Siirry suoraan sisältöön

Kestävä ruokajärjestelmä ja ravitsemus (5 op)

Toteutuksen tunnus: MM00CQ91-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
04.08.2025 - 21.08.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
25.08.2025 - 19.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Verkko-opetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Toimipiste
Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 35
Koulutus
Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettajat
Anne-Maria Raitio
Karoliina Väisänen
Ryhmät
MPT25KM
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
ZJAMPT25KM
Avoin AMK, marata, AMK- Väylät, palveluliiketoiminta, monimuoto
Opintojakso
MM00CQ91
Toteutukselle MM00CQ91-3001 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

0-5

Sisällön jaksotus

Suomalaisten ruokakulttuuri
Kestävä ruokajärjestelmä
Suomalaisten ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot

Tavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Tämän opintojakson jälkeen sinulla on laaja käsitys kestävästä ruokajärjestelmästä ja ravitsemuksesta.

Opintojakson osaaminen
Palveluliiketoimintaosaaminen
Kestävä kehitys
Ennakoiva kehittäminen

Opintojakson osaamistavoite
Sinä tiedät kestävän ruokajärjestelmän konseptin ja Euroopan tason liittymäpinnat kansallisiin toimintoihin. Hallitset ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen. Tiedät suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat ravitsemuksen tekijät. Osaat analysoida kriittisesti ravitsemusviestintää.

Sisältö

Kestävä ruokajärjestelmä
Suomalaisten ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot

Aika ja paikka

Verkko-opetus: Webinaarit Zoomissa erillisen aikataulun mukaan.
Webinaareihin osallistuminen edellyttää toimivaa kameraa, kuulokkeita ja mikrofonia.

Oppimateriaalit

Kestävän kehityksen tavoitteet - YK:n alueellinen tiedotuskeskus. Viitattu 22.4.2024. https://unric.org/fi/kestavan-kehityksen-tavoitteet/

Ruoka2030 - Ruokapoliittinen selonteko. 2017. Viitattu 22.4.2024. https://mmm.fi/documents/1410837/1923148/Ruokapoliittinen+selonteko+Ruoka2030/d576b315-41fe-4e9d-9d02-8462c5ae5895/Ruokapoliittinen+selonteko+Ruoka2030.pdf

Kestävää terveyttä ruoasta - kansalliset ravitsemussuositukset 2024

Opetusmenetelmät

Webinaarit
Itsenäinen opiskelu ja materiaaleihin tutustuminen
Ryhmätehtävät
Yksilötehtävät

Jamkin tutkintosäännön (pykälä 18) mukaan opintojakson läsnäolijat tarkistetaan kolmen viikon kuluttua toteutuksen aloituspäivästä. Opiskelijan aktiivisuus opintojaksolla on osoitettava tämän ajan kuluessa ensimmäisessä webinaarissa kerrotulla tavalla. Mikäli opiskelija ei ole ollut aktiivinen kolmeen viikkoon opintojakson toteutuksen aloituksesta, opettaja hylkää opiskelijan ilmoittautumisen Pepissä.

Tekoälyn hyödyntäminen opintojaksolla on sallittua ja sen käytöstä tulee mainita Arenen suositusten sekä Jamkin linjausten mukaisesti. Kunkin oppimistehtävän ohjeistuksessa on tarvittaessa tarkennuksia tekoälyn hyödyntämismahdollisuuksista tehtävän tekemisessä.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojakso sisältää itsenäisiä tenttejä.

Kansainvälisyys

-

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen (sisällyttäminen tai korvaaminen)
Muulla tavoin hankittu osaaminen
Opinnollistaminen

Lisätietoja: https://www.jamk.fi/fi/opiskelijalle/tutkinto-opiskelija/hyvaksilukeminen

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Interaktiiviset webinaarit 10 tuntia
Ryhmätyöskentely 54 tuntia
Yksilötyöskentely ja oppimistehtävät 61 tuntia
Reflektointi 10 tuntia

Yhteensä 135 tuntia

Siirry alkuun