tekemisessä.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojakso sisältää itsenäisiä tenttejä.
Kansainvälisyys
-
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen (sisällyttäminen tai korvaaminen)
Muulla tavoin hankittu osaaminen
Opinnollistaminen
Lisätietoja: https://www.jamk.fi/fi/opiskelijalle/tutkinto-opiskelija/hyvaksilukeminen
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Interaktiiviset webinaarit 10 tuntia
Ryhmätyöskentely 54 tuntia
Yksilötyöskentely ja oppimistehtävät 61 tuntia
Reflektointi 10 tuntia
Yhteensä 135 tuntia