Siirry suoraan sisältöön

Opinnäytetyö osa 2 (10 op)

Toteutuksen tunnus: TRAB0200-0K0N1

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
01.01.2020 - 31.07.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
10 op
Lähiosuus
10 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Teknologiayksikkö
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK)
Opettajat
Jussi Korpinen
Pekka Lähdesmäki
Seppo Pitkänen
Marko Viinikainen
Hannu Haapamaa
Jukka Konttinen
Panu Putkonen
Ryhmät
TRY16S1
Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka
Opintojakso
TRAB0200
Toteutukselle TRAB0200-0K0N1 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Tavoitteet

Opiskelija osaa toteuttaa työelämää, omaa alaa tai ammatillista osaamista hyödyttävän tutkimus-/kehittämisprojektin itsenäisesti, vastuullisesti ja yhteistyössä muiden kanssa. Hän osaa viestiä työnsä eri vaiheissa selkeästi, perustellusti ja havainnollisesti sekä vertaisyhteisölle että eri yleisöille. Opiskelija osaa raportoida työnsä tulokset, arvioida niitä ja tuoda esiin kehittämisehdotuksia tarkoituksenmukaisella tavalla kirjallisesti, suullisesti ja visuaalisesti.

Sisältö

Opinnäytetyön toteuttaminen/tuottaminen
Opinnäytetyön raportointi
Opinnäytetyön tulosten kirjallinen, suullinen tai visuaalinen julkistaminen ja tiedottaminen asiantuntijayhteisössä
Opinnäytetyöprosessin arviointi

Oppimateriaalit

Liukko, S. & Perttula, S. 2015. Opinnäytetyön raportointiohje. Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Viitattu 3.3.2015. http://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje JAMK:n opinnäytetyöhön liittyvä ohjeistus opinto-oppaassa Yksikkökohtainen ohjeistus opiskelijaintrassa Tiedonhankinnan ja tiedottamisen opiskelumateriaali verkossaMuu ajankohtainen materiaali.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Valmis opinnäytetyö esitetty julkisesti ja luovutettu arviointiprosessiin. Opinnäytetyön arviointi: Itsearviointi / oman oppimisen arviointi Mahdollinen vertaisarvioijan lausunto Mahdollinen toimeksiantajan lausunto Opinnäytetyöryhmäon tehnyt arviointipäätöksen opinnäytetyöstä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opinnäytetyöseminaarit ja työpajat 27 h tai webinaarit ja verkkotyöpajat 27 h Ohjattu ja itsenäinen työskentely 243 h Yhteensä 270 h (yhden opintopisteen työmäärä on 27 tuntia).

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Oppimisen arviointi on ns. kehittävää arviointia. Arviointi on osaamistavoitteisiin pohjautuvaa, laadullista, kriteeriperusteista ja siinä opiskelijan itsearvioinnilla on tärkeä rooli. Arvioinnin kohteet on kuvattu ”Suoritukset” - kohdassa.
Oppimistulokset arvioidaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin. Mikäli opetussuunnitelmassa ei toisin määrätä, hyväksyttyjen opintosuoritusten arviointiasteikko voi tarkoituksen mukaan olla joko viisiportainen: 5 (erinomainen), 4 (kiitettävä), 3 (hyvä), 2 (tyydyttävä) ja 1 (välttävä) tai hyväksytty (S)/hylätty (0). Opintojakson suoritus on hylätty (0), mikäli opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita.

Opintojakso arvioidaan arvosana-asteikolla hyväksytty (S) / hylätty (0).
Hyväksytty (S)
Opiskelija:
• toteuttaa työelämää, omaa alaa tai ammatillista osaamista hyödyttävän tutkimus-/kehittämisprojektin itsenäisesti, vastuullisesti ja yhteistyössä muiden kanssa.
• osaa käsitellä ja arvioida oman alansa tietoja, teorioita, käsitteitä, menetelmiä ja periaatteita kriittisesti
• osaa raportoida työnsä tulokset, arvioida niitä ja tuoda esiin kehittämisehdotuksia tarkoituksenmukaisella tavalla kirjallisesti, suullisesti ja visuaalisesti.
• osaa viestiä työnsä eri vaiheissa selkeästi, perustellusti ja havainnollisesti sekä vertaisyhteisölle että eri yleisöille.
• osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja omaa valmiuden jatkuvaan oppimiseen

Opinnäytetyö arvioidaan kokonaisuudessa raportin valmistumisen ja esittämisen jälkeen erillisten opinnäytetyön arviointikriteereiden mukaisesti viisiportaisella arvosana-asteikolla: 5 (erinomainen), 4 (kiitettävä), 3 (hyvä), 2 (tyydyttävä) ja 1 (välttävä). Opinnäytetyön arviointikriteerit on julkaistu jamk.fi –sivustolla.

Esitietovaatimukset

Riittävä perehtyneisyys omaan ammattialueeseen sekä tutkimus- ja kehittämismenetelmien hallinta. Opiskelija on osannut laatia hyväksytyn opinnäytetyösuunnitelman ja teoreettisen viitekehyksen.

Lisätiedot

-

Siirry alkuun