Restonomin lakitietous (5 op)
Toteutuksen tunnus: MZMA0113-3013
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
-
01.01.2026 - 10.05.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Verkko-opetus
- Yksikkö
- Liiketoimintayksikkö
- Toimipiste
- Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 40
- Koulutus
- Palveluliiketoiminta (AMK)
- Opettajat
- Laura Salo
- Ryhmät
-
ZJA26KMAvoin amk, marata
-
MPT25KMPalveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
- Opintojakso
- MZMA0113
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Sisällön jaksotus
Marata-alan keskeinen lainsäädäntö
Tavoitteet
Sinä tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Tiedät lainsäädännön luomat reunaehdot palveluliiketoiminnan vastuulliselle toteutumiselle. Osaat toteuttaa alkusammutuksen ja osaat antaa hätäensiapua tarvittaessa. Tunnet anniskelulainsäädännön sekä osaa soveltaa elintarvikelakia työskentelyssäsi. Tutustut alan keskeisiin sopimusoikeudellisiin asiakirjoihin.
Sisältö
Elintarvikelaki
Anniskelulaki
Sopimusoikeus
Kuluttajansuoja
Työlainsäädäntö
Tietosuojalainsäädäntö
Sopimusoikeus, kuluttajansuoja, työlainsäädäntö ja tietosuoja käydään soveltuvin osin Marata-alalle.
Hätäensiapu
Alkusammutus
Aika ja paikka
Verkko-opiskelu
Oppimateriaalit
Opettajan laatimat verkko-oppimateriaalit
Opetusmenetelmät
Webinaarit ja videotallenteet
Yksilötehtävät ja -työskentely
Itsenäinen verkkomateriaaleihin perehtyminen ja harjoitustehtävät
Tentit
Itsearviointi
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tentit järjestetään kevätlukukauden 2026 aikana. Tarkemmat tenttiajankohdat ilmoitetaan opintojakson alkaessa.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen:
Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
135 tuntia
- webinaareihin osallistuminen erillisen aikataulun mukaan
- itsenäinen tutustuminen opiskelumateriaaleihin
- itsenäinen tehtävien tekeminen
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytyn suorituksen kriteerit:
Kansallisten kriteerien mukaisesti suoritetut anniskelu- ja hygieniapassi. Alkusammustuskoulutuksen hyväksytty suoritus sekä hätäensiapukoulutuksen hyväksytty suoritus.Tunnistat Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Tiedät lainsäädännön luomat reunaehdot ja osaat soveltaa keskeistä lainsäädäntöä palvelualan yrityksen toiminnassa ja toiminnan kehittämisessä.
Esitietovaatimukset
Kurssin osaamistavoitteita tukevat, suositeltavat muut opintojaksovaihtoehdot kuvataan opiskelijalle henkilökohtaisissa ja ryhmäohjaustapahtumissa.
Lisätiedot
Avoimen polkulaiset 4
Avoin amk 5
yhteensä 9