Skip to main content

Food Services at the Event (2cr)

Code

General information


Enrollment
01.10.2025 - 25.01.2026
Registration for the implementation has begun.
Timing
02.02.2026 - 31.05.2026
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
2 cr
Institution
Karelia University of Applied Sciences, Verkossa
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 40

Unfortunately, no reservations were found for the realization Food Services at the Event C-02469-PR10049-3003. It's possible that the reservations have not yet been published or that the realization is intended to be completed independently.

Evaluation methods and criteria

Opintojakson hyväksytysti suorittaminen vaatii sinulta aktiivista osallistumista opintojakson toteutukseen ja tehtävien hyväksytysti suorittamista. Arviointi hyväksytty-hylätty

Evaluation scale

Approved/Rejected

Objective

Tunnistat elämyksellisen ja vastuullisen ruokapalvelujen suunnittelun merkityksen tapahtumissa sekä löydät ratkaisuja, miten asiakkaalle luodaan hyvä ruokakokemus. Ruokapalvelut on tärkeä osa jokaista tapahtumaa. Siksi on tärkeää, että ne ovat toimivia. Tänä päivänä tapahtumakävijät arvostavat elämyksiä ja kestäviä valintoja, joihin myös ruokapalveluja mietittäessä on kiinnitettävä huomiota. Tapahtuman ruokapalvelut opintojaksolla pääset tutustumaan tapahtumien ruokapavelujen järjestelyihin. Ymmärrät suunnittelun ja hyvin hoidettujen käytännön järjestelyjen merkityksen osana laadukkaita ruokapalveluja. Tiedät mitä lainsäädäntö ohjeistaa ruokajärjestelyjen osalta ja mitä lupia tarvitset tapahtumaasi. Ymmärrät miten voit järjestää ruokapalveluja kestävästi ja vastuullisesti. Osaat kuvata, miten elämyksellisiä tulevaisuuteen suuntaavia ruokapalveluja järjestetään. Opintojakson suoritettuasi: - osaat soveltaa oppimaasi, - tunnistat tapahtuman ruokapalveluihin vaikuttavia asioita - osaat kuvata, miten tapahtuman ruokapalvelut voidaan järjestää elämyksellisesti ja kestävästi.

Content

Askarruttavatko tapahtumien ruokajärjestelyt sinua tai mietitkö miten kehittäisit oman tapahtumasi ruokapalvelukokemusta? Tapahtumien oheispalvelujen, kuten ruoan, merkitys tapahtumista syntyvässä kokonaiselämyksessä kasvaa koko ajan. Ruoalla on myös iso vaikutus positiivisen kävijäkokemuksen syntymiseen tapahtumissa. Opintojakson sisältöjä ovat muunmuassa - ruokailujen yleinen toimivuus, - tapahtuman eri kohderyhmien ruokahuolto - hyvän asiakaspalvelun merkitys - ruokapalvelujen kokonaissuunnittelu, ruokalistasuunnittelu - ruokatrendien ja paikallisten ruokatuotteiden hyödyntäminen - tapahtumaruokailujen vastuullisuus, elintarvikelainsäädäntö ja lupa-asiat. Opintojakso soveltuu sinulle, joka haluat tulevaisuudessa toimia tapahtumien ruokapalveluissa tai olet vasta-alkaja tapahtumien ruokapalveluiden järjestelyissä.

Location and time

Opintojakson voi suorittaa omaan tahtiin aikavälillä 2.2. - 15.5.2026 Opiskelu tapahtuu Moodle oppimisympäristössä.

Materials

Opintojaksolla käytetään mm. seuraavia lähteitä: - Aluehallintovirasto 2025. Anniskelupa, anniskelu tilaisuuksissa ja tapahtumissa. https://avi.fi/asioi/yritys-tai-yhteiso/luvat-ilmoitukset-ja-hakemukset/alkoholin-myynti-ja-anniskelu/anniskelulupa - Catani, J. 2017. Onnistunut tapahtuma, järjestäjän käsikirja. - Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. 2020. Suomen ruokamatkailustrategia 2020-2028. Haaga-Helian julkaisut 7/2020. https://www.businessfinland.fi/4a8376/globalassets/finnish-customers/02-build-your-network/visit-finland/julkaisut/ruokamatkailustrategia-2020-2028.pdf - Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu 2019.Opas kestäviin ruokapalveluihin yleisötapahtumissa. https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/267231/URNISBN978-952-344-220-7.pdf?sequence=5&isAllowed=y - Kurikka, H. & Riukulehto, S. 2015. Tiekartta elämyksellisiin ruokakokemuksiin. Helsingin yliopisto. Ruralia-instituutti. Raportteja 149. https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/229385/Raportteja149.pdf?sequence=1&isAllowed=y - Parkkinen, N. 2019. Kaikki alkaa ruokalistan suunnittelusta. Opas kestäviin ruokapalveluihin yleisötapahtumissa (s.12-17) https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/267231/URNISBN978-952-344-220-7.pdf?sequence=5&isAllowed=y - Poliisi 2025. Yleisötilaisuudet. https://poliisi.fi/yleisotilaisuudet - Tampere 2025. Tapahtumajärjestäjän opas. https://www.tampere.fi/tapahtumajarjestajille/tapahtumajarjestajan-opas - Valvira 2025. Alkoholijuomien anniskeluohje. https://valvira.fi/alkoholi/anniskeluohje - Visit Finland, kongressi- ja yritystapahtumat. https://www.visitfinland.fi/matkailun-julkaisut#kongressit - Kaupunkien tapahtumajärjestäjäoppaat ja -ohjeet

Teaching methods

Opiskelu tapahtuu itsenäisesti verkossa, Moodle-oppimisympäristössä. Opintojaksolla tutustut annettuun lähdeaineistoon ja kuuntelet podcastit. Lukemasi ja kuulemasi perusteella teet itsellesi muistiinpanot, joita hyödynnät opintojaksolla olevissa tehtävissä. Tehtävissä hyödynnät ja pohdit lukemaasi lähdeaineistoa ja omia kokemuksiasi.

Exam schedules

Opintojaksolla ei ole tentteja.

Completion alternatives

Opintojakso suoritetaan toteutustavat kohdassa kuvatulla tavalla.

Student workload

Yksi opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä. Näin ollen 2 op kokonaisuus tarkoittaa 54 tuntia opiskelijan työtä. - Materiaalien lukeminn 26 h - Podcastit 3h - Tehtävät 25 h Todellinen ajantarve on yksillöllistä mm. aiemman osaamisen vuoksi.

Go back to top of page